Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Peklo první kategorie je nic moc, zato peklo druhé kategorie je pětihvězdičkové. Některé herce opravdu pod čertovskými maskami nelze rozpoznat, přestože se jedná o taková esa jako jsou pan Nárožný, Dvořák či Preiss. V pohádce se téměř nic neděje, tak aby byla alespoň přiměřeně dlouhá, jsou zde použity jako vycpávky (nepříliš povedené) písničky. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Jako děcko bych dal asi plnej počet, až tak jsem tuhle pohádku miloval. Dnes jsou z toho hvězdičky sice už jenom tři, ale vynikajících okamžiků je v týhle parodii stále víc než dost, třeba: Nezájem, děvče, nezájem...Já sněd borůvek už nepočítaně a že mezi nima byly i takhle seschlý...On má právdu, ma právdu, ma právdu...Haló, tady je Luciper...Tak se čerte snaž, oóó...Mý sme čérti, špátný čérti. Některý hlášky z týdle pohádky používam dodnes a velmi rád. A jen tak mochodem, jakožto dospělák jsem si nemohl nevšimnout, jak to v příběhu ženskými půvaby jen přetéká: sexy Konvalinková, Paulová, všechny ty disco tanečnice...tohle prošlo v mých dvanácti letech kolem úplně bez povšimnutí. No, ještě si počkám na podobnou ztřeštěninu s Havelkou, Zedníčkem, Janžurkou, Hrušínským a Divobijem Štěpničkou aneb želví polévka, v nebo f, f je hezčí. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

rozhodně jedna z těch lepších studiovek a z ranku švihlých pohádek. Dokonce jsem ve zdraví přežila, že se tu tak mohutně zpívá, i když to disko je fakt šílené a i když Trávníček dost děsně přehrává. Ačkoli peklo první kategorie stojí za to, to pravé přijde až v kategorii druhé, neb "všichni" čerti (slovy čtyři plus jejich poněkud tupý šéf, který má ale zase nejlepší hudební číslo ("Haló, tady je Lucifer"), byť s mizerným textem) jsou výborní. Obzvláště mile překvapil Viktor Preiss - jednoho při tom až zamrzí, že takto komediálně střižených rolí měl docela málo. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená papundeklovka. Plnění plánu v socialistickém feminokratickém pekle. Chytré, vtipné, hláškorodé, sympaticky zahrané a ty písně! ("Haló, tady je Luciper.") Epická struktura (částečně vystižená názvem díla) vrcholící eticko-metafysickým převratem (SPOILER) "člověk nese čerta z pekla". Přenosy z Malé Dobré jsou zkrátka dobré. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Z pitvoření diblíka z povolání Jitky Molavcové mě berou všichni čerti i jindy, kulisy mi nepřišly papundeklové, ale přímo umakartové (však taky 1982) a televarietní tanečky i pekelně estrádní přehrávání všech ďáblic mě dost štvaly. Nemluvě o již tenkrát spolehlivě otravném Trávníčkovi. Ale za tu „hlavu vyčouzenou“ (pan herec a pan čert Petr Nárožný) a taky za pár originálních hlášek typu: „No to snad není možné! Čert nese čerta do pekla!“, nakonec budu milosrdný a ze dvou tfujtajbl hvězd vyčaruju, hajdula-pajdula, hvězdy tři. Ať mají čerti čím platit ty své dluhy (viz Čert mi to byl dlužen!) A jako správný gentleman se se čtenářkami komentáře rozloučím slovy klasika, Josefa Dvořáka v roli čerta Bohouše: „Kopyta líbám, dámy!“ :-) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama