Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank je duchovním životem zklamaný kněz, s přezdívkou "likvidátor zázraků", protože působí jako církevní vyšetřovatel. Jednoho dne je povolán do Chicaga, kde záhadná socha pláče krvavé slzy. Socha ztělesňuje Helen O´Reganovou, která kdysi žila v klášteře jako jeptiška. Místní kněz ji chce vyhlásit za světici, protože lidé připisují jejím slzám léčivou moc. Obávaje se dalšího zklamání začne Frank zkoumat Helenin život. Setká se s její přitažlivou dcerou Roxanne a pocítí k této krásné dívce náklonnost. To samozřejmě otřese jeho vírou. Po sérii opravdu nevysvětlitelných událostí sám uvěří, že je svědkem zázraků. Vnitřně však svádí boj mezi Helniným případem a svými city k Roxanne. Před velkým tribunálem pak musí Frank hájit své přesvědčení o existenci zázraků v procesu proti arcibiskupovi Wernerovi, kterého označují za "ďáblova advokáta". Skutečnou pravdu může dokázat jen další zázrak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

had12 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už v dnešní době je skoro každý film poznamenaný sexuální tématikou a v tomto případě - jak jinak - negativně vyznívající vůči církvi. Nicméně i tento pokles kněze měl svou úlohu a dobré zpracování, jednoduše byl na místě. Podtrhl to, co vlastně je poselstvím celého filmu - vnitřní proměna kněze. Obhajoba jeho víry a opětovné hledání Toho, komu uvěřil. Za to všecho a hlavně za parádně sehranou "hádku" Franka a arcibiskupa Wernera *****. ()

bugnini 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý pohľad na to, ako sa v diecézach riešia podobné kauzy zázrakov a svätých, na tomto si tvorcovia dali záležať. Nedali si už záležať na tom, aké pomenovali mestá- veď očividne ide o Banskú Štiavnicu a nie Bystricu. No a samozrjeme do toho "amíci" museli vložiť problém zamilovaného a škandalizovaného kňaza, čo u mňa tento film degraduje na **, akurát za brilantný výkon Eda Harrisa dávam ***. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Nálet spojeneckých bombardérov bol natáčaný v Banskej Štiavnici. (andykovac)

Související novinky

Ed jako slavný skladatel?

Ed jako slavný skladatel?

07.02.2005

Je to tak, Ed Harris, kterého jistě není třeba představovat, si zahraje postavu veleslavného hudebního skladatele Ludwiga van Beethovena v připravovaném dramatu COPYING BEETHOVEN. Milostný příběh o… (více)

Reklama

Reklama