Reklama

Reklama

Dokonalý muž, dokonalá žena

(TV film)

Obsahy(1)

Libuše Šafránková a Josef Abrhám v malé televizní komedii o vztazích mezi mužem a ženou. Muž a žena – odvěké, věčné, nevyčerpatelné a znovu překvapující téma. Kolik autorů je už zpracovalo a na kolikero způsobů. Stejně rozmanitě, jako toto velké životní téma prožívá každý z nás. Zatímco osudy jednoho by stěží vystačily na krátkou větu, druhého v tomto směru vydají na pěkně košatý román či mnohadílný seriál s nespočetnými reprízami. Ať s vyzněním psychologickým či spíše zabíhajícím do grotesky... Libuše Šafránková a Josef Abrhám vám představí několik úsměvných pohledů do tajů věčně napínavého spolužití muže a ženy v malé televizní komedii z roku 1986 podle scénáře a v režii Zdeňka Podskalského, jenž se i na tu sebesrdceryvnější životní situaci dokáže podívat v nadsázce a s úsměvem. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,To byl vždycky ten tvůj největší problém Ludvo, to přemejšlení! '' --- Hned úvodní školící monolog Abrháma vám naznačí, že tu necelou půlhodinku nestrávíte u této komedie zbytečně. A také že ne. Skvělý scénář Zdeňka Podskalského a herecké duo Šafránková - Abrhám vám vykouzlí nejeden úsměv na rtech. Chemie mezi oběma tehdy už manželi byla stoprocentně ku prospěchu natáčení, protože to mezi oběma správně jiskří a to jak po té milostné, tak pak po té manželské stránce! :-). A myslím si, že si v tom leckdo i najde to své od sebe doma! :-). Dávám za 4 polínka do kamen, otvírám okno a pouštím první skladbu Čajkovského B- Moll... * * * * ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

O Angličanech se v Česku traduje, že slynou smyslem pro jedinečný černý humor; v ostrovním státě se údajně mezi tou částí obyvatelstva, která se dostala do soustavnějšího kontaktu se střední Evropou, má přetřásat jedinečný český smysl pro černočerný humor, v jehož černotě bledne i anglická humorná variantní čerň (suchost). Nedoceňovaný Zdeněk Podskalský, který tu naznačil i svůj scénáristický talent-kvalitu, se mohl opřít o skvělý manželskoherecký tandem vyvážených špičkových osobností, herců opravdu velkých výkony a schopnostmi, ne mediálním ruchem kolem současných českých televizních tuctových mýdlových seriálových vat typu ULICE, a tak se zázrak, jiskření dialogů i nehraná chuť a elán, které do svých kreací Abrhám a Šafránková mohli a chtěli vložit, opravdu měl kde vyřádit. To půvabůplné řádění leze pod kůži i dnes. Má ještě jednu přednost: při jeho zhlížení nás oprávněně mrazí. V zádech. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Scénky nevyrovnané kvality pobaví partnerskou sehraností Abrhám / Šafránková, kteří by z chemie mohli dávat kurzy, kdyby se našel trouba ochotnýn věřit, že jde něčemu takovému naučit. Spoluautor scénáře a znalec žen Podskalský nasytil některé ze scének humorem a duchaplností, která se dnes v televizní zábavě moc nenosí. I když je herecký výraz prodchnut v duchu frašky zřetelnou přestřeleností, inscenace stojí za zhlédnutí. Na poetickou a geniální Svatební cesty do Jiljí, jako jejíž bonus Dokonalý muž, dokonalá žena na DVD vyšla, půhodinová inscenace v žádném směru nemá. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už jen vidět dva excelentní herce pospolu je pastva pro oči. Není to komedie o super skvělém scénáři či hudbě. Ani dramaturgicky to nevyznívá bůhvíjak. Ale zase je to malá komedie přesně pro ty dva. Rolí se zhostili na výbornou a opravdu se bylo čemu smát. Ostatně celou řadu rozhovorů mezi mužem a ženou si lze asi za určitých okolností představit. Ale nejlepší je filozofování strašně zamilovaného páru v lůžku. Rozhodně ta nejpovedenější část. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vtipná komorní jednohubka, které Zdeněk Podskalský uměl točit jako jeden z mála. Navíc obsazení Abrhám - Šafránková je přímo delikátní a všechny životní osudy zahráli báječně. Mě nejvíc oslovila poslední povídka, kdy Abrhám v roli dědka neustále žbrndá kafé (nebo meltu, kakao či co to bylo). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry se točily na pražském Pankráci kolem Centrálního parku, tehdy "Park Družba", kousek od budov České televize. (Haniczka)

Reklama

Reklama