Reklama

Reklama

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Maloco filmov som videl na temu lietadla, lietanie, letecka zakladna. Dialogy, hudba naprosto vyborne, skoda ze je film tak tazko zohnatelny   : 77 % ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý film u kterého si přijdou na své všichni obdivovatelé letecké techniky. Příběh odehrávající se na jedné letecké základně, která slouží jako testovací středisko nových letadel, raket a veškeré nové techniky. Kromě opravdu pestré přehlídky všemožné techniky se tak trošku na pozadí odehrává i vcelku zajímavý příběh muže který velmi touží stát se jedním z testovacích pilotů (W.Holden), pilotů kteří musí více než co jiného dokázat že jsou ve svém počínání spolehliví a taky důvěřují sami sobě, což on sám musí v sobě nejprve znovu nalézt. 65%. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v Kalifornii na letecké základně Edwards a ve městě Burbank. (Cheeker)
  • Postava herce Lloyda Nolana byla založena na skutečné osobě. Tou byl Generál Al Boyd, velitel AFFTC (Armádní Letecké Testovací Centrum) na letecké základně Edwards, kde se účastnil vývoje a testování mnoha nových letounů ve 40. a 50. letech 20. století. (Cheeker)
  • Ve filmu je použito množství letecké techniky. Mezi ty moderní patří Convair C-131 Samaritan, Convair F-102 Delta Dagger, Douglas B-66 Destroyer, Lockheed F-94 Starfire, McDonnell F-101 Voodoo, North American F-86 Sabre, North American F-100 Super Sabre, Republic F-84F Thunderstreak, Sikorsky H-19D Chickasaw. Dále jsou použity modifikace letounů Boeing YKB-29T Superfortress a Republic EF-84G Thunderjet. Mezi použitá experimentální letadla patří Bell X-2, Douglas D-558-2 Skyrocket, Douglas X-3 Stiletto a Martin XB-51. Dále se ve filmu objevily Beech C-45 Expeditor, Boeing B-47 Stratojet, Convair B-36 Peacemaker, Douglas C-47 Skytrain, Lockheed T-33 Shooting Star, North American B-25 Mitchell, North American B-45 Tornado, Republic F-84 Thunderjet a Boeing EB-50D. (Cheeker)

Reklama

Reklama