Reklama

Reklama

Medvědí vodopády

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh o důvěře, přátelství a lásce malého chlapce a velké medvědice. V roce 1913 je svět místem plným romantiky a tajemných zákoutí. Tyrone Bankston tráví svůj život daleko od svého syna Harryho a manželky. Když jeho žena nečekaně zemře, vrátí se do Chicaga pro svého syna. Jako odškodnění za svou nepřítomnost a náplast na Harryho bolest, se rozhodne vzít syna na lov medvěda grizzlyho do divokých kanadských hor. Jeho cílem je místo zvané Medvědí vodopády. Spolu s dvojicí zkušených lovců chytí dvě medvíďata. Jejich bezmocná matka se však rozhodne oplatit stejnou mincí a unese malého Harryho. Vede ho dlouhou cestou krásnou kanadskou přírodou. Během společného putování poznávají jeden druhého a medvědice učí chlapce, jak v divočině přežít... (North Video)

(více)

Recenze (13)

kwoky 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená pohádka podobného stylu jako "Zachraňte Willyho". Bohužel některé dialogy byly dost prkenné a okatě slzopudné, takže linka otec+syn byla o dost slabší než kluk+medvěd. Když k tomu připočítám dva logické "kopance do koulí", musím hodnotit níž. Ale řemeslně to bylo natočené pěkně. Krásné záběry krajiny a příjemná hudba patří mezi nejsilnější prvky v tomto nenáročném filmu pro celou rodinu. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Dle názvu filmu jsem předpokladala, že film bude mít (kromě děje), lepší přírodní scenérie. Byl to pouze "špacír lesem a řekou s medvědem". Tím nemám na mysli, že by to bylo špatně, jenom kdybych to točila já, tak bych rozhodně více využila nádherných kanadských hor. Jak píše kolega "tahit", film MEDVĚD je skutečně lepší. Zanechá v člověku větší dojem. Nicméně dětem se to určitě bude líbit, protože děti jsou nejvděčnější diváci. ()

Reklama

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Pre deti iste krásna dobrodružná rozprávka ako píše užívateľ choicer, ale pre dospelých nie príliš pútavé ak nepočítam prírodné scenérie. Vo filme som si tak z plezíru všímal prešľapy tvorcov ako: 1) po niekoľkých dňoch strávených v prírode majú na ohni položené pekne pílkou narezané polienka; 2) keď si chlapec urobí masku z blata tak v nasledujúcom zábere má táto maska inú štruktúru; 3) podobne má chlapec v nasledujúcom zábere zázračne čisté ruky; 4) chlapcova košeľa akosi zázračné mení špinavé fľaky; 5) akosi mi nesedeli v tej panenskej prírode lesné cesty s koľajami od kolies; 6) chlapcove šatstvo neuveriteľne rýchle oschýna, stačí na to jeden strih atď. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď spadneš z koňa, musíš čo najrýchlejšie znova nasadnúť.“ Mám rád, keď je vo filme príroda, zvieratá, dobrodružstvo a nostalgia, ale toto ma napriek krásam americkej divočiny z čias, kedy ešte nebola (z)ničená automobilmi a veľkomestami, príliš nebavilo, čo ma mrzí o to viac, že som sa na snímku tešil. Predsa len... lesy Severnej Ameriky... drsní lovci... Bryan Brown... so psami, chlapcom a indiánskym priateľom... neporaziteľná medvedica... neviem, ten film ma nevtiahol, prišlo mi to príliš rozprávkové (únos medvedicou, to iste). A nemám rád medveďov. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Krasna severoamericka priroda suverenne kraluje, a to este pred casmi nez bola zdevastovana velkomestami a rastucou auto dopravou. Presne o tomto mali byt kanadske a americke prerie : drsni kovboji, zenske len na sex, krasna priroda.... ale film ma chyby, tak akoze medvedica uniesla male dieta ...... ne, rozhodne ne, tohle odmietam zozrat. A este k tomu ta veta, ze medvedica uci ludske mlada v divocine zit ....... 50 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Smečka psů, používána ve filmu ke štvaní medvědů, se skládá z rhodéských ridgebacků, kteří se s velkou pravděpodobností v této době na americkém kontinentě ještě nevyskytovali. (greeneye)

Reklama

Reklama