Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená papundeklovka. Plnění plánu v socialistickém feminokratickém pekle. Chytré, vtipné, hláškorodé, sympaticky zahrané a ty písně! ("Haló, tady je Luciper.") Epická struktura (částečně vystižená názvem díla) vrcholící eticko-metafysickým převratem (SPOILER) "člověk nese čerta z pekla". Přenosy z Malé Dobré jsou zkrátka dobré. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch tuctovějších studiových osmdesátkových "pod hodinu" pohádek obložených papírovými kulisami a proložených spoustou písniček, které jsou podstatně slabomyslnější a nevýraznější než třeba v Co Takhle Svatba, Princi. A kriticky vzato, i ty písničky jsou spíš do hudby mluvené slovo. Za zapamatování nestojí skoro nic, kromě toho, že tu moderní čertice trsají na disko hudbu, a že tu Jitka Molavcová, Naďa Konvalinková a Jana Paulová vypadají velmi mladě (však taky 1982;)) a nosí vcelku přiléhavé overaly:) Není to nic, co by uráželo, a ve své třídě je to čistý průměr, takže asi 50%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dominy nejsou zjevně výmyslem prohnilého západního pornografického průmyslu, alébrž socialistického pekla s genderově rozdělenými rolemi. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden bere, druhý dává, třetí vynáší, tak to je a tak to chodí při mariáši... Jedna z nadprůměrných televizních pohádek, která má šanci něco říct i dnešním dětem. 75%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kde je peklo? Peklo je tam, kde ženy s příšernými parukami v nevkusných oblečcích tančí disko a nutí k tomu jiné. Jsem ráda, že není sobota, ale teplotu si pro jistotu přeměřím. Čerti jsou umolousaní zavšivení smraďoši, požírající kyselé zelí kvůli správnému šklebu a Luciper není vládce pekla, ale jen šéf odboru, celému tomu velí generální ředitelka Peklinda. Nikoli naposledy se do pohádky promítla rčení ve své doslovné realizaci. Zatímco tady po "šijou s tebou všichni čerti" jsou čerti nuceni chopit se jehly a čerti si stěžují na placení cizích dluhů po zaznění věty "to mi byl čert dlužen" v Andělu Páně svatá Lucie upíjí noci a o půjčení koně je žádán svatý Martin. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Fajnová oddychovka se správňáckými, i když ryze submisivními, čerty hrajícími mariáš a pojídajícími kyselé vitamíny včetně pohříchu dominantních domin vyšší kategorie. A k tomu několik chytlavých písniček s texty, které vám zaručeně vyvrtají do hlavy pěknou vzpomínku. "Tak se čerte snaž, jo hó hó..." + kopa ujetých hlášek: "Zatočit jako zatočit!" ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Z pitvoření diblíka z povolání Jitky Molavcové mě berou všichni čerti i jindy, kulisy mi nepřišly papundeklové, ale přímo umakartové (však taky 1982) a televarietní tanečky i pekelně estrádní přehrávání všech ďáblic mě dost štvaly. Nemluvě o již tenkrát spolehlivě otravném Trávníčkovi. Ale za tu „hlavu vyčouzenou“ (pan herec a pan čert Petr Nárožný) a taky za pár originálních hlášek typu: „No to snad není možné! Čert nese čerta do pekla!“, nakonec budu milosrdný a ze dvou tfujtajbl hvězd vyčaruju, hajdula-pajdula, hvězdy tři. Ať mají čerti čím platit ty své dluhy (viz Čert mi to byl dlužen!) A jako správný gentleman se se čtenářkami komentáře rozloučím slovy klasika, Josefa Dvořáka v roli čerta Bohouše: „Kopyta líbám, dámy!“ :-) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co s ním budeme dělat ??" - "Tak když se tak rád točí, co z něho udělat třeba kafemlejnek nebo nebozízek ??" ;) Ačkoliv Taneček přes dvě pekla rozhodně divákovi nabízí poměrně vtipné dialogy i myšlenky, jako celek za moc nestojí, když třeba moje vlastní představy o pekle, nejen o tom filmovém, zejména co do té nesmírně otravné hudby a žalostně ohyzdných tanečních, nezřídka i těch hereckých, kreací, naplnila režisérka Jiřina Pokorná - Makoszová skutečně dokonale.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Míval jsem kdysi sousedku, která mi vždycky k pohárku vína pouštěla na videokazetě tuhle pohádku, že je to hrozná bžunda. Od tý doby to nesnáším :-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpustilá pohádka. Čertice trdlují v rytmu disco hudby a mají k tomu samozřejmě i náležité oblečky. Čerti žijí ve vlastním pekle a ládují se kyselím zelím. Když chcete potrestat čerta, kam ho pošlete? No přece na zem. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já prostě nesnáším Molavcovou, ani nevím, jestli za to může. Ovšem Naďa Konvalinková byla krásná čertice v téhle mírně švihlé pohádce, ve které se buran Pavel Trávníček zamiluje, ovšem na nepravém místě... Jak se říká - pozdě bycha honit. ()

kinderman

všechny recenze uživatele

Na dva songy jsem si i po těch mnoha letech vzpomněl a byl jsem o dva verše před herci: "Jen se motej, toč a kruť" a "Tak se čerte snaž." Jinak je to mimo veškeré kategorie, nehodnotitelný čertovský bizár. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Peklo první kategorie je nic moc, zato peklo druhé kategorie je pětihvězdičkové. Některé herce opravdu pod čertovskými maskami nelze rozpoznat, přestože se jedná o taková esa jako jsou pan Nárožný, Dvořák či Preiss. V pohádce se téměř nic neděje, tak aby byla alespoň přiměřeně dlouhá, jsou zde použity jako vycpávky (nepříliš povedené) písničky. ()

Reklama

Reklama