Reklama

Reklama

Stephen Hawking - Stručná historie času

  • Velká Británie A Brief History of Time
Velká Británie / Japonsko / USA, 1991, 80 min

Obsahy(1)

V roce 1988 vydal známý britský teoretický fyzik a kosmolog Stephen Hawking populárně-vědeckou knihu s názvem Stručná historie času. Tři roky po vydání Hawkingovy knihy natočil americký dokumentarista Errol Morris dokument, v němž se prostřednictvím členů Hawkingovy rodiny, chůvy z dětství, spolupracovníků a přátel dozvídáme řadu podrobností o jeho životě a práci. Dokument mapuje Hawkingův život od raného dětství přes studium na Oxfordu a doktorském studiu na Cambridge až po jeho dodnes trvající výzkum v řadě oblastí teoretické fyziky. (80s Martin)

(více)

Recenze (5)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý stručný výtah z Hawkingovy populární knihy Stručná historie času. Kromě základních kosmologických poznatků a Hawkingova příspěvku k poznání černých děr se tu dozvíme i něco málo o samotném Stephenu Hawkingovi, i když některé biografické pasáže (zejm. ty s jeho matkou) bych zkrátil ve prospěch hlavního tématu, kterému by ostatně slušela delší stopáž, než pouhých 80 minut. Obsahově jde tedy o zkrácenou verzi předlohy, proto zájemce odkazuju na již zmíněnou výbornou knihu, která je čtivá a přetékající podnětnými myšlenkami. P.S.: Hudba Phillipa Glasse tomuto dokumentu sluší. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

O někom tak zajímavém natočit tak nudný dokument, to by mělo být žalovatelné. Ale naštěstí jsou ve filmu i krátké pasáže, které se věnují Hawkingovu výzkumu, ty bezesporu zajímavé jsou. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Síla myšlenek a "výdrže", která jde z Hawkinga je prostě úžasná! Něco chápu, něco nechápu (a pravděpodobně i nikdy nepochopím), ale je stejně fajn nahlédnout do jeho světa :). ()

Reklama

Reklama