Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Recenze (129)

golfista 

všechny recenze uživatele

Díky vydání tohohle filmu na DVD jsem měl možnost po dlouhé době vidět pořádnou gangsterku. Jednu z nejlepších co znám ! Sean Penn, jeho budoucí žena Robin a Ed Harris podávají výborné výkony, ale jsou jednoznačně "převálcováni" Gary Oldmanem, který předvádí výkon na který jen tak nezapomenu...... A ta muzika ! Ten jedoduchý Morriconeho motiv se mi vryl do hlavy a nejde ven :) Přidáte-li k tomu výbornou režii, tak nelze než všem milovníkům žánru vřele doporučit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,911,542Tržby Celosvetovo $-║ Taký menoslov u filmu vidím vždy rád ale nemám rád keď sa len špacírujú po pľace bez toho aby niečo záživné ponúkli divákovi, strašná dejová sucharina, nehybná. Po prvej hodinke som bol taký znudení, že som to radšej vzdal. /20%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl a žánr mi vyhovuje a když mi navíc poskytne tak perfektní obsazení jako tady, nemám co řešit.Sean Penn, který musí odmítnout spoustu vzpomínek, aby si uvědomil, na čí straně stojí a na co všechno musí zapomenout, aby vůbec došel z jednoho konce dne na začátek toho druhého. Věčně umaštěný Gary Oldman, který se snaží být prostě, muž činu.Navíc několik nezapomenutelných situací, např. běh hořícím domem. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Příběh je zajímavý, přestože ne originální. Podobné filmy tu již byly ( např. Krycí jméno Donnie Brasco ). Ale dovolil bych si silně nesouhlasit s Garym, podle mě je největší chyba filmu právě to, že příběh nemá spád a taky romantická rovina. Z herců je jednoznačně nejlepší Gary Oldman, Ed Harris mi v roli "velkého mafiána" moc nesedl. Potěší Morriconeho hudba. Škoda. Lepší tři. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLEL JSEM, ŽE TO ZVLÁDNU. BYLA TO PŘÍLEŽITOST. MOH JSEM SE S TÍM VŠÍM VYROVNAT. NESOUVISELO TO S REALITOU. BYLY TO JEN PŘEDSTAVY, JAKO KDYŽ VĚŘÍŠ NA ANDĚLY NEBO NA SVATÝ, NEBO ŽE EXISTUJE STAV MILOSTI... JSOU PŘEDSTAVY, A JE REALITA“....... /// Drsňák Terry se po 12ti letech vrací ,,domů“. Do Předpeklí. Dělat mafiána (nebo ne), ale není žádná prdel. I když tu seš jako doma a pícháš bossovu ségru.... Abych pravdu řekl, bylo to takový nezajímavý. Když už je odhalený, oč tu jde, furt ten Terryho příběh nemá pořádný ,,koule“, aby ohromil. A mafián, kterej nezná svoje místo ,,ve tvaru“, by měl aspoň umět střílet. Všechno je tak předvídatelný a dávno je jasný, že rodinná idylka do svátku sv. Patricka nevydrží. Scénář není uondanej a rozvleklej. Jen nemá šťávu. A to nevyrovnaj ani herecký esa. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč je dobrý mít v mrazáku ruce. (Cizí.) 2.) Chci se přesvědčit, že G.Oldman je fakt ten největší magor. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsná a kvalitní gangsterka s áčkovým obsazením, kde exceluje herecké trio Penn,Harris, Goldman. Mne opravdu fascinuje jak každý thriller z 90. let má našlapaný herecký cásting, téměř pokaždé minimálně třemi herci a v dnešní době jsme rádi za jednoho áčkového herce,což je škoda. Příběh filmu je sice jasně daný, příliš zvratů se nedočkáme, ale je to správně drsné, atmosféra Hell´s Kitchen je správně pochmurná a hezky to odsejpá, takže za mne mohu doporučit. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me trochu zklamalo, rozhodne jsem cekal vic. Problem je, ze pribeh neprinasi nic novyho, ale ani se tu nic moc nedeje a vsichni jen tak kecaj, aniz by byly cloveku kdovijak sympaticky. Jediny ozvlastneni tu je postava Seanna Penna, ale co je zac sem odhad uz nekdy po peti minutach. Celej film tak vlasne tahne psychopatickej Oldman, kterej mi misty pripominal Ledgerovo Jokera. A co se tyce Harrise, ten je paradni, kdyz se obcas nasere, jinak je dost nevyraznej. Nicmene i kdyz se film misty tahne, porad se jedna o dobre natocenou a skvele zahranou kriminalku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá gangsterka s výbornou Robin Wright-Penn s ještě lepším Seanem Pennem a s úplně nejlepším Gary Oldmanem, ten tady vypáda neskutečně úchylně a jako obvykle hraje šílenýho psychopata, kterej snad zkope každýho koho uvidí. Z herců ještě určitě stojí za zmínku Ed Harris, ten byl sice taky výbornej, ale u něj mi moc neseděla role, myslim, že na nějakýho mafiánskýho bosse se moc nehodil, ale jinak herecky to zvládnul skvěle. Příběh je taky dobře promyšlenej a dostatečně drsnej, ale myslim, že by neuškodilo ještě přitvrdit, protože ta hutná atmosféra k tomu úplně vybízela. Stejnětak stříleček neni zrovna moc, ale zase jsou pěkně a postupně dávkovaný a ta závěrečná opravdu stála za to čekání. Možná je těch 5* přece jenom moc, ale je to nejlepší gangsterka, kterou jsem poslední dobou viděl, tak asi proto ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You know how smart you are? That's how smart..“ Maniakální, umaštěný a věčně zlitý Oldman v brilantním a neprávem přehlíženém gangsterském dramatu z prostředí Hell´s Kitchen. Morriconeho ústřední hudební motiv se vám pěkně dostane do domu - mimochodem, zrovna teď tam je - zavolejte mu.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sú také filmy: v čase vzniku oslavované, lebo napchané hviezdami a prinášajúce tzv. tému. Tu napríklad tému vernosti a zrady. Čo pochovať: priateľstvo z detstva alebo zločin? Ďalšou dilemou je svedomie trójskeho koňa, ktorý čím dlhšie pôsobí v nepriateľskej Tróji, tým intenzívnejšie sa začína správaním podobať tým, ktorých má zlikvidovať. Hranica medzi dobrom a zlom sa rozvoľňuje....Sú také filmy, ktoré s odstupom rokom pôsobia ako patetický gýč. Sean Penn miestami vyzerá akoby sa ešte nespamätal z rozvodu s Madonnou a Ed Harris by pôsobil dôveryhodnejšie za prepážkou v banke než ako lokálny šéf výpalníkov s násilnými sklonmi. Tieto veci začnú byť zrejmejšie s odstupom. Ale to už nikoho neserie. Lebo tieto typy trhákov nie sú určené na ovenčenie cenami, len potvrdzujú slová Lenina o filme ako najúčinnejšom nástroji propagandy. Nebol by to zadávateľ požiadaviek na vyznenie diela, aby nezadirigoval: Urobte drámu (aj citov) pre masy, no musí byť z nej zrejmé, že napriek pochybnostiam sú poliši tí správni chlapi, čo pliagu a mor zločinu krvavo strestajú! Aj keby malo ísť príbuzných vlastnej milenky. A švacnite tam scénu z kostola plus duchovné tliachy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Toho času ještě zajímavý Phil Joanou zaslouženě sklidil ovace s nekompromisní sondou do gangsterského prostředí. Drsný pohled do života několika starých přátel nabízí několik šťavnatých scén, ve kterých si tvůrci nedělali hlavu s mírou zobrazovaného násilí. Vedle nápadité kamery a Morriconeho motivu zaujme celá plejáda hereckých es, zejména pak spolehliví Gary Oldman a Sean Penn. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pomalu dekádu před revolučním Matrixem přišel nenápadný režisér Phil Joanou, a v závěru svého ambiciózního snímku s bravurním hereckým osazenstvem a neopakovatelnou atmosférou předvedl jednu z nejlepších akčních scén, jaké jsem kdy viděl. Scéna trvá asi pět minut a je kompletně zpomalená, takže je plná dechberoucích záběrů na rozstřelované části těla, nábojnic odlétávajících z komor zbraní a průstřelů nábytku. A je to lepší než cokoliv s bouchačkama z eposu bratrů Wachowských! Film Stav milosti ale není akčním snímkem, je to spíš taková poctivá gangsterka, ve které nechybí rozzlobení Irové a nenasytní Italové, kteří spolu v amerických ulicích bojují o nadvládu nad zkaženým, zatraceným městem. Tomuto kousku hollywoodské produkce jsem dal přednost před klasikou Francouzská spojka. Neviděl jsem ani jeden ze snímků, a jelikož běžely oba současně na dvou rozdílných TV stanicích, rozhodl jsem se nakonec pro modernější odnož Krimi / Drama / Thrilleru. Nemohu stoprocetně posoudit, ale myslím, že jsem udělal dobře (koneckonců staré klasiky s Genem Hackmanem se na televizi určitě ještě dočkám). Za zmínku nade všechny stojí bombastický Gary Oldman, jehož postava nasraného kriminálníka mě dostala... Sean Penn se nijak extra nepřetáhl, ale naproti tomu podává svůj standardní, tj. velmi dobrý a uvěřitelný herecký výkon. Ed Harris mne svou brutálností - kterou mu předepsal scénář - také překvapil, a roztomilá Robin Wright Penn je nahatá vážně k sežrání... Story nedělá ostudu podobným mafiánským drsným filmům, všechno má grády, koule, vtip a 134 minut uteklo jako nic. BTW na plakátu vypadá Sean Penn skoro jako Mel Gibson :-). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh tajného policajta snažiac infiltrovať newyorský gang plný svojich bývalých kamarátov síce kvalít Scorseseho gangsterských opusov nedosahuje, ale aj napriek tomu dokáže poriadne rozvíriť adrenalín. Silný príbeh o dôvere a zrade patrí k filmom, pri ktorých po dopozeraní nechápete, ako je možné, že niečo takto podarené dokázal natočiť režisér podpriemerných filmov Phil Joanou (Mrazivá vášeň). Skvelá drsná atmosféra, prekvapivý priebeh deja, nádherný hudobný motív od samotného Ennia Morriconeho a hlavne zaujímavé postavy podporené dokonalým castingom. Sean Penn, Gary Oldman v jednej zo svojich najlepších rol, Ed Harris, Robin Wright, John C. Reilly a John Turturro. Oni všetci majú svoje pevné miesto na šachovnici v hre, ktorá nemôže mať žiadneho víťaza. Výborné kino aj napriek tomu, že občas by bolo vhodné pridať na tempe. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mám rád gangsterský film, ale tenhle si bohužel hraje na co není. Hlášky jak kdyby vypadly z oka Dona Corleonovi a milionkrát ohranej námět o napraveném mafiánovi, který volí mezi dobrem a zlem. Posunout to o padesát let zpáky, mohla to být dobrá prohibiční gangsterka. Sean Penn neumí hárt špatně, má to v kostech a já mu fandím, stejně tak Oldmanovi, kterej se pro tyhle pošahaný role narodil. Ed Harris trošku mimo. I plechovka od tuňáka by působila věrohodněji. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Film jako takový není nic moc, ohrané téma, nevýrazné výkony. Tedy až na Krále padouchů Gary Oldmana. V každém ohledu největší hvězda filmu a potvrzuje to i svým parádním výkonem. Ty 4 hvězdy jsou pro něj, za 5 by mě zastřelil:-) Gary is a God! Fuck! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný mafiánsky film, ktorý dokázal, že dobrý mafiánsky film môže byť aj bez častého popravovania a strieľania. Najlepší herecký výkon určite Gary Oldman ktorý všetkých zatienil. Z Eda Harrisa ide strach a z mladučkej Robin Wright sexepíl ako sviňa. Príbeh je kvalitný, plottwist prekvapí. Neznámy Phil Joanou odviedol v réžií prekvapujúco skvelú robotu a ešte viac je prekvapivé, že film nezískal žiadne ocenenia. Snímka je sprevádzaná veľmi slušivým hudobným sprievodom od Ennioa Morriconeho. Ľutujem, že sa ku mne film nedostal skôr v mojom detstve, keď som si často požičiaval VHS kazety. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Největším pozitivem tohoto projektu jsou herci. Jinak je to trošku sériová kriminálka amerického střihu s americkým závěrem, lehce okořeněná zajímavou kombinací vztahů přátel a příbuzných mezi protagonisty. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poměrně útlá a skromná gagnsterka, která nevsází na kmotrovský přehršel postav a spletitý děj, což by se z dané stopáže dalo jednoduše usuzovat. Ono se v podstatě jedná o takové potulování semo tamo, které ale s daným bodycountem a áčkovým obsazením nenudí. Hercům tradičně kraluje bezsebný Oldman. Fanouškovi gangsterek by určitě tento kousek utéct neměl, ale je to jen jeden z mnoha, takže jelikož ničím nevyniká, doporučit jako tutovku se jej neodvážím. Slabší čtverec. 73% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie, nečakal som veľa, no prerátal som sa. Samozrejme, chybičky by sa tu našli - možno v niektorých ohľadoch to bolo až príliš jednoduché (čo mohlo niekedy budiť dojem hluchých miest), no tento nedostatok vo veľkej miere kompenzujú úžasné herecké výkony (hlavne mladý Gary Oldman bol nezabudnuteľný) a tiež geniálna, pod kožu lezúca Morriconeho hudba. Tá veru nešla len tak ľahko vytesniť z hlavy. Čo sa týka dejovej linky, samotný príbeh je odlišný od schém tých najznámejších gangsteriek a ide si tu svojou vlastnou cestičkou, čo je svojim spôsobom tiež zaujímavé. Navyše koniec so sebou priniesol i niečo málo emócií a zaujímavé akčné finále. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Reklama