Reklama

Reklama

Film o americkém gangsterovi, profesionálním zabijákovi. Jeho najímá další gangster, aby si vyřídil účty se svým nepřítelem, který se snaží ovládnout podsvětí. (tuntavala)

Recenze (4)

mac000 

všechny recenze uživatele

Dva gangsterští bossové si v likvidačním boji pošlou pro pomoc. Jeden najme chladnokrevného profesionálního terminátora Harryho , druhý pošle pro Marvina, sadistického a dementního zabijáka, kterému chybí jedna ruka. Jenže Marvin nenávidí Harryho, protože to byl právě on, kdo mu ruku useknul. Ale mezi vší tou krví a kulkami se najde čas i na romantiku. Dost materiálu na pořádně napínavý děj i finále... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mrtvolka s nohy zarytými do cihly, tetované krokodíly v tunelu, hanlivá pouťová atrakce na náměstí coby terč pouličních malířů... a jako vrchol všech zde přítomných absurdit jeden univerzální strojek se sbírkou nejrůznějších alternativních násad, s nímž nikdo neumí tak obratně a skvostně zacházet jako Chuck Connors. Interesantní podmořský hřbitov lidí a objektů záhadně zmizelých je pak kapitolou sám o sobě. :) ... John Frankenheimer točil během své dlouhé režisérské kariéry komedii snad jen dvakrát (tou první je u nás rovněž neznámý Extraordinary Seaman s Davidem Nivenem v hl. roli), nicméně i tady uměl naplno rozvinout špičkovou práci se zvoleným žánrem a fuknčně v něm využít i svou oblibu v akčních scénách. Zde Frankenheimer spojil síly se scenáristou Robertem Dillonem (Konec rozkvětu 1972) a pánové stvořili nápaditou parodii ve stylu přímočárých kirminálek a gangsterek ze 70. let. Bláznivé je to tedy chvílemi až běda! Samotný děj mi jako celek nijak neučaroval, přesto jsem si po většinu času užíval spoustu vtipných vychytávek, nápadů a bláznivých akcí, které nepostrádají nadhled. Všechno dolazují parádní herci (ač v tomto případě pro mne bez výjimky úplně neznámí), opět hravá Manciniho hudba a já si 99 a 44 ze 100 procent mrtvého zařadím klidně na seznam těch dobových / stylových komedií, ke kterým se časem s radostí vrátím. 80%                                                                                                A jedem! ♫ https://www.youtube.com/watch?v=KIuukyS955E ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Hravé a plné kousků zabíhajícím do absurdit s chladnokrevným Richardem Harrisem skrytým za brýlemi s tlustou obroučkou.(max.70%) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu je převzatý ze sloganu reklamy na mýdlo. (Karlos80)

Reklama

Reklama