Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adept se vydal za filmovým režisérem na penzi, jehož dílo jsme měli v úctě, aby se svým filmem přiblížil k myšlení, cítění a tvorbě; tedy udělal film. Okolnosti tomu chtěly, že zůstával se starým mužem, a na film na čas pozapomněl. Když starý režisér umřel, adept si připadal opuštěný. Doba, po kterou se setkávali, ho naplnila, ale nevěděl, jak naplnit předsevzetí, přestože jsme věděli, jak se dělá film. Film inspirovaný setkáním s režisérem Vláčilem a jeho filmy. Na podzim roku 1999 začali vznikat obrazy filmu inspirované místy realizace Vláčilových filmů. Na jaře roku 2002 byl realizován scénář - dialog filmu SENTIMENT, vycházející ze zvukových záznamů rozhovorů s režisérem Vláčilem v letech 1997 a 1998, ve filmu hraje Jiří Kodet. Režisérem a producentem filmu je Tomáš Hejtmánek. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak já bych si třeba i rád dovolil něco napsat, kdyby se nejednalo o film, kterej nelze vidět, od režiséra, kterej 20 let nic netočí (a skoro se chce napsat - a před tím taky ani jednou :) ) a není o něm nikde ani zmínka; jenom skutečnost, že v jeho profilu nenajdeme datum úmrtí, dává jakous naději, že je stále naživu. Tedy veskrze tajuplný téma, ke kterýmu nelze mnoho napsat. Tak třeba někdo něco ví...

Amberson

Amberson (hodnocení, recenze)

Vidím, že si tady málokdo dovolí napsat něco o přeceňování tohohle filmu. Jelikož se jedná o Vláčila, nikdo neřekne nahlas že císař je nahý. Hádám že stejně tak i kritika a tipuju i fakt, že na tuhle poctu Vláčilovi, ze které se o něm nedozvíte zhola nic a která z něj dělá senilně-alkoholickou figurku, dostal pan režisér od ministerstva kultury pěknej grant. Vždyť je to přece o Vláčilovi. Ale kde je Mistr František v tomhle filmu, ví Bůh. Moje dvě hvězdičky jsou za kameru a za formát.

Reklama

Reklama