Reklama

Reklama

Frank Wheeler a jeho dva kamarádi Kevin a Brad se rozhodnou dát dohromady všechny své úspory a vyrazit na kolech do blízkého velkoměsta, kde chtějí najít prostitutku ochotnou ukázat jim za jejich peníze nahé ženské tělo. Náhoda je svede dohromady s prostitutkou Evou, která si říká V, a kromě krásného těla má také zlaté srdce. Ta nejprve překazí pokus oloupit trojici nezkušených chlapců, potom jim za úplatu ukáže svá prsa. Nakonec se pohádá se svým pasákem Cashem a ukradne mu auto. Mezitím Frank a jeho dva kamarádi ztratí svá kola a musí se domů vydat autostopem. A je to náhodou opět V, na koho narazí a kdo jim nabídne svezení. Cestou se dozvědí, že Frank žije se svým otcem Tomem, poněkud roztržitým vědcem, který se pokouší zachránit místní mokřiny, unikátní přírodní rezervaci. Ten se, plně zaujat svými problémy, ani nepozastaví nad Frankovým tvrzením, že V je jeho nová domácí učitelka matematiky. V si žije v předměstském domě Wheelerových spokojeně, ovšem jen do chvíle, než zjistí, že Cashe zavraždil boss místního podsvětí Waltzer, který věří, že V utekla s 250 000 dolary, které mu Cash ukradl. A tak zatímco se Tom sbližuje s domnělou učitelkou, kterou Frank vidí také jako novou ideální mámu a manželku pro svého tátu, bývalý klient V prozradí Waltzerovi, kde má zmizelou prostitutku hledat. Zdá se, že v městečku, kde našla V útočiště, bude zanedlouho pěkně horko. (TV Nova)

(více)

Recenze (60)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vteřinový záběr na prsa Melanie Griffith, ale co dál?! Vypadalo to na odlišný film, jež schémata romantických filmů hodí do roviny nadhledu a obestře je lehkým závojem ironie. A skutečně nějakou dobu jde poměrně osvěžující cestou, kdy sledujeme dvanáctiletého kluka, který netradiční formou shání extra mámu pro svého ovdovělého tátu. Je zde pár momentů, které dávají vyniknout neotřelému přístupu. Nějakou chvíli jsem se bavil nad neobvykle rozehranou story o školou povinných chlapcích přátelících se sympatickou a milou šlapkou. Jenže film začal asi přibližně v půlce upadat a překlopil se do typicky neobjevné romantiky v upachtěném tempu. Bylo dost zarážející, jak film ztratil tempo a najednou se vše soustředilo na Eda Harrise, který ve fimu nemohl hrát druhé housle a duchaplně začal konverzovat s Melanie Griffith. Její sláva sice už dávno pohasla, ale nebýt jí, film by upadl úplně do sraček. Melanie byla načančaná štětka, která vlastně veskrze fádní komedii dost vytáhla, dokonce i v těch překecaných pasážích to nenechala padnout, i když je pochopitelně hovadina, aby se šlapka v podstatě bezdůvodně chovala jako bezva a dobrosrdečná kamarádka. Tím chci sdělit, že scénář příliš pravděpodobnosti nepobral, a to nejen z hlediska děje, ale také vzhledem k postavám, které se v něm vyskytují. Zvláště ty dospělé se mohou vyskytovat leda tak na Marsu. Idealizovat prostitutku, to už tady bylo, a ve slavnějším provedení (Pretty Woman), nevím, proč měl průměrný režisér Richard Benjamin potřebu to nějakým způsobem oživovat znovu. Vypadalo to, že film to bude peprný, ale milá Melanie ukáže prsa pod dobrovolně vykasanahou halenkou v kratičkém záběru ve školní třídě, a tím to v oblasti erotiky hasne. Rýsovalo se to dobře a pár počátečních scén je originálně nalajnovaných. Film však svoji neotřelou pikantérii rázem odhodí od sebe co nejdál a dál pokračuje v nepřekvapivých romantických kolejích, aby se zavděčil celému diváckému spektru. Je to pak celé nudné, předvídatelné a zasazené do málo atraktivních lokací. Atraktivitu zajistila schopně hrající Melanie, jejíž přítomnost film udělala alespon trochu zábavným v rámci možností. I tak je výsledkem nešikovný film v nešikovné režii, jejíž skutečný tvůrčí záměr jest nejasný. 40% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Rodinná romantická komedie, kerá sice nenadchne, ale ani neurazí. Melanie Griffith tady ještě vypadá k světu a známky opuchlosti se ještě neobjevujou a Ed harris je takovej správnej taťka, u něj je snad úplně jedno co hraje, vždycky se na tu roli perfektně hodí a malcolm McDowell se jako záporák už osvědčil v mnoha filmech a ani tady moc nezklamal, i když neměl moc prostoru, protože ty jeho obvyklý záporacký praktikvy v tomhle filmu pro děti nemohl použít. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo "Pretty Woman", jenom to bylo více rodinné. Melanie Griffith je půvabnější než jindy, Ed Harris je sympaťák a jeho děti nejsou rozeřvaní frackové oproti jiným Americkým rodinným komediím a nechá se s nimi sympatizovat. Žádná extratřída, ale pohodovka na víkendové odpoledne. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie, jedna z mnoha podobných klasik. Tato je naštěstí o něco výše nad průměrem, a to zejména díky slušnému tempu a Edu Harrisovi. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co se v mládí naučíš... :D Opravdu příjemná romantická komedie, která je sice dost průměrná, ale přeci jen vyvolává příjemné pocity, které přidávají o jednu tu hvězdičku navíc. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Víceméně standardní romantická komedie o tom, jak by to dopadlo, kdyby Pretty Woman nepotkala milionáře, ale malého kluka. Melanie je sice „prostě úžasná“, tady jinak zcestný český název filmu nelže, ale Ed Harris je ještě úžasnější. Úsměvná, svižná, místy roztomilá pohodovka. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Viem pochopiť všetkých, ktorí dali tomuto filmu negatívne hodnotenie. A keby mám objektívne tento film posúdiť, tak to rozhodne nie je film, ktorý by si zaslúžil Oscara ani nič podobné. Ale na druhú stranu musím povedať, že mám pre neho určitú slabosť. A môže za to asi fakt, že tu máme veľmi príjemné postavy v rámci hrdinov a hoci trošku jednoduchý príbeh, predsa len ukazuje, že nikto nie je čiernobiely a každý z nás môže pod povrchom srdce a nezáleží od toho, aké povolanie vykonáva. Ako aj V, ktorá je prostitútkou. Horšie to už je s Malcolmom McDowelom, ktorý je tu podľa mňa skutočne strašný a maximálne nevtipný. A dočkáme sa samozrejme aj starých známych klišé, ktoré poznáme a videli sme ich miliónkrát. Ale postavy to podľa mňa dokážu ťahať a miestami je film podľa mňa aj veľmi vtipný a príjemný. Keď sa teda sústredí správnym smerom. Rád som ho po dlhej dobe zase videl a viem si ho predstaviť vidieť aj znovu. Nie je to žiadne majstrovské dielo, ale mám pre neho miesto vo svojom filmovom srdci. Hodnotenie: B- ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Objektivně - průměrný snímek, subjektivně - moje srdeční záležitost. Btw Melanie Griffith a Ed Harris se k sobě neuvěřitelně hodí. 8/10 ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Kousek od režiséra, který v devadesátých letech pálil kus za kusem, v hlavních rolích oblíbené tváře, komedie střídala akční jednohubku, romantiku i drama. V tomto, celkem nenápadném filmu, se víceméně objeví od každého trochu, ačkoli značně převládá ta romanticko - komediální stránka, hodně v duchu Pretty Women. Kouzlo devadesátek z toho čpí a velmi napomáhá k lepšímu hodnocení. Není to špatné, lepší 3* zaslouží. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie s krásnou Melanie Griffith (ty vlasy - nádhera). Škoda jen příliš nevýrazného písničkového doprovodu - líbila se mi pouze "Some Days Are Better Than Others" od U2, což je málo. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně odpočinkový film pro něžnější polovičky, kterému potřebný šmrnc dodává jako vždy výborný Ed Harris... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Producentské duo Frank Marshall a Kathleen Kennedy ma ešte nikdy nesklamalo a tento film je toho dôkazom. Na počudovanie sa mi Milk money páči viac než Pretty woman. Milujem rodinné filmy, filmy o dospievaní a obzvlášť tú starú dobrú "oldschool" réžiu, kt. dýcha počas celého filmu. Skvelé humorné vsuvky, ku koncu film miestami stráca tempo ale rozhodne zanechá vo vás kladné pocity. Melanie Griffith bola svojho času skutočne sexi a Ed Harris patrí k mojim najobľúbenejším hercom. K tomu si treba pripočítať skvelú hudbu a dostanete pohodový film na jedno pozretie kt. má svoje kvality. Skrátka začiatok 90. rokov rodinným filmom žičil a úprimne v súčasnej dobe mi podobne ladené filmy veľmi chýbajú ()

Reklama

Reklama