Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší wrestlingová show roku Wrestlemania X-Seven se uskutečnila 1. dubna 2001 v Reliant Astrodome (Houston, Texas). Na kartě se sešlo dvanáct zápasů.

1) X-Factor vs. Grand Master Sexay & Steve Blackman
2) Chris Jericho vs. William Regal (WWF Intercontinental Championship)
3) Right to Censor vs. Tazz & The APA (Six-Man Tag Team Match)
4) Raven vs. Kane vs. Big Show (WWF Hardocore Championship Triple Threat Match)
5) Test vs. Eddie Guerrero (WWF European Championship)
6) Kurt Angle vs. Chris Benoit 
7) Ivory vs. Chyna (WWF Women's Championship)
8) Shane McMahon vs. Mr. McMahon (Street Fight Match, Mick Foley jako speciální rozhodčí)
9) The Dudley Boyz vs. Edge & Christian vs. The Hardy Boyz (WWF Tag Team Championship TLC Match)
10) Gimmick Battle Royal
11) The Undertaker vs. Triple H 
12) The Rock vs. Stone Cold Steve Austin (WWF Championship, No DQ Match) (TheSpearCZ)

(více)

Recenze (12)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Na Wrestlemanie jsem nekoukal, ale vseobecne se rika, ze i na dnesni pomery je X-Seven nejlepsim dilem (a vzhledem k soucasnymu stavu wrestlingu asi na nejakou dobu zustane). V ramci PPV bylo k videni 11 matchu, z myho pohledu vicemene vsechny relevantni a necim zajimavy (cestna vyjimka patri gimmicku RR a mozna Eddie Guerrero vs Test). Kvalitativne utkani dobra, samozrejme po uvodnim a relativne dobrym utkani Regal vs Jericho nasledovalo nekolik slabsich matchu vrcholicim trapnobojem mezi Ivory a Chynou. Nastesti zbytek uz stal za to a da se s klidem rict, ze pozitiva prevazuji negativa. Tag Team Championship dodnes mrazi nekteryma svyma "trikama". Fun Fact #1: Konec Attitude ery (zlate ery wrestlingu). Fun Fact #2: Rozporuplna premena Stone Cold Steve Austina v zaporaka a predzvest pomaleho konce jeho wrestlingove kariery. Fun Fact #3 Navrat Chyny, ktera behem pul roku vicemene rozemele svoji divizi, aby po par mesicich opustila WWF kvuli svemu nabubrelemu egu. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo docela hustý. Hlavně jak skočil ze 4 metrů na toho chudáka, co ležel na stole. . . Tohle nahraný rozhodně nebylo. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Pravděpoodbně nejen nejlepší Wrestlemania, ale i nejlepší wrestlingový PPV Event. Začneme veskrze úžasným technickým zápasem o IC pás Jericho Vs. Regal (9/10). Pokračujeme přes Right to Censor Vs. Acolytes/Tazz - jak já měl rád Bradshawa a jeho Clothesline from Hell (8.5/10). Nejlepší gimmick všech dob - Raven neobhájil ve třetím, tentokrát zákulisním klání Hardcore pás (7/10), Eddie Guerrero lacině poráží Testa pro European pás (7,5/10). Poté následuje zápas nejlepšího technického wrestlera late 90's Chris Benoit, kterého čistě dorazí bývalý world champ - Kurt Angle, taky Vám teď dochází jak neskonale úžasný rooster tady je? (8.5/10). Poté laťka padá níže ve squashi Chyna Vs. Ivory o Women Title (7/10). To vystřídáme rodinným kládním Otce a syna Mcmahona a že je to opravdu nenudná podívaná! Shane je fakt dříč a nes*al na to trénování (8/10). A teď top celého večera TLC match tag teamů: Jeff Hardy patří na wrestlingový piedestal, po Senton Bombu ze žebříku na stůl, Edge zase nádherně sundal Spearem ve 2 metrech výšky Jeffa zpět a Matt s Buh-Buh-Ray Dudleyem si vzali hodně škaredý pád ani nechci počítat z kolika metrů skrz dvojité stoly. Srovnat to se zápasy s Hoganem nebo Kevin Nashem, tak se musím vysmát (10/10). Poté tu máme nejhorší zápas celé show - Gimmick Battle Royal s tragédy typu Bushwackers (proč se na ně do háje musim zas koukat) Aspoň, že vyhrál Iron Sheik, legenda. (6/10). No a dva hlavní zápasy Triple H čistě lehnul pro Undertakera - to jsem byl v šoku (8.5/10) a Stone Cold OPĚT porazil Rocka pro World Heavyweight Title, dokončil heel turn a Attitude éru. Tomu navíc soundtrack My Way od Limp Bizkit a živé vystoupení Motorhead, co zahrálo HHH entrance theme. Přičumovali z publika WCW wrestleři, čerstvě rozpuštěné a Vincem koupené WCW (:/) a já říkám, tohle je prostě Top. Bez ohledu na to, co si kdo myslí, nebo co tady kdo žbleptá. ()

VokyYy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Wrestlemania v historii ! Každý fanoušek wrestlingu tohle musí vidět, WWE(WWF) v nejlepší formě, skvělá divácká kulisa, nebylo zde hluchého místa, komentátorské duo JR a Paul Heyman taky super, ale hlavně, fantastické zápasy !! Chris Benoit vs Kurt Angle, skvělý zápas plný techniky, TLC match - bez komentáře, kdo viděl, chápe. Taker (ještě jako American Badass) vs Triple H, kterému zahráli Motorhead jeho theme live ! Fantastický match o Hardcore titul, naháněčka v golfových vozících, skvělý extreme zápas, takovej se jen tak nevidí. Vince vs Shane, special rozhodčí Mick Foley, taky super. A vše bylo zakončeno fantastickým Main Eventem mezi Rockem a Austinem, nečekaný Heel turn Austina, vše tomu dodávalo šťávu My Way od Limp Bizkit. Konec Attitude ery, nejlepší Wrestlemania všech dob. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Jako takhle, neviděl jsem ještě všechny wrestlemanie takže nemohu říct, že by toto byla opravdu ta nejlepší wrestlemania. Jako ze začátku to tak opravdu nevypadalo. Ono jsou tady silný 4 zápasy, tak nejsem si úplně jistý, že jen díky tomuhle to má být to nejlepší. Představoval bych si, že pokud to má být nejlepší PPV, tak všechny zápasy budou rovné a totální masakry. Jasně, složení není špatný, ale zase kdyby to mělo být dle mých představ, tak některé zápasy bych určitě nahradil, všichni nebyli moji all stars. Nevím, asi mám představu o tom trochu jinou. Každopádně začne se rozvážně, Chris vs William není špatný zápas, ale že by to vytrhlo ze sedaček, to se říct nedá, ale v pohodě. Tag Team byl nic moc, takovej opravdu průměr, hlavně já APA prostě nemusím. Raven vs. Kane a Big Show byl mazec, hlavně se tu jezdí i na golfových vozících, doporučuju. Test vs Eddie byl zase trochu slabší zápas, hlavně na druhý den už zapomenete, že tam něco takovýho bylo. Kurt vs Chris byl opravdu super, dva technici proti sobě, to samo o sobě svědčí o něčem, takhle bych si představoval každý zápas. Ivory vs Chyna, achjo tohle prostě se nepovedlo. V nejlepším PPV takový nic moc zápas? No ale pak to začne, Shane vs Otec je mazec, Shane je opravdu atletický talent, někdy jeho kousky mne nepřestávají překvapovat. No a pak přijde jeden z nejlepších TLC zápasů vůbec, tohle prostě musí vidět každý. Tohle je už klasika, na to se můžu dívat pořád. Hlavně Hardy, Dudleys, Edge, Christian, Rhyno, jo už jen tohle složení o něčem svědčí. Gimmick Battle Royal byl kupodivu srandovní, taková rychlá výplň, která mne neurazila. Konečně tam nebyl midget wrestling. Taker si podal Triple H, jeho šnůra vítězství se začíná pomalu rozrůstat. Kdo tuhle story nezná, ať si o tom zjistí víc, to stojí za to. No a další jeden z legendárních soubojů v té době nejpopulárnějších wrestlerů a konec Attitude éry. Jo jako proti tomu fakt nic nemám a takové zápasy bych si dával nejradši pořád. Ale jak jsem říkal na začátku, že by kvůli 4 zápasům bylo tohle PPV nejlepší se mi nezdá. Já hledám spíš celkově stejně vyvážené PPV než jen ty nejlepší zápasy z několika. Ale souhlasím, že to byl opravdu vydařený PPV, které se zapsalo do historie díky těmto zápasům. Doplnit vzdělání je samozřejmostí. ()

Rattlesnake 

všechny recenze uživatele

Bezdebat nejlepší wrestlemania historie! Nejvetší množství build-upů, kvalitní řvoucí tribuny, Jim Ross + Paul Heyman chemie, My way theme, výtečná atmosféra a především nejšťavnatější sestava zápasů: Zákulisní bitvy (Raven/Kane ještě s maskou/Show ještě s koulema), Rumble-like válka veteránů, Kruťácký HW title rozstřel (Taker/HHH), Angle/Benoit technikařina, Father vs Son family street fight Vince se Shanem, ALE HLAVNĚ ale hlavně dva velelegendární mače. Dudley Boyz/Hardy Boyz/Edge-Christian bombastický TLC orgasmus - několikametrové žebříky + desítky stolů, židlí, invaze Rhyna, Lity, mnohametrové pády ze žebříků, tarzanské skoky, lámání stolů Bubba stylem, whaaa nážez! Člověk zprudka oddychoval v extázi a nato byl doražen naprostým šílenstvím - Stone Cold Steve Austin versus The Rock smyslů zbavenou veleřežbou. Dvě nejbližtivější, nejtvrďáčtější (v prvním případě), nejkomediálnější (v druhém případě), nejnespoutanější, nejzbožňovanější gigahvězdy všech dob a zároveň hlavní postavy zláté éry wrestlingu - Attitude ery - se rozsekaly na kaši v nejsilnějším Main Event mači vůbec. K smrti zbožňuji a zároveň nenávidím tento zápas. Výústění mače, které všechny diváky (včetně J.R. s Heymanem) poslalo do kolen se slovy - "Son of a b....!" fakticky ukončilo Attitude eru přesně v tom duchu, v jakém probíhala (a jakou jsme ji žrali). I s odstupem skoro deseti let potvrzuji, že by jakýkoliv jiný konec nebyl dostatečně důstojným (kdo viděl uzná jak paradoxní je tento výrok) . ()

edgeratedR 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší PPV show všech dob. Nezapomenutelné zápasy, atmosféra, okamžiky. Za zmíňku stojí především revoluční TLC zápas a ME mezi Rockem a Austinem. Vrchol Attitude éry ... ()

Reklama

Reklama