Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Bostonský škrtič oceňovaného scenáristy a režiséra Matta Ruskina je kriminálním thrillerem o průkopnických reportérkách, které v 60. letech minulého století zveřejnily příběh proslulých vražd bostonského škrtiče. Film sleduje Lorettu McLaughlinovou, reportérku novin Record-American, která se stala první novinářkou, která spojila vraždy bostonského škrtiče. Jak si záhadný vrah vybírá další a další oběti, Loretta se pokouší pokračovat ve vyšetřování spolu s kolegyní a přítelkyní Jean Coleovou, avšak dvojice naráží na rozbujelý sexismus tehdejší doby. McLaughlinová a Coleová se přesto odvážně pouštějí do pátrání s velkým osobním rizikem a ve snaze odhalit pravdu riskují vlastní životy. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Morien 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem si stěžovala na Zodiaca a srovnávala ho s lepšími filmy, no a teď aspoň vím, že se mi líbil o trochu víc než Bostonský škrtič. Ale ten mě taky bavil. Jenom v něm nebyla žádná taková scéna, jako když jde Jake Gyllenhaal do sklepa s tím divným pánem a celý svět jako by se v tu chvíli scvrkl jenom na tu situaci a divák fyzicky cítí svoje srdce bušit někde v krku a na nic jiného není dovoleno myslet, protože je to tak intenzivní. Tady je sice paradoxně velmi podobná scéna, kdy jde Keira vyšetřovat za divným pánem do sklepa, ale jak jsou obě scény natočené a jak působí na diváka ilustruje velký rozdíl (ve schopnostech autorů). Ale možná jsem k Ruskinovi nefér, protože on se zase tolik o tu thrillerovitost nepokoušel, držel se spíš investigativní linky a lidskosti svých hrdinek. A jako postavy, jejichž práci sleduji, se mi určitě víc líbily Keira a Carrie Coon než Fincherův mírně vyšinutý sausage fest. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Feministická agitka o dvou ženských  co mají věčně v držce cigáro ačkoliv si obě stěžují, že nemají peníze a tyhle ženské z nichž jedna píše články v oblasti lifestyle (v podstatě životní styl,  móda, spotřebiče atd) a druhá je štětka co dává šéfovi a má z toho benefity (samo to tam padne a ona to nepopře) vyšetřují vraždy bostonského škrtiče. Ze začátku se to dá pak zhruba v prostředku se z toho stane boj proti mužům a padají tam kecy o tom, že policajti jsou neschopní (oni jako, že jsou neschopní , ale tady je to podané tak, že oni nedělají nic  zatímco ty dvě jsou dokonalé přitom jediné co udělají je to, že si zavolají s jedním fízlem a optají se ho zhruba na 2 otázky a on odpoví a oni o tom napíšou článek proč nedala policie embargo na případ  film neřeší). Je to nudné táhne se to a na nějaké vraždy nebo napětí  rovnou zapomeňte. V Zodiacích (obou) byly aspoň nějaké vraždy ukázané tady není nic jen chlápek prostě přijde k bytu řekne jdu Vám něco opravit posílá mě domovník ženské ho pustí a on je zabije. Keira Knightley šla od Pirátů z Karibiku hodně herecky dole. Konec je fanfikce mám o tom knížku od chlápka co dělal rozhovory s vrahy a ty dvě jména tam vůbec nezazněly tady to působí, že ho potkaly ve vězení překecaly ho ať se přizná a on to udělal ve skutečnosti to bylo nejspíše tak, že jich vraždilo více a on to odsral , aby to neřekl.   Tenhle článek  https://cs.wikipedia.org/wiki/Bostonsk%C3%BD_%C5%A1krti%C4%8D Vám dá daleko více než celý tenhle film.  40 procent ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo v produkci mimo jiných Ridleyho Scotta. Dobový Boston je adekvátně chladný. Příběh utíká dost svižně a má široký oblouk a vyvíjí se. Chvílemi je to počtem mordů až strašidelný masakr. V pravých chvílích atmosféra houstne a pár těžkých momentů vyvolá i mrazení v zádech. Přesto chybí více zapamatováníhodných scén a větší důraz na to podstatné mezi méně podstatným - na těch posledních pár minut, které tíživě dotáhne až hudba pod titulky. Herecky postavené na Keiře Knightley, která to, musím uznat, i mezi jinak prověřenými herci, drží svědomitě nad vodou i ve scénaristicky nedotažených chvílích, zejména těch se svým manželem ze svého domu - až po konci filmu může neznalému divákovi dojít, proč je jejich vztah ve filmu tak neuchopitelný. Disney tak servíruje dost dobrý film, který bohužel netočil David Fincher nebo Clint Eastwood, jinak by skončil i v kinech. Na druhou stranu, naštěstí neskončil jako ředěný seriál, kde se všechno hrne hned a najednou nebo nikdy a vůbec. Bostonskému škrtiči jde hlavně o budování atmosféry. Není v tom sice filmem úplně dokonalým, ale na jeden temný večer to funguje dost dobře. P.S. Kdokoliv psal obsah filmu tady nebo na Disney, upřesnění, že s dobovým sexismem má příběh společného minimum, o tom to fakt nebylo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice Fincherův Zodiac z Wishe, ale i tak je to poměrně chytlavé. Má to atmošku, řemeslně je to v cajku a i když to s historickými fakty žongluje hodně freestylově, ve výsledku je taková drzá fabulace k divákovi vlastně asi vstřícnější (což nemusí nutně znamenat lepší) než ten do ztracena ukončený Zodiac. (EDIT: Sakra, cítil jsem se jako frajer, že jsem vymyslel to spojení "Zodiac z Wishe" a teď koukám, že už to tu má M.i.k.e, takže zase nic :D ) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÁŠ BEZPEČNÝ SVĚT JE JEN KLAM. MUŽI ZABÍJEJÍ ŽENY. NEZAČALO TO ALBERTEM. A ROZHODNĚ JÍM TO NEKONČÍ…“  Investigativní novinařina v praxi a v přímým přenosu. V přímým přenosu občas i Bostonskej škrtič. Co tomu vytknout? Ty vole, já nevím… má to spád, ty dvě novinářky jsou celkem sympatický a to vyprávění taky. Jasně – stojí to na příběhu… ale je ten prostě danej a filmově se drží osvědčení šablony. Snad, že tady není moc napětí… ale jde o novinařinu, a ten magor, je tady jen tak naokraj. Scénář spíš dává prostor spekulacím, jak to taky „mohlo“ být… Dám 4*, ale takovej ZODIAC je o level jinde!   ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o film, natočenej podle skutečnosti. 2.) Thx za titule „Tomáš Slavík“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Bostone (Massachusetts, USA) od decembra 2021 do marca 2022. (Arsenal83)
  • Kvôli pandémii COVID-19 bolo potrebné dodržať niekoľko zdravotných procedúr. Celý filmový štáb bola zaočkovaný a testovaný na vírus trikrát týždenne až do ukončenia výroby. (Arsenal83)
  • Skladba „Midnight Rambler“ od Rolling Stones (z ich albumu „Let It Bleed“ z roku 1969) je voľne inšpirovaná Albertom DeSalvom, keďže „Bostonský škrtič“ je raz spomenutý v texte. (Arsenal83)

Reklama

Reklama