Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V šedesátých letech v polské Vratislavi začal tvořit svoji legendu mladý básník Rafał Wojaczek. Ve špinavém kabátě, s cigaretou visící z úst, v temných hospodách šedivého provinčního města propadá alkoholu a tvorbě, bouří se, bojuje s cenzurou, mnohokrát se pokouší sprovodit se ze světa. Nakonec se mu to podařilo v šestadvaceti letech v roce 1971. Režisér Lech Majewski napsal také scénář a produkoval film o prokletém americkém malíři Jean-Michel Basquiatovi, jehož bouřlivý život skončil v 27 po předávkavání směsí heroinu a kokainu. (Qasa)

(více)

Recenze (5)

charlosina 

všechny recenze uživatele

Vizuální rozkoš. Co záběr, to nádherná fotka. // Nejedná se ani tak o životopisný obraz Rafala Wojaczka, ani o sondu do psychiky geniálního umělce (jak tvrdí distributor), jako spíše o skutečně vizuálně nádhernou podívanou na niterně rozpolcenou bytost, která bloumá životem a ulicemi, někdy skrze výlohy, někdy podzemím... Takže spíše řemeslně výborně odvedená práce kameramana Adama Sikory a geniální práce Lecha Majewskeho i Macieje Meleckeho, než výpověď o samotném Wojaczkovi. Nicméně když znáte jeho poezii, promlouvá k vám tento film hlouběji. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Druhý film o pro mě neznámém autorovi na LFŠ během krátké doby, ale oproti Dovlatovi tento film skvěle funguje. Zážitek nejen díky hereckému výkonu ústřední postavy [LFŠ2019] ()

Reklama

Reklama