Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vypráví o mývalech, kteří žijí v klidu poblíž Tokia. Žijí v klidu a míru, dokud se město nezačne rozrůstat. Lidé vykácí jejich rodné lesy a snaží se tam postavit městskou zástavbu. Mývalové se svými schopnostmi přeměny se je snaží zastavit, ale dokáže vůbec něco lidi zastavit, když ani strach, či soucit to nedokázaly? (Tsukikage)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

majo25 

všechny recenze uživatele

Uletený animák štúdia Ghibli o medvedíkoch čistotných, ktoré dokážu nejakými svojimi čarami meniť svoju podobu, vrátane svojich genitálií (!). Bohužiaľ, aj s vtieravou eko-agitkou. Dobre som nepochopil, prečo bola podoba týchto medvedíkov naanimovaná v troch podobách. V prvej vystupovali ako hodnoverne ako klasické zvieratá a táto podoba sa mi pozdávala najviac, v druhej boli naanimované ako tučné bobry (alebo niečo podobné) a aj dosť nesympatické a v tretej bola podoba medvedíkov karikaturovaná. Proste zbytočný miš-maš. Ďalej, neviem ako pôsobil animák na ľudí ovládajúcich pôvodny jazyk, ale pre tých, ktorí sú odkázaní na titulky, to bolo peklo, pretože animák je neskutočne ukecaný, so zbytočnými mrakmi textu, takže sledovanie je dosť nepohodlné. Prítomný častý humor mal kolísavú kvalitu, od príjemného až po trápny a infantilný. Neustále opakovanie sa tých istých tém - poďme zachrániť horu, poďme vyhnať ľudí, poďme ich zabiť. Aj animácia bola na štúdio Ghibli trochu slabšia. Tak, a teraz môžme pozabíjať pár ľudí. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Co proboha dělala v díle s tak silným ekologickým poselstvím ta podprahová reklama na konzum a jejího největšího představitele na světovém trhu (Tak a přerušili jsme schůzku, abychom si dali báječný hamburger od McDonalda nebo; Nemůžeme vyvraždit všechny lidi, protože kdo by nám potom dělal ty báječné hranolky a hamburgery)? To je opravdu hnus, který nemohu jen bez povšimnutí přejít a snižuji patřičně hodnocení. Jinak by to bylo za 100%. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Jeden zo slabších filmov štúdia Ghibli. Občas milé, občas pekné a občas vtipné, no zároveň však veľmi zdĺhavé, nijak extra originálne a po čase už nudné a stereotypné. Nie je to tak, že by sa jednalo o vyložene zlý film, ktorý som si vôbec neužil, no nie je v ňom nič, čo by ho nejak vyzdvihlo nahor a štúdio Ghibli už nasnímalo oveľa lepšie animácie. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Japonské pohádky mi při snaze popsat děj protékají mezi prsty. Postavy jsou nestálé a proměnlivé. Trochu dobré a špatné, chytré a pak hloupé, mírumilovné i krvelačné, srozumitelné a pak najendou... what?! fakt právě ten starej mývalí učitel se smíchem vysvětluje své třídě, že žáci nesedí na koberci, ale na jeho obrovskejch koulích, které umí roztáhnout do plochy pohodlného koberce? Mimochodem, věděli jste, že tahle pověra má základ ve zvyku dělat z mývalých šourků peněženky? A věděli jste, že tanuki není mýval, ale unikátní poddruh psíka mývalovitého? ___ Neříkám, že v pohádkách studia Ghibli nejsou stereotypy. Ale plynou po složitějších, nestálých a unikátních strukturách, které můj hollywoodem odkojenej mozek zkrátka pořád překvapují. No, a pak, zrovna když se zdá všechno srozumitelné, tak se starý mistr zblázní, založí sektu a jak si tak buší do bubínku, věští apokalypticky, že je stejně všechno jedno. Zvesela. A parta mývalých teenagerů nalétá z nebe a útočí svejma obříma koulema na cajty s tonfama. A pak umřou. A stane se z nich groteskní lidská hlava v nadživotní velikosti. Která hopsá městem směrem ke zlaté lodi s mývalama, kteří zpívají a buší si do bříšek. A pak tu hlavu srazí náklaďák. A ona se rozpůlí a jsou z ní zase mývali. Mrtví. Tak. (ekologická agitka byla super) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavá ekologická agitka plná zázračných mývalů... Autoři se snaží, aby film měl poselství, i když je určen spíše pro menší publikum, které zajisté ocení mluvící a přeměňující se mývaly, někdy vtipné, jindy vážně, ale především kouzelné. Pro ostatní je tu i nápad, poselství, že rozrůstající se velkoměsta by měla dát prostor i původním zvířatům žíjícím v oblasti dlouho předtím. Co jsem ale nepochopil byla ta "skrytá" reklama na Hamburgery :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Místo, kde se děj odehrává, jsou kopce Tama, v současnosti již Nové město Tama u Tokia. Na stejném místě - již po výstavbě města - se odehrává i děj dalšího filmu studia Ghibli uvedeného o rok později Šepot srdce. (Anthro)
  • Během "Monster Parade" ve městě jsou vidět letící Porco, Kiki, Totoro, a Taeko. (mr.filo)
  • Režisér Takahata chtěl původně pro studio Ghibli zadaptovat báseň „Příběh rodu Taira“ o boji klanů Taira a Minamoto. Hayao Miyazaki mu ale řekl, že už má rozpracovanou Princeznu Mononoke (1997), takže si Takahata vybral jiný námět. (novoten)

Reklama

Reklama