Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný hoch přijme od krále tři nesplnitelné úkoly výměnou za kouzelnou slonici a možnost vydat se vstříc svému osudu. (Netflix)

Recenze (24)

arajnoha 

všechny recenze uživatele

Pěkná rodinná pohádka, je tedy z produkce Netflixu, takže je tam velká špetka kulturního obohacení, každopádně myšlenka a příběh od srdce. Trochu jsem bojoval s tím, jak byli všichni ve městě lhostejní k osudu malého chlapce. Nepřišlo mi to uvěřitelné, o to zvlášť ve filmu pro děti. V Internetových kruzích se tento film doporučuje jako 6+, za mě ale pro dramatické život-ohrožující protažené scény a bezemočnost možná 8+. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pekný animák aj technicky aj obsahovo, človek by normálne nepovedal, že za tým bol Netflix, ale samozrejme ich multikulti tlak to jasne potvrdil. Našťastie sa dá cez to preniesť a dostaneme pekný príbeh so srdiečkom a posolstvom, ktoré chytí za srdce aj deti (10ročná dcérka) aj dospelých (normálne mi na konci slzička vyhŕkla, čo som nečakal :) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu ma to síce nejako extra neupútalo, ale dal som tomu šancu. A napokon som aj dobre spravil, lebo koncept a formát tohto animáku sa mi celkom pozdával a napokon to malo vcelku potenciál. Ale ten štýl, ktorý pôsobil v mnohých ohľadoch až príliš detinsky a infantilne, to podľa mňa celý animák dosť výrazne pochovalo. Dialógy slabučké, dôvtip takmer žiadny, správanie niektorých postáv úplne absurdné. Ale inak hrubé črty deja a posolstvá boli pekné, aj animácia celkom vydarená. Niečo medzi 2 a 3* ()

ElleMcDee 

všechny recenze uživatele

Výborný rodinný film, který přináší poučení, zábavu a také krásné poselství, že někdy je třeba věřit i v nemožné. Vizuální efekty byly nádherné a realistické, takže mě do celého příběhu naprosto vtáhly. Hlavní hrdina, mladý hoch Petr, vyrůstá jako sirotek se starým vojákem. Když mu věštkyně řekne, že má následovat slonici, pokud chce najít svou mladší sestřičku, o níž se domníval, že zemřela, je tomu ochoten obětovat vše - třeba i splnit tři nemožné úkoly od krále. Jak to celé dopadne musí každý zjistit sám, film rozhodně stojí za to. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Magician's Elephant" je podľa mňa pekný príbeh o svete, v ktorom ľudia prestali veriť v čokoľvek a nastal čas vrátiť im do života stratené farby.y Spracované je to solídne, netlačí to v ničom výrazne na pílu a nensnaží sa to robiť zo svojich divákov malé deti. Páči sa mi príbehová línia a spôsob, akým sa snaží smerovať k tomu, aby sa naplnila veštba. Sprvu som si dokonca myslel, že hneď v úvode sme mali predstaveného aj zloducha filmu, a že sa dočkáme stereotypnej záverečnej scénky, kde bude hlavného hrdinu o niečom presviedčať, ale on bude mať vlastnú hlavu, no nič také sa tu nekoná. V podstate by sa dalo povedať, že jediným zloduchom filmu je myslenie ľudí, ktorí nie sú schopní veriť v nič a všetko im pripadá ako nemysliteľné, nemožné a podobne. Aj vďaka tomu skončili tam kde boli. Dlho som bol aj zvedavý, kto je vlastne rozprávačom príbehu, lebo to pôsobí ako postava, ktorú sme stretli, alebo pri tom všetkom bola, len sme ju prehliadli. A keď sa to odhalilo, prišlo mi to ako príjemné prekvapenie. Úlohy sú spracované dobre, vzťah medzi chlapcom a slonom mi príde spracovaný dobre, hoci nemám pocit, že by išlo o niečo vyslovene nové. Ide pre mňa ale o dobrý film pre celú rodinu. Ak budete mať čas, pozrite si ho. Myslím si, že tá hodina a pol za to stojí. Hodnotenie: B ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama