Reklama

Reklama

Krtek ve městě

  • Československo Krtko v meste
všechny plakáty
Ukázka z filmu
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1982, 29 min

Obsahy(1)

Jednoho dne se na kraji lesa, objeví lidé s buldozery a bagry. Zvířátka bezmocně sledují, jak jejich les mizí. Vtom se objeví helikoptéra, ze které vystoupí několik pánů v obleku, Poté, co položí základní kámen nového města, si všimnou zoufalého krtečka a jeho kamarádů, kteří přišli o svůj domov. Napíší tedy dokument, aby jim nikdo neublížil. Tak se krtek ocitá i s kamarády ve velkém městě, které je přeplněno auty a mrakodrapy. Městský život ale není to pravé pro zvířátka, která stále touží po lese. Tak se krtek a jeho kamarádi pokouší dostat zpět do přírody... (alcielle)

(více)

Recenze (70)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Oproti dílům, ve kterých byl krteček "šedesátkově" oslněn automobily, technikou, chemií, díl viditelně "osmdesátkový", s ničením přírody, lidským megalomanstvím, technikou jako nebezpečnou věcí a automobilismem jako vrcholem všeho zla. Vskutku pozoruhodný posun... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krtek ve městě mi z dětství uvízl v hlavě asi nejvíce. Malý hmyzožravec se musí se svými zvířecími kamarády vypořádávat s náhlou ztrátou domova, který se z poklidného lesa mění v rušné město plné lidí. Nicméně pobyt ve městě si zvířátka umí i tak užít po svém skotačivém způsobu. Tento díl má velice silný ekologický podtext, čímž vedle nejmenšího publika osloví rovněž i dospělé. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o devastaci lesa, který je přetransformován na město. Krtek, ježek a zajíc ale díky zvláštnímu povolení přežívají alespoň na začátku na posledním pařezu. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Další z těch známějších a lepších Krtečků. Bohužel mě trošku dala zabrat délka. Jsem radši, když má délku večerníčku, půl hodina už mě unavuje. Přesto je to konečně s hezkým, logickým a ekologickým poselstvím :) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Bez pochyby jeden z najfantastickejších dielov o Krtkovi, ak nie vôbec najlepší. Ten mestský život ma pobavil a bolo z neho cítiť socializmus, ale keď som to videl, rozmýšľal som, či nezávidieť Krtkovi čas strávený tam, lebo sa mi to páčilo, ale príroda je príroda a bez nej by Krtka asi nebolo a táto malá "eko" agitka, ktorá predbehla svoju dobu sa mi páčila. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Vybavila se mi píseň "Stromy" Wabiho Daňka: "...prý snad na Moravě nebo u Semil podle tajné zprávy ještě kousek lesa zbyl." ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je můj nejoblíbenější krtek. Jeden z těch delších dílů. Jak jsem byl malý, tak mi tam přišly některé věci nějak magicky nakreslené. Tady u tohoto krtka oceňuji vysokou přesnost kreslení. Celý příběh je takový magický a okouzlijící.93% ()

Rabina 

všechny recenze uživatele

Dodnes mám kolikrát chuť rvát buřty do výfuků. Ekologický a dojemný, pro děti až možná moc depresivní, alespoň já z něj jako malý smutný byl ()

ad 

všechny recenze uživatele

"Hele! Jůůůůůůůůůůůůůůůůů!!" :) V podstatě velmi smutný Krteček, ale o to zajímavější a dojemější... ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Jak se staví biotop. Tady není žádný Krakonošovo ! Poctivě falešná agitka, která odchovala nové ekologistické a ekoteroristické generace v Československu i v Německu, s ♫ hudbou, vyjadřující smutek stejnými prostředky jako Schindlerův seznam. Kapela, vládní vrtulníček, razítka a bonbóny v hezkém 3D pojetí ze střední doby plastové, betonové a jedové, kdy jsme si taky mysleli, že to technika vyřeší. Příspěvek k tématu klonování a autorských práv. "Stát !" ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Tohoto Krtečka mi jako pětiletému dítěti pouštěl dědeček na promítačce. Stará osmička, i ta půl hodina byla na dvou kotoučích a třikrát během projekce se film přetrhl a bylo ho potřeba slepovat... Ale já jsem byl v sedmém nebi - krteček a ještě na promítačce, která dělala ten zajímavý zvuk.... :) No prostě nemůžu jinak než za plný počet :) ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Krtek, zajíc a ježek na hodně špatném tripu: Nejdřív jim buldozery zplanýrují les pod nohama a začnou se kolem nich budovat světlé zítřky (což je místy graficky pojednáno jako oživlé egyptské hieroglyfické tabulky), potom těmi světlými zítřky pobíhají od čerta k ďáblu (nápadně připomínajícímu Stalina) pod ochranou tajemné bumážky orazítkované třemi sudičkami v buřinkách, která od nich odhání řvoucí bagristy i policajty, otvírá jim všechny dveře a plní všechna přání, následně se dají na diverzi a nakonec si (opět za pomoci univerzální bumážky) na střeše nejvyššího věžáku stopnou hejno labutí a vydají se vstříc mlhavým dálavám… Vůbec nechápu, jaktože si tímhle Miler nevysloužil kavalec v Minkovicích. Děti z toho mívaly trochu chmury, ale i tak to byl jejich oblíbený díl, asi z toho cítily, že je to víc doopravdy než obvykle. Must see krtčí úlet, vyčnívající i po výtvarné stránce. ()

Reklama

Reklama