Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, predpokladám, že budem upálená, ale tak prenudný prepad a chorýýý scenár som snáď v 1 ešte nezažila. Občas fajnové čiernohumorné momenty skoro zašliapa absurdný scenár s priblblými dialógmi, fakt. Pôvodne som mala v rukáve aj nejaké citácie ale ubehlo už pár dní čo som to videla a nechala som si zájsť chuť citovať film, ktorému dávam *. Vlastne... ja dávam 1,5. Zdá sa absurdné, že sa obťažujem s pridávaním tej 1/2*, ale tá je priam zásadná! Za to, že som to (už v úvode) nevypla, toto lacné (ekonomicky, hoci pre tangerine1 i kvalitatívne:)) béčko má totiž hovadsky vtipný charakter a tiež za zázrak, že moja hlava dokázala 91 minút potláčať gravitáciu, paráda! "Nekoukejte na mě tak ušlechtile," hej, 30% je tiež krásnych. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než ostatní Carpenterova díla, čímž rozhodně nemyslím horší, spíš naopak. Když gangster v plném záběru rozstřelil ksicht desetileté holce, spadla mi brada dolů a od té chvíle jsem fascinovaně koukal na ten masakr, který se hned tak nevidí. Malinká škoda schematického závěru, ale i tak velká paráda. 90% ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: Ono se to blbě popisuje, protože Carpenterovy filmy jsou prostě jiné a zvláštní všechny - mizerní herci, topornost, nelogičnost, ale stejně na to člověk musí koukat … :-) ------ Je to staré, vůbec to není nápadité, nevýrazné charaktery a místy jsem měl pocit že chybí kus filmu - že někdo vzal nůžky a násilně neco ušmikl. Ale stejně je to nářez. Atmosféru Carpenter umí a ta hudba! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Klasická nájezdovka, kdy se skupinka lidí neschovává před zombíky, mutanty ani jinou havětí, ale před lidmy. Přitom začátek evokuje rozvláčnou detektivku sedmdesátých let. Po nevídané scénce se zmrzlinářským vozem ale film nabírá úplně jiný směr a za pomoci pár scénáristických berliček napětí graduje až do očistného konce. Prototyp béčka, ze kterého se stává kult. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som až taký náročný divák, ak očakávam od filmu aspoň elementárnu logiku. Carpenter to môže vysvetliť tým, že zdrogovaní členovia gangov konajú nelogicky, no počas toho obliehania ukázali, že pri tom občas aj rozmýšľali a plánovali, takže táto výhovorka neobstojí. Nedozvieme sa, prečo si vyhliadli práve zmrzlinárske auto (nejaká trauma z detstva?), ani prečo sa šéf bandy nechal tak amatérsky odbachnúť, ani prečo sa stovka ľudí snaží silou-mocou dostať do budovy, aj keď si idú po istú smrť. Nelogické konanie však máme aj na opačnej strane, z nebezpečného zločinca sa náhle stane správňak s morálnymi vlastnosťami, ktoré by mu mohlo závidieť 90% ľudí na planéte... Odhliadnuc od toho všetkého, ide o remeselne dobre zvládnutý film, takže u mňa čistý priemer. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Režisér filmu John Carpenter se ve filmu objeví jako jeden z členů gangu, který se snaží vlézt do policejní stanice oknem. (pUnck)
  • John Carpenter vytvořil soundtrack během tří dnů. Samostatně ho začalo prodávat až v roce 2003 francouzské hudební vydavatelství Record Makers. (HellFire)
  • Adresa okrsku, kam se policejní stanice měla přesunout, byla 1977 Ellendale Place. Na téhle adrese bydlel režisér John Carpenter, když se poprvé přestěhoval do Los Angeles. (HellFire)

Reklama

Reklama