Reklama

Reklama

Panda a malá panda

  • Japonsko Panda kopanda: Amefuri Circus no maki (více)

Energická a sebevědomá holčička Mimiko žije sama s babičkou, která ale nyní odjíždí do lázní. Mimiko tak má jejich domeček uprostřed bambusového háje na starost celý sama, což pro ni nebude žádný problém. Doba babiččiny nepřítomnosti se navíc stane velkým dobrodružstvím, když jednoho dne holčička doma objeví nečekanou návštěvu v podobě malého pandíka a jeho obrovitého taťky. Společně se stanou nerozlučnou rodinkou.

Již řadu let předtím, než v roce 1985 společně založili věhlasné studio Ghibli, tvořili mistři světové animace Hajao Mijazaki a Isao Takahata sehraný tvůrčí tandem. Nakažlivě veselý a hravě dětinský titul Panda a malá panda ve skutečnosti obsahuje dva středometrážní filmy, které byly uvedeny do kin v prosinci 1972 a březnu 1973. Japonsko tehdy žilo okouzlené pandami, které do tokijské zoo zapůjčila Čína, a oba snímky jednak měly přiživit zájem o roztomilé huňáče a současně se na něm svézt. Mijazaki je uveden jako autor námětu a scénáře, nakreslil klíčové snímky a vytvořil podobu postav a prostředí, zatímco Takahata vše řídil z postu režiséra. Oba filmy předznamenávají řadu prvků a styl budoucí tvorby Hajaa Mijazakiho – velký panda vykazuje mnohé podobnosti s legendárním Totorem a motiv zaplavené krajiny následně věhlasný tvůrce rozvedl ve filmu Ponjo z útesu nad mořem. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Radko 

všechny recenze uživatele

Mimiko a pandia dvojica priberú k sebe malého tigríka a haravara môže začať. Od návštevy cirkusu cez obrovskú potopu po záchranu zvierat z cirkusu. Páči sa mi, že hrdinovia si z ničoho nerobia ťažkú hlavu, len sa zo všetkého smejú. Zvážnejú len raz, keď sa dozvedia, že ostatné zvieratá sú v ohrození. Napnú všetky sily a spomocou fantazijnej podvodnej jazdy vlakom ich samozrejme zachránia. Vydarené pokračovanie animovanej prvej polhodinky sa nesie presne v tom istom duchu, ba ešte o niečo akčnejšie a zábavnejšie. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Druhý příběh o Mimiko a její pandí rodince už bohužel není tak ujetě vtipný jako ten první. Pa panda ale nezklamal a i když se chová jako totální pako, tak opět zasahuje a zachraňuje. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré jako předchozí pandí dobrodružství. Ke staré trojce se přidává malý tygřík, který svou roztomilostí hravě předčí i malou pandu a spousta nových vedlejších postav dál rozvíjí děj. Ten se tentokrát točí okolo cirkusu, který přijel do města a z nějž malý tygřík pochází. Táta panda opět háže svoje typické úsměvy, Mimiko háže roznožky a tygřík skáče po ocase stejně jako Tygr z Příběhů medvídka Pů. Opět ideální volba pro vaše děti. Škoda jen, že českého dabingu se asi nikdy nedočkáme. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem přinesl domů DVD s oběma filmy a naše tříletá prťata koukají už potřetí. Pěkné, milé, jednoznačně vynikající pro "cílovou skupinu", s moc hezkou hudbou a vtípky, které pobaví i dospělé (mě se líbilo, když se táta panda koupe v barelu s malou pandou a tygříkem). Zajímavý je prvek "krajiny pod vodou". Poprvé jsem ho viděl v Cestě do fantazie, téměř identický se vyskytuje v Ponyu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé pandí dobrodružství oplývá větším množstvím akce než první díl a je vizuálně trochu bohatší. Co se hlavních postav týká, nic moc se nezměnilo - Mimiko stále radostně dělá obnažené stojky, taťka "Bivoj" Panda stále touží po bambusu a malý Pandík stále nezbedně skotačí, tentokrát ve společnosti "púovského" Tygříka. Některé momenty pobaví i dospělého diváka, nicméně z větší části jde stále primárně o pohádku pro nejmenší. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že to bude parádička parádní :) Sice připouštím, že když babičce přišel od pětileté vnučky první dopis který začínal:“Ahoj babi jak se máš? Já se mám dobře. Našla jsem si tatínka a stala jsem se maminkou.“ -mohla se možná cítit značně znepokojená, ale čert to vem. Holčička bez rodičů prostě začala dělat maminku synovi svého nového tatínka. Klasická japonská úchylárna :D ...... Je to překvapivě docela dramatické, akční a napínavé (zvláště první část, kdy tahle alternativní famílie musí čelit jistému tlaku veřejnosti :D ,ale kdo by čekal, že to skončí jinak než ve všeobjímajícím veselí, ten by byl naivnější než malá panda. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Harmonické pokračování příběhu jedné neobyčejné rodinky (http://www.csfd.cz/film/131026-panda-kopanda/). Svět, jakým měl by být tento reálný svět, svět, kde není žádné zlo, strach a donucení, ale nanejvýš zkoušky charakteru, dovedností a vzájemné pomoci a překážky, které se vždy vítězně překonají ku zdaru a radosti všech. Právě podobné filmy a příběhy vrací člověka do dětství a připomínají mu, že v dětství se zdá být možné všechno. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

O chlp lepšie ako prvý strednometrážňák. Obsahuje totiž aj nejaký ten príbeh. Infantilná záležitosť sa tentoraz presúva do cirkusu, kde si malý pandík nachádza nového kamaráta - tigríka - nehnevajte sa na mňa, ale to zviera, čo má akože vyzerať ako tigríča, by som neuhádol o čo ide ani do rána. Zaujímavá až skoro kúzelná je scéna, keď po povodni sa skupinka vypraví po vode na posteli čoby lodi. Úplne priehliadná a číra vysoká voda je tak vzdialená realite, kedže po povodni by bola voda totalne špinavá. To však tvorcom nevadí a ďalej plávajú na vlne uletenosti, keď cez tu vodu dokáže podplávať i cirkusový vlak. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem první díl označil jako bizarní záležitost, zde je to vytaženo na ještě větší úroveň. Radování se z povodně, či jízda vlakem mimo koleje, nebo třeba tygr s ušima Mikimauze. Nevím, ale označuji to za pohádku na drogách, kterou jsem úspěšně vytrpěl až do konce druhého dílu, kde jsem už spíše rezignoval. 35% ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Druhý díl není ani lepší, ani horší - přijde mi jakoby zkrátka příběh z jedničky pokračoval dál - stejné universum, stejný styl humoru, stejná Mimiko a stejné pandy :-) Ve své půlhodinové délce připomíná Panda kopanda téměř seriál - škoda, že nemá víc "epizod". ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému dielu o dosť slabšie, podľa mňa. Na scénu sa dostali nové zvieracie postavy, no pôsobilo dosť nejednotne, že časť mala ľudské vlastnosti (ľudská reč, chôdza po dvoch nohách…) a zvyšok boli normálne zvieratá. Mám síce rád fantáziu a tolerujem množstvo fyzikálnych či dokonca logických nezmyslov v rozprávkach, ale parný vlak pod vodou už bol na mňa trochu príliš. Celkovo ma to ale v porovnaní s prvým dielom nudilo až uspávalo. Podľa mňa chýbala aj vtipnosť, ale na druhú stranu deti, zaiste cieľová skupina tejto rozprávky, na ňu budú pozerať inými očami. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Druhá část trpí podobnými neduhy jako ta první, přesto je příběh zajímavější, napínavé okamžiky v tygří kleci střídá potopa a jízda vlakem. ()

maverick080 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie krátkej animovanej rozprávky pre tie najmenšie detičky, avšak o niečo slabšie, no pre uspokojenie detí dostatočné a hlavne znovu krásne. ()

Reklama

Reklama