Reklama

Reklama

Krtek ve snu

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1984, 29 min

Obsahy(1)

Krtečka zaujme pán, který ovládá opravu píchnutého kola na autě pomocí dálkového ovládání. Nasedne k němu a nechá se odvést do jeho domu, kde využije dalšího z výdobytků techniky - stroje, který mu sám naservíruje jídlo. Pán usne u televize a zdá se mu o tom, jaký by byl svět bez elektřiny a benzínu do auta. Není bez energií schopen ničeho a tak ho až krtek zachrání před umrznutím tím, že rozdělá ohýnek na jeho koberci a postupně na něm společně oba spálí veškeré vybavení domu. S příchodem jara pak teprve oba poznají, čemu budou muset v ,,novém" světě čelit. (HawkeyeSaw)

(více)

Recenze (63)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krtek ve snu nabízí futuristickou, místy až mrazivou vizi doby, v níž je vše na dálkové ovládaní a zautomatizované. Když však dojde benzín, přestane téct voda a fungovat elektřina, vrací se vše do předtechnických časů. Tento Krtek obsahuje několik hodně bláznivých momentů, na druhé straně viditelně varuje před přetechnizovanou společností a poukazuje na závislost lidí na technice. Samotný závěr filmu je celkem dost depresivní. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Viděno teď po letech znovu s dcerkou a děsí mě ta mrazivá autenticita. Dystopická sci-fi podle Millera se musí odehrávat v Británii někdy po Brexitu. Došel benzín a Alexa se zbláznila. Energetická krize a tuhá zima vyhubí většinu populace a přežívá jediný člověk zachráněný krtečkem. Pointa a závěrečný krtkův smích jsou brutálně mrazivé. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Krása! Krtko v sne - nočnej more zautomatizovaného človeka. Diaľkové ovládanie i technika zlyhá a príroda ľuďom prerastie cez hlavy. Po zobudení nastáva idylka, no netrvá dlho. Tento diel sa atmosférou i vypointovaním vymyká z celej série. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Chlapík má super ovladač, který, nenalhávejme si nic, chceme všichni. Pak se ovšem něco pokazí, a není to ta plovoucí podlaha, kterou krtek vážně naruší, a úžasný, dálkově ovládaný život se náhle změní. Ještě že tu je krtek, který pomůže, přizve kamarády a deevoluce může začít, dřív, než dojde k Velkému vbuchu dojde k rozhřešení, které je opravdu laciné, jak padesátiletá štětka na okraji mého rodného města. Úplný závěr je úsměvný, ale v rámci druhé půlky je tolik blábolů, že bych slovy krtka řekla: "Hele." S poklepáním na čelo bych dodala už jen: "Jéje!" ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další z epizod, ejž rozhodně patří k tomu nejlepšímu z české animované tvorby. 30 minutové epizody krtka jsou díky zajímavějšímu ději nejnašlápnutější. Děj nemá chybu. Člověk bytostně závislý na technologiích se octne bez energie a následuje propad až na dno. Na pohádku dost oduševnělý námět. ()

juta 

všechny recenze uživatele

No tak to jsem se natlemil, když se tu objevil obtloustlý chlapík s ochlupeným pýnisem, který se tu takto objevuje více než jednou. S tím by v dnešní době měl pan Miler velké problémy a myslím, že by to bylo zakázaný. :D ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Další Krtečkův zběsilý trip. Ve snu sice není tak epochální zářez do dějin kinematografie jako Ve městě, ale je to nášup. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tyhle 30-ti minutové příběhy Krtečka jsou nejlepší. Tentokráte sice není hlavním hrdinou Krteček, jako spíše člověk a jeho závislost na technologiích. Co si ale počne, když přestanou fungovat. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

Reklama

Reklama