Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čisto priemerná, miestami dokonca primitívna záležitosť, kedy človek tak nejak premýšľa, či bolo nutné do tohto scenáristického paskvilu namočiť zrovna Luthera, ktorý v seriálovej podobe celkom solídne držal vyšší štandard. Popravde, keby nešlo o námet v podobe nápaditého sériového vraha, ktorý nebol vyslovene zle zasadený do deja, už by tu dávno od mojej milovanej osôbky svietila jedna jagavá. Toto fakt nebolo zapotreby .. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Po celkem slabé páté sérii, je tu John Luther s celovečerním filmem. Co se týče příběhu, je to přesně takové, jaké se dá od tohoto týpka očekávat. Andy je výborný protivník, tajuplnost a drsnost filmu rozhodně nechybí. Ale některé momenty jsou opravdu silné přitažené za vlasy ať už vězeňska část, ba i paradoxně celkové finální rozuzlení, které tak trošku připomíná spíš příběhy agenta s dvěma nulami. Takže jako celek dobrý, ale tak dobré, jako byly první tři série už asi nikdy Luther nebude. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po M3gan další film, který má nemálo společného s epizodou z Black Mirror. Ale možná je to jen tím, že tvůrci BM byli ve svých vizích opět napřed a je to náhoda. Ale i kdyby ne a při vytváření modus operandi jde o přiznanou inspiraci, nevadilo by to, pokud by se zapracovala do dobrého příběhu. Což se v celovečerním Lutherovi stalo. Charismatický Elba, vynikající Serkins, dobrý námět i solidní zpracování... . Je tedy Luther: Pád z nebes peckoidní kriminálka? Za mě ne, ale pro skalní fandy seriálového Luthera možná ano, protože se naučili přehlížet "detaily", jako třeba 2,5 km procházku po Norských pláních jen v košili a s rozepnutým kabátem, potápěči letící v zásahové helikoptéře a další nedomyšlenosti a vymyšlenosti, kterých kritičtější mysl, resp. náročnější divák neuvidí málo. Vynahrazují to vizuálně působivé, vypjaté scény a charisma Elby. Pokud si s tím vystačíte, tak Luther: Pád z nebes, považujte za slušnou kriminalku a hvězdu si přidejte. 70% ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, nicméně toto připomíná o dost drsnějšího Batmana... Idris Elba hraje naprosto uvěřitelně, ale to co předvedl Andy Serkis, je neskutečné - zahrát takto zvráceného maniaka, to mě bude ještě dlouho mrazit v zádech. Trošu škoda logického konce, žánrových klišé a happy endu, býval bych jednu hvězdičku přidal...60% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

To byla, ale pííí*ovina, sorry tvl !!! Takhle mi znechutit jednoho z mála fuckt dobrých policajtů v seroších, to se jen tak nevidí. Navíc v tak neskutečné stopáži, aby si jeden ten humus vyžral opravdu pořádně a s gustem až do stupidního a směšného konce. A ten smíglovský ksicht v hlavní roli, ten mě vyloženě iritoval, ale zároveň jakoby tam nebyl... prostě tam nepatřil ani se tam nehodil. No fujtajbl vespolek. Za mě směšných 35% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama