Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná dívka Alice se zamiluje do svého nadřízeného a zasnoubí se s ním. Skutečné potíže ale začnou, když snoubenci chtějí seznámit své úplně rozdílné rodiny. (oficiální text distributora)

Recenze (52)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, z poloviny příjemná komedie z poloviny slušná tragedie se spoustou vtipných a dobře zahraných postaviček. Nakonec se budete usmívat, a o tom přeci má film hlavně být. Že je něco pozitivní nemusí znamenat, že to nutně neskousne ani ten největší pesimista. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Caprova komedie mi nesedla a jak mám rád Jimmyho Stewarta, tak tady mne neoslnil. Víc jak dvě hodiny děje - neděje je na nemasnou - neslanou komedii málo. Ztřeštěná rodinka sice může být vtipná, ale vše se časem okouká. A toho času tu je habakuk. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalšia pecka od Franka Capru. Hromada nádherne napísaných a zahraných postavičiek medzi ktorými sa sa stráca dokonca aj šarm Jamesa Stewarta. Filmu síce dosť dlho trvá pokiaľ sa úplne nakopne ale keď sa mu to podarí tak je to úplná paráda. Tá kombinácia absurdného humoru, veľkých tém ( aj keď samozrejme už po takmer 80. rokoch to občas pôsobí naivne), sociálnej kritiky a rodinnej drámy je neodolateľná.Film, ktorý trhá bránicu aj slzné kanáliky. 9/10 ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nemám chuť se rozepisovat, tohle byla prostě zatracená nuda. Přes velká očekávání přišla zdlouhavá nekomedie. Zbytečně strávený čas. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Komedie není můj oblíbený žánr a po většinou se jich vyhýbám, ale Frank Capra umí natočit něco, co pohladí, zklidní a přinutí vás trochu se usmívat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický moralizujúci F. Capra. Veľmi roztomilá a príjemná romantická komédia, ktorá sa nesie v znamení tém ako sú napríklad, že priateľstvo je nad všetky peniaze, alebo že nie je dôležité, z ktorej spoločenskej vrstvy pochádzaš, hlavne aby si bol dobrý a láskavý človek... Témy, ktoré sú pre J. Stewarta šité ako na mieru, pričom ani teraz po hereckej stránke nesklamal. Proste pohodovka. 80/100 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne nejlepší Capra, ale pořád se jedná o nadprůměrné dílko krásně mísící žánr romantické a situační komedie. Jean Arthur byla opravdu krásná a ani ten 8 letý věkový rozdíl vůči Jimmymu není znát. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Místy až moc velká taškařice s prvoplánovým humorem (což by nemuselo vadit, ale v první půli často to, co mělo působit vtipně, bylo dost trapné). Mohlo to být slušné moralizační drama, nebo běžná romantická veselohra Abych mu nekřivdil, tak pár vtípků se našlo. # příběh 7 | hudba 5 | humor 2 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 4 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

První zklamání, které mi Capra kdy přinesl. Ano, je tu šílená komunita - rodina, ve které můžeme rozpoznat předobraz Robinsonových, Takové normální rodinky a možná i Addamsovy rodiny, ale to je asi tak vše - ani Jimmy Stewart mi tentokrát vůbec nesedl. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Až moc bláznivé, koniec ako z učebnice "Ako správne žiť!" ... ale úžasne napísané postavy Alice a Tonyho, to isté platí aj o ich dialógoch ... keď boli na obraze bavilo ma to veľmi. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Typická "caprovka" s nenápadnými ale silnými osobami. Spočiatku to vyzerá na tuctovú záležitosť, postupne sa hlavná idea filmu dostáva pod kožu. Aj tá najjednoduchejšia myšlienka sa dá natočiť tak, aby potešila srdce a prinútila premýšľať. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nadsazená taškařice o rodince potrhlíků, která evidentně posloužila Fan Vavřincové pro její - první československý – sitcom Taková normální rodinka. Přitažené za vlasy a příběh vlastně chybí, staví se jen na situacích a excentrických charakterech. Zábava, která potěší, ale v divákovi neulpí. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Spíše projde velbloud uchem jehly než bohatec do království nebeského, praví se v Bibli. A něco na tom je. Caprovy společenské komedie z 30. a 40. let však odmítají tuto posvátnou tezi akceptovat a staví proti ní idylický obrázek sociálního smíru, k němuž hrdinové oněch děl dospějí zpravidla skrze poznání známého vzorce: bohatství = zlo a osamělost, chudoba = poctivost, zábava a mnoho přátel. Tyto filmy však (na rozdíl od podobně schematických výtvorů socialistického realismu) nejsou apoštoly revoluce, naopak ukazují, že i v rámci kapitalistického status quo "když se chce, všechno jde". Jejich naivita je dnes samozřejmě do očí bijící. Ale horší se mi zdá, že Caprovy filmy (na rozdíl třeba od stejně starých Hawksových crazy komedií) díky své mainstreamové sterilitě značně vyšuměly i po stránce zábavnosti. You Can't Take It with You je však naštěstí adaptací poměrně zdařilé divadelní hry s poměrně kouzelnými postavami. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"Žijete jako ve filmu od Walta Disneyho!" Hodněkrát mě během sledování napadlo, jak by asi dopadl současný remake. A zjistil jsem, že hodně špatně. Tenhle krásný idealismus a optimismus se do dnešních dob zkrátka nedá převést - je to něco, co je na jednu stranu zcela ukotveno ve své době, ale právě díky tomu můžeme ten příběh prožít bez shovívavého úsměvu na rtech. Všechny ty trhlé postavičky dokáží do člověka nalít pozitivní energii a může nám být jedno, že přesně odhadneme, jak příběh skončí. V těchhle Caprových sociálních pohádkách je zlo vždycky poraženo, žádný jiný závěr by neměl šanci fungovat. A mimochodem, grimasy Edwarda Arnolda jsou k nezaplacení! ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Všichni zúčastnění natočili mnohem lepší filmy a tuto komedii předchází tak skvělá pověst, že téměř zaručeně zklame. Málokdo má rád staré americké filmy tak jako já, ale tohle je první, o kterém bych si dovolil tvrdit, že nezestárnul moc dobře... ()

Reklama

Reklama