Reklama

Reklama

Krtek zahradníkem

  • Československo Krtko záhradníkom
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1969, 8 min

Obsahy(1)

Příběh o krtečkovi, který se snažil ucpat díru v hadici. Když z ní vyskočila žabka, voda přestala téct a květiny začaly schnout. Tak ho napadlo, že by kolem nich mohl vytvořit potůček, který by jim dodával dostatek vody. (Lenarek)

Recenze (40)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krtek zahradníkem je hezky hudebně pojatý díl se zpívajícími květinami (každé "Vodu, vodu, vodu!" mě fakt dostávalo), ve kterém mě nejvíce pobavily krtkovy počáteční snahy opravit díru v hadici, které místy evokovaly počínání Pata a Mata (viz ten hoboj, či co to mělo být). Nicméně krtek si vždy nějak poradí, ať už sám, nebo s pomocí myšky (či jiných). ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Krtečka miluju, nostalgie a moje dětství. Dnešním dětem asi nic moc neřekne, ty mají raději americké trháky, ale pro Husákovy děti to byl malý zázrak. Na každý díl Krtečka jsme se těšili. Když nás mamka vzala do kina na Pásmo krátkých filmů a my se ségrou viděly Krtečka na velkém plátně a v barvě, to teprve bylo něco. Oproti tenkrát černobílé televizi pro nás malý zázrak a osmý div světa.Je pravda, že někdy Krtek vymýšlí ptákoviny,ale to je právě to kouzlo. Malým dětem se to líbí ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V jedné epizodě se zahradníkem bojoval, tady se jím sám stává. A jde mu to celkem dobře, když se jezírko naplní a voda už dále nestoupá, přestože květiny asi tolik vody nepojmou. A neříká se náhodou, že se nemají kytky přelívat? To jsou ovšem jen banální problémy. Krtek děti učí, že o kytičky je nutné se starat a že je nenechá jen tak bez boje zahynout. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že, najlepší je život krtka, lebo cez deň spí a v noci trtká. To však určite nie je tento prípad. Krtek a jeho zvieraci priatelia z tohoto českého, animovaného seriálu sú banda nudných slušákov. Dosť sa pozastavujem nad všeobecnou obľúbenosťou tohto produktu u našich západných susedov. V Čechách je to takmer kultová záležitosť. U nás na Slovensku sa to ani zďaleka neteší takej popularite. Priznám sa, že ani ja nepatrím medzi Krtkových obdivovateľov. Navyše nechápem načo je, tu na čsfd, možnosť hodnotiť a komentovať jednotlivé diely. Stačilo by sa vyjadriť ku tomu ako ku celku. ** ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Rozstřikovač stojí většinu filmu kousek od záhonu, v jednom záběru dokonce těsně za záhonem. Když ale krtek kope okolo záhonu příkop, rozstřikovač zde není. (sikky)
  • Krtek leží u krtiny a vedle rostou čtyři velké listy. Když na krtka začne pršet, jeden z nich utrhne. Přesto později rostou vedle krtiny opět čtyři velké listy (sikky)

Reklama

Reklama