Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charles Bronson jako odhodlaný pohraničník, který se snaží zastavit pašování lidí a současně pátrá po vrahovi svého kolegy. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tema je sice zaujimava, pretoze pasovanie chudobnych ludi cez hranice je aj dnes na dennom poriadku, kde bohati obchoduju na nestasti druhych, ale film posobi trosku monotonne a chvilami nudne. Mozno je to aj tym, ze film uz ma svoje roky a v case premiery by bol mozno daleko zaujimavejsi. Charles Bronson je dobry herec, ale v ulohe zaporaka ma tu celkom prekvapil aj mlady Ed Harris... 22.04.2010 _______ Charles Bronson - (Jeb Maynard) +++ Bruno Kirby - (Jimmy Fante) +++ Ed Harris - (Hotchkiss) +++ Bert Remsen - (Carl J. Richards) +++ Michael Lerner - (Henry Lydell) +++ Karmin Murcelo - (Elena Morales) +++ Hudba: Gil Melle +++ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pokud si vezete přes hranice mexickou hospodyňku ukrytou v motoru auta ( a nechcete být odhaleni) nesmíte ho uvařit! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Víc než aktuální téma, které od roku 1980 ještě nabralo na intenzitě, i když takový Walker na tomto poli nezapracoval příliš konstruktivně. Filmově naprosto typická role Charlese Bronsona. Ed Harris jako protihráč také není k zahození. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Přesně takovéhle role chtěl Bronson hrát předtím než se zaháčkoval u Cannon. Soustředěně zahraná charakterní role v mexicko/americké hraniční subžánrovce s Edem Harrisem v záporné roli. ()

sud 

všechny recenze uživatele

S trochou bujné fantazie by se dala "Hraniční čára" označit za "Krále Šumavy" z Americko - Mexické hranice. Nezabíhá zbytečně do brutálních vod, nijak netlačí na pilu, ani se nesnaží dojímat smutným osudem ilegálních vystěhovalců. Naprosto civilně a přitom opravdově zobrazuje z obou stran přistěhovalecký problém, nestranně a přitom s jistou dávkou neprvoplánové kritiky. Skvělý film s výtečnými výkony Charlese Bronsona a Eda Harrise. Při sledování "Hraniční čáry" jsem si říkal, že nejspíš takhle to na Americko - Mexické hranici může vypadat. 85%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je to slabší čtyřka pravda film úplně nezapomenutelnou peckou není, ale opět ho táhne Bronson v další na tělo ušité roli. Spektrum jeho úloh bylo neuvěřitelně široké a vždy byl přesvědčivý, ale to už se asi opakuji. Tentokrát si zahrál nekompromisního šéfa pohraničníků který každý den vede boj z větrnými mlýny neboli řeší invazi mokroušů do Spojených fucking států emérických. Pochopitelně, že někdo z toho má byznys a to tak kurevsky dobrej, že se nezastaví před ničím. To je i případ Bronsonova zdatného protivníka kterého ztvárnil Ed Harris který v případě potřeby i bez mrknutí oka odstřelí nějakýho toho pohraničníka. Takže nakonec 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Napínavý film, dobrá zápletka a vůbec celý námět. Skvělý herecký výkon CH. Bronsona a Eda Harrise...Asi nejlepší zpracování tématu mexikáni emigrující do USA... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ako kedysi povedal Gustáv Husák: "Hranice nie sú korzo!". Mali by si to uvedomiť aj americkí imperialisti a obohnať sa troškou pletiva. Pri tých počtoch špacírujúcich sa mexikáncov cez ich južnú hranicu by im to asi nikto nemal za zlé a Charles Bronson by mal o hodne kľudnejšie šichty na čiare :) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celý film v og znění k dispozici na youtube.. Film a rádoby drsných týpkách v kloboucích co melou hovna. Celé to působí dost amatérsky, ale lokace to trochu zachranují. Jedno male plus je také mladý Ed Harris. Jinak to za shlednutí nestojí. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro mě vyloženě srdeční záležitost, od ranného věku můj oblíbený film z drsného prostředí mexického pomezí a hlavně s výborným Charlesem Bronsonem, zde charismatičtějším než kdy jindy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes Bronsonovu přítomnost málo drsné a akční ale přesto zdařilé krimi o neodbytném pohraničníkovi, který řeší nejen zakázané pašování lidí ale i vraždu jednoho ze svých kolegů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém s nelegálním přistěhovalectvím Mexičanů do USA je starý minimálně od 30. let minulého století a pořád stejně na to ti uprchlíci doplácejí - buď že přijdou o úspory, nebo se rána nedožijí, a i když se dostanou do USA, makají jak otroci za minimální plat nebo jen za přístřešek a stravu. Není divu, že se s tím snaží vyrovnat knihy i filmy, když už realita je někde jinde. Aby to bylo zajímavé, máme v tomto filmu ještě chladnokrevného zabijáka na straně zla, aby bylo po kom jít. Civilní herectví a reálie jsou plusem, určitá propaganda statečných pohraničníků záporem. Co se filmovosti týče, chybí nějaká větší dramata nebo zvraty, postavy jsou příliš ploché (co třeba ten elév, co přišel z LA?), chlapi jsou furt ve službě, jako by ani manželky neměli, o hlavní postavě se vlastně nedozvíme nic navíc. K čemu je pak civilní herectví a reálie, když to pak hapruje v této rovině? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = III./ 1983+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 18.3.1988, réžia českého znenia (ÚPF Praha) = MARIE FRONKOVÁ - Bronsona dabuje Alois Švehlík, Kirbyho dabuje Pavel Trávníček, Harrisa dabuje Jiří Štěpnička - Klasický akčňák s Bronsonom v jeho typickej úlohe tvrdého nekompromisného chlapa, tentokrát šerifa. (29.7.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy s touhle tématikou se mi kdysi docela líbili, dnes díky migrační krizi a útoku afrických sarančat na Evropu mi jsou už celkem proti srsti. Každý má právo na život, ale ne na úkor druhých. Chtělo by to hodně tvrdé tresty a peněžní postihy pro všechny převaděče a neziskovky, které se na tom přiživují. Film samotný má několik velmi dobrých pasáží i co se atmosféry týče, ale na toto téma – mexicko-americké hranice a uprchlíci jsem už viděl daleko lepší a drsnější filmy. Charles Bronson i Ed Harris však podali celkem dobré výkony, to se musí uznat. 60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypická Bronsonovka. Především tím, že po všech stránkách naprosto uvěřitelná. Bronson zde není akční Alfamacho, ale normální chlap kterej dělá svou práci a za celý film vystřelí snad jen jednou. Navzdory neakčnosti a civilnosti to ale dokáže diváka zaujmout a držet v jistém napětí. Ed Harris taky parádní. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jedná se o typický film 80.let. Nové je tam pouze mimořádný námět z hraniční čáry mezi Mexikem a USA. "Černí" nelegální uprchlíci z Mexika a jejich zločinní převáděči. Pravdou zůstává ta okolnost, že tam hraje Charles BRONSON a tím film získává body. On je prostě úžasný protihráč a "buldog", který se zakousne do případu neúnavně, až svou oběť dostihne a spravedlivě trestá... Ed HARRIS byl ještě velmi mladý, ale už dokázal, že se rodí budoucí hvězda. Poznámka pod čárou : tak sexy nohy do "O" včetně chůze, měl pouze Bronson. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Rovněž viděno před lety a dnes už ani pořádně nevím o čem to přesně bylo, ale i tenkrát mě to moc nechytlo. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Hraniční čára je především žánrová akční podívaná s osamělým neohroženým hrdinou. Sociálně-politické téma mexické imigrace je pouhou pomůckou a základem akce. Nabízí pouze soucit těžkých životních podmínek na jedné straně a obrazy nenasytného vydělávání peněz při zneužívání daného stavu věcí na straně druhé. Nejdůležitější prvek filmu je odhodlaný hrdina versus všehoschopný protivník. Hlavní postavou je Jeb Maynard (stylový Charles Bronson), poctivý velitel pohraniční stráže. Osobní pohnutky a pocit zodpovědnosti jsou spolehlivým hnacím motorem a bronsonovsky zarputilou cestou pevně kráčí za znovunastolení práva a pořádku. Nejnebezpečnějším protivníkem je vrchní převaděč Hotchkiss (velmi zajímavý Ed Harris), zocelený vietnamskou válečnou zkušeností. Výraznější postavou je schopný nováček u pohraniční stráže Jimmy Fantes (zajímavý Bruno Kirby) a z vynucení nápomocná mexická hospodyně Elena Morales (Karmin Murcelo). Z dalších rolí: svědomitý pohraničník před důchodem Scooter Jackson (příjemný Wilford Brimley), nejmocnější muž v pozadí Henry Lydell (příjemný Michael Lerner), s převaděči spřízněný farmář Carl Richards (Bert Remsen), či další pohraničníci Willie Lambert (Norman Alden) a Charlie Monroe (John Ashton). Je to průměrné filmové dílo, které příznivce svého žánru a osobitého herce uspokojí. ()

Reklama

Reklama