Reklama

Reklama

Krtek ve městě

  • Československo Krtko v meste
všechny plakáty
Ukázka z filmu
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1982, 29 min

Obsahy(1)

Jednoho dne se na kraji lesa, objeví lidé s buldozery a bagry. Zvířátka bezmocně sledují, jak jejich les mizí. Vtom se objeví helikoptéra, ze které vystoupí několik pánů v obleku, Poté, co položí základní kámen nového města, si všimnou zoufalého krtečka a jeho kamarádů, kteří přišli o svůj domov. Napíší tedy dokument, aby jim nikdo neublížil. Tak se krtek ocitá i s kamarády ve velkém městě, které je přeplněno auty a mrakodrapy. Městský život ale není to pravé pro zvířátka, která stále touží po lese. Tak se krtek a jeho kamarádi pokouší dostat zpět do přírody... (alcielle)

(více)

Recenze (70)

Lima 

všechny recenze uživatele

Krteček v příběhu s ekologickým poselstvím. Nejlepší díl, možná proto, že hrozně smutnej a opravdovej, na zamyšlení a také s optimistickým vyzněním. Málokterá postavička si získá vaše srdce, jako krteček mezi nekonečnými řadami velkých auťáků, když si před sebou kutálí tu kládičku. To je člověku skoro do breku. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Knížka Krtek ve městě byla mým prvním setkáním s krtečkem vůbec, ale teprve teď jsem jí viděla ve filmové podobě, tradičně výborné. Jinak krteček umí i zručně sabotovat (buřty ve výfucích), za to má u mě další plus (i když jedno plus k tisíci jiným už nehraje roli :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých prvních dětských knížek, kterou jsem si dokázal přečíst sám (formát víc než A4, 90% stránky obrázky, pár řádků textu;)). Už tehdy mi bylo krtka, ježka a zajíce líto, a konec jsem nechápal. Teď už sice chápu nejen konec, ale i to, co chtěl celým tím vyprávěním pan Miler říct, ale je mi z toho ještě víc smutno než tehdy. Skoro bych řekl, že to ani pro děti není, respektive rozhodně ne pro ty do nějakých osmi let. To samozřejmě nic nemění na tom, že to má myšlenku, je to částečně satira, částečně varování, a jako animovaný film je to výborné. 80% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Velké město je nebezpečné a skrývá spoustu nástrah. I pro malého Krtečka, který si prožije docela slušnou depresi.. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Středometrážní animovaný film který později navazuje na seriál krátkých filmů o Krtečkovi, vysílaný jako večerníček.Jak moc jsem měl v mém dětství tuto kreslenou postavičku rád.A stále se k ní s láskou a určitou nostalgií vracím.Vždyť mi byli dva roky kdy tomuto snímku dal režisér Miller svou konečnou podobu.Můj nejoblíbenější krtek ale i zajíc a ježek kteří si společně nemůžou zvyknout na velký život v neklidném prostředí městské džungle, a všech těch velkých strojů a auťáků.Ekologové by si měli vzít z tohoto filmečku jisté ponaučení.Nádherné a proto dávám za 5*. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších Krtečků, trochu jiný, než ostatní, docela smutný, ekologie, nástrahy velkoměsta a útěk z něj. Razítko rulez. Jinak tvůrčí invence je v tomhle dílu obrovská. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší epizoda z celého krtečka. Tento film je přecpán geniálními nápady Zdeňka Millera. Díky tomu, že se jedná o delší epizodu vešlo se sem toho opravdu hodně z autorovy osobité tvorby. Například továrna, jež trio pařmenů myška, ježek a krtek navštíví působí jakoby ji nakreslilo dítě společně s kubistickým malířem. Nafukovací les a jiné vychytávky působí, jako kdyb snad autoři na něčem byli. Hudba celý tento úlet skvěle dopňuje. Přemýšlím, zda-li by bylo na místě slovo geniální. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

biocentrický ekoteroristický kraťas, který mi přišel paradoxně únavně dlouhý... patrně proto, že nejsem zrovna cílová skupina... ale myšlenka je asi v jádru ok. 60% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější krteček. Napomáhá tomu i dětská vzpomínka na krásnou knihu s naprosto totožným příběhem převedeným na stránky, kterou se přečetl aspoň tisíckrát... ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Krteček is not dead. Některé jeho příběhy jsou hodně hustá jízda a Ve městě je to nejhustější. Epochální žánrový eko-futuro biják s kultovním hrdinou předškolních dětí. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ne, ty půlhodinové Krtky prostě ne. Nejdřív celí smutní, ubrečení a uražení, že jim vykáceli les a pak radostně skotačí po městě a všem mávají před obličejem tím posraným lejstrem... 50% ()

Reklama

Reklama