Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dětství poslouchá mladý kníže (K. Dobrý) a jeho sestra Běla (A. Šmídová) vyprávění chůvy o Jabloňové panně. Starou baladu o tom, že hluboký les skrývá rozvaliny tvrze, kde kdysi přebýval šlechtic se synem a dcerou. Žili tam šťastně až do chvíle, než si otec přivedl novou ženu, čarodějnici (V. Cibulková), která vše zničila a děti zaklela do podoby jablíček na usychající jabloni. Jen čistá láska – a jen o Svátku všech svatých – může nešťastné sourozence vysvobodit a vrátit jim lidskou podobu. A kníže už jako dospělý muž při nekonečných toulkách lesem hledá svůj sen – Jabloňovou pannu (E. Geislerová)… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nechápu tolik nenávistných a místy zcestných komentářů. Občas mám pocit, že uživatelé píší, jen co se jim hodí. Jabloňová panna není sice žádný skvost české kinematografie, ale podivovat se nad tím, že se v pohádce z kvítku vyloupne dívčina a hoří voda...tak si pusťte National geographic, když potřebujete všechno logicky vysvětlit. Původní pohádku od Erbena znám a měla jsem ji ráda. A to, jak si ji interpretuje čtenář je jeho věc. Argument, že režisér si to natočil jinak, než si představoval divák, a proto je to špatně, je úplně mimo. Dalo se to udělat lépe, ale pohádka se mi líbila i tak. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Bývám vůči těmhle pokusům o temnější pohádky shovívavá, protože mě fascinují už od dětství, ale tohle se zkrátka vůbec nepovedlo. Líbí se mi zasazení do středověkých reálií i atmosféra chladného podzimu a Karel Dobrý v hlavní roli je rozhodně zajímavá volba. Jenomže co je to všechno platné, když je ta pohádka tak strašně nudná. Kníže hned na začátku požádá Jabloňovou pannu o ruku, ale zlá čarodějnice se jí zbaví a začne se za ni vydávat a od té chvíle jako by děj úplně zamrzl. Delších 50 minut už jsem dlouho nezažila. ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaná pohádka se slušně zvládnutými triky. Z komentářů ostatních mi přijde, že pokud pohádka není nastrojená romanťárna se třemi happy endy, tak je špatná. Pusťte si povinně aspoň 5x Pohádku o putování! Pohádky bývaly děsivé a doufám, že alespoň některé pořád budou. I když tahle mohla být trochu drsnější :) *** Ve zkratce: Holoubek, hořící voda a shnilá jablka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na Cieslara překvapivě dobře natočené, ale myslím, že za to spíše mohou scenáristka, která dala příběhu hlavu a patu, a kameraman, který vykouzlil z lokací, co se dalo. Ester Geislerová se zde naštěstí moc neobjeví, její antiherectví zde tedy nemá šanci se projevit. A v podstatě poprvé jsem viděl Karla Dobrého v podstatě v kladné roli. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která by dokázala okouzlit snad jen velmi malé a naivní dítě, kterým už pár let nejsem. Určitě tu byla šance vytvořit něco zajímavého, ale scénáristé si tuto šanci nechali ujít a zopakovali hromadu klišé. Podle podobných snímků se zdá, že Česko postrádá nadějné mladé herce a herečky. Snad to tak nebude... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradech Bezděz, Točník a Rábí. (M.B)

Reklama

Reklama