Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Recenze (317)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Eli Roth se nám svým hraným debutem ukázal jako naprosto neschopný režisér. Co je nám platné, že jeho teen horor je celkem originální záležitostí, když ji není schopen pořádně zfilmovat? Cabin Fever je nudnou záležitostí od začátku do konce. V tu chvíli, kdy se zdá, že se pořádně rozjede začínají na povrch vyplouvat první skutečnosti. Hlavní hrdinové jsou tristně napsané postavy bez špetky charakteru a jako takový nemají nejmenší šanci zaujmout (jejich představitelé ještě k tomu neumějí hrát). Díky nezvládnutému hudebnímu doprovodu a střihu nefungují ani lekací scény. Virus, kterým se vysokoškoláci nakazí působí nevěrohodně a neděsí (i když v jedné scéně se podařilo ukázat jeho nechutnost). Dokonce se vám ani nebude zdát že jste sami nakaženi (například při dobrém filmu, ve kterém jsou třeba pavouci se může zdát, že vám lezou po nohou). A to nejhorší nakonec. Film rozhodně nemá žádné schované eso v rukávu. Ničím nešokuje, jen prostě skončí. Co z toho vyplývá? Cabin Fever je jen naprosto zbytečná fraška natočená režisérem bez talentu. ___ Na podruhé mnohem lepší, Eliho by měl spíše hrát než točit... :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nudný, nechcene smiešny zlepenec klišé a zvratov z desiatky slávnych hororových klasík. Tvorcovia však nemajú ani kúsok nadhľadu a iba bezmocne, amatérsky trapošia. Po napätí alebo atmosfére ani náznak. Najslabší z hororov "decká idú na chatu". I nový Texaský masaker stojí za viac. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Poměrně pěkně podchycené téma s nulovými až zápornými hereckými výkony, přehnaně samoúčelnou nechutností a zbytečně debilním překombinovaným koncem. U dvou lekaček mi ztuhl úsměv a jednou jsem málem vrhl. IMHO je blbost dotáčet po sedmdesáti minutách pěkně vygradovaného a ukončeného příběhu další materiál, jen aby diváci měli za své prachy poctivou hodinu a půl ať to stojí co to stojí. Mít to menší rozpočet, být točené na digitál a nechat hrát trochu míň vyhulené a víc afektované herce, mohla to být totální pecka jako kdysi Blair Witch. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Režijně totálně nezvládnutý pokus o horor, bez špetky atmosféry a napětí, se špatně napsanými a mizerně zahranými postavami. Celá ta parta na chatě se chová jako banda trotlů, nikoho z nich nanapadne dojít si k sousedovi pro auto, aby se co nejrychleji dostali z nakažené oblasti. Mají na svědomí jeden lidský život, jejich nakažená kamarádka pomalu umírá a nákaza se rychle šíří, přesto jedna z hrdinek cítí nevyhnutelnou potřebu si oholit nohy, případně si zašukat s přítelem, jakoby se nic nedělo. Některé scény (a celá druhá půle filmu) díky své stupiditě a naprosté zmatenosti nabývají až surrealistických rozměrů. A k tomu podivnému a x-krát nastavovanému konci ani nemá smysl se vyjadřovat. Ta jedna * je za snahu pojmou vyčpělý žánr teen hororu aspoň trochu originálním způsobem. Jinak ale nebrat..... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na filmy Eliho Rotha mám přesně opačný názor než ostatní. Cabin Fever se mi totiž líbil zdaleka nejmíň. Tedy vlastně - nelíbil se mi skoro vůbec. Pár nechutných scén film z marastu nevytáhne, až parodický závěr to pohřbívá úplně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $21,158,188Tržby Celosvetovo $30,553,394 ║ Eli, Eli, Eli, vidíš to niekedy keď chceš tak to aj za niečo stojí! Aj keď nič prevratné sa nekoná, aspoň sa to dá zniesť a príbeh nepôsobí otravne a nechutnosti sú v celku dobre spracované, dokonca tak že hrajú a zapadajú pre načrtnutý nakazený príbeh nejakou hnusnou otravou, blee. /40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad utlučený jednoduchým zpracováním. Nemám osobně nic proti partě hajzlíků, kteří si jedou na týden zapařit a musím uznat, že režisér a scenárista měli pár svých okamžiků, ale na tři hvězdičky by tu muselo být trochu méně nezodpovězených otázek, o třídu lepší herci a míň divných scén - nemluvím teď jen o posledních dvaceti minutách, které se zvrhnou do akce "musíme ty maníky zabít za každou cenu", ale třeba o "pancakes" scéně, kterou nejsem sto pochopit. Podobných křečí je tu bohužel víc, což v kombinaci s jen velmi průměrným celkem (od kameramana, přes dramaturga až po zmiňované herce) zanechává smutně spálenou příležitost. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Angelo Badalamenti a Nathan Barr: 1. 'Squirrels' [0:12] ,2. Shitstorm - Your Mom [3:35] ,3. 'Lit Him On Fire' [0:09] ,4. Wastin' Time - Scrappy Hamilton [3:28] ,5. 'Party Man' [0:15] ,6. Walkin', Workin', Lovin', Laughin' - The Turtlenecks [3:36] ,7. Main Title/Infectious Dog [3:42] ,8. Dennis Bites [1:58] ,9. Lemonade [0:59] ,10. The Nougat? [0:26] ,11. Paul and Karen/Good Kisser [1:28] ,12. Burn the Hermit [2:27] ,13. What To Do [2:49] ,14. Karen Sips/The Hog Lady [3:35] ,15. Deputy Winston [4:05] ,16. Red Love/Virus Check [4:24] ,17. Karen Falls Apart [3:47] ,18. Marcy & Paul Screw [1:49] ,19. Pancakes/Runnin' from Rednecks [2:28] ,20. The Reservoir/Leg Shaving [5:25] ,21. Die, Redneck Die [2:34] ,22. Grim's Cave [2:21] ,23. Party Crasher [1:13] ,24. The Party Ain't Over [1:27] ,25. Jeff Makes It [4:09] ,26. Comin' to a Town Near You [0:59] ,27. 'I Made It' [0:47] ,28. Swing Low - Happy Wednesday [4:33] ,29. 'Faced' [0:14] ,30. 'Hermit's Lair' [1:52] ,31. Hunting with Bert [1:55] ,32. Red Love (Extended) [3:35], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaužívalo sa, že len čo sa nejaký horor odohráva v lesnej chate a obsahuje gore, hovorí sa o ňom ako o "novom SMRTEĽNOM ZLE." SMRTONOSNÝ VÝLET (panebože, čo za somárov prekladá názvy amerických hororov?) - vtedy ešte kontroverzného Eliho Rotha - má navyše na obale lebku (šikovne poskladanú z chalúpky a stromov) a keď ho videl Harry Knowles, bol ním taký nadšený, že to okamžite napísal na svoju internetovú stránku a z nenápadného hororu za pár drobných sa stal komerčný hit (celosvetová tržba viac ako 30 milióniv dolárov samozrejme nie je niečo, z čoho by producenti padali na zadok... ale len do chvíle, kým ich film nestál ani len trápne dva milióny). Pochvalne sa o ňom dokonca vyjadril sám splatter kráľ Peter Jackson. Ale že by to bol nejaký veľký žánrový zázrak (navyše tie „herecké výkony“ a na nervy po prvých troch minútach lezúce nadávky)... Asi mali chalani slabšiu žánrovú chvíľku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mno je to lepsi nez Rothovo novejsi film Hostel, sice ten je ke konci spravne hustej, ale tady se neco deje furt. Skoda, ze krvavejch scen tu moc neni, protoze kdyz jsou, tak to fakt stoji za to, je to spravnej humac. Pribeh je misty docela vtipnej a hlavne konec v obchode nema chybu. Herci jsou pro danej zanr v prumeru. Docela dobre jsem se bavil, ale nebal jsem se. Ale aspon za tu zabavu a tech par hnusnejch scen ty 3* dam. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten případ, kdy od filmu nic neočekávám a nakonec sem překvapen. Pomalu se rozjíždějící variace na Evil Dead se zachvilku promění v drtivou jízdů, ve které figuruje pětice absolventů univerzity, lesní chata a virus, který napadené oběti začne ožírat kůži a maso ... Fuj fuj ... K tomu si připočtěte atmosféru zapadlé vesnice a lá TEXAS CHAINSAW MASSACRE, kde vám místní vídláci spíš vrazí kudlu dozad než podají pomocnou ruku a máte tu snímek, po kterém se hodně špatně usiná. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Eli Roth se opět projednou vyznamenal. Tenhle chlapík se neztratí a uživí. Jeho filmy jsou přesně v tom, čemu lidé v médiích říkají pokraj hnusu a tak se na ně bude dívat pořád dost hlupáků a naivků. Jinak všichni ostatní normální lidi tomu říkají blábol. Nelogickej, předimenzovanej blábol. Vlastně se dá říct, že je to jen kopie, neboli remake, některýho ze starších horrorů na téma "mladí v chatě smrti". No, nápad na jakousi nemoc rozežírající tělo je dobrej. Jen kdyby byl nějak vysvětlenej, aspoň třeba záběr na emzáckou loď zarytou do bahna. Ale ne. Virus nevzniká sám od sebe, rozhodně ne takhle nebezpečnej. A to je sakra nebezpečnej virus, když zabije člověka během dvou dní. Ebola to zvládne za týden. No nic, toto nechme stranou. Jinak postavy jsou upřímně řečeno trapnotinky. Hlupáci, kteří pobíhají po lese od jedné usedlosti ke druhé, ale vypadnout směrem k městu je nenapadne. Jednu hvězdičku dávám za konec filmu, který si přece jen trošku dělá srandu z ostatních tohoto žánru, kde je nebezpečí zažehnáno a jen čeká na další malou skupinku. A druhou za scénu osahávání. Ta má jako jediná nápad (nebo jsem žádnou podobnou ještě nikde jinde neviděl) a švuňk a nečekaný zakončení. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Tento film je označován - jako film s přístupností od 18-ti let. Ale tuto hranici bych klidně posunul na 10 let, jako nepodařený horor pro mládež. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako horor nic moc a jako film to taky zrovna neuchvátí, ale co se týče krve tak tý je tam požehnaně a některý záběry jsou docela drsný a masožravý virus je docela originální myšlenka, ale bohužel tady neni dotáhnutá dokonce, takže nakonec z toho vznikne spíš film o ničem než nějakej horor, to už je lepší nejká pořádná vyvražďovačka masovým vrahem než tohle, ale za originalitu hvězdičku přidám ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi natočil jakýsi Sam Raimi horor o děckách, co jedou do chaty v lesích a natočil ho tak neskutečně dobře, že od té doby bylo veskrze zbytečné se pokoušet na to téma točit cokoli dalšího. Cabin Fever je navíc klasickým případem tvůrčí neschopnosti filmového nadšence, který má možná nakoukáno a dobře byste si s ním pokecali o hororech, ale sám není schopen vytvořit něco zajímavého. Scénář idiotský, postavy idiotské a iritující, hrané nevýraznými herci, žádná atmosféra ani zapamatovatelná hláška nebo scéna, jen klišé na klišé. Na DVD doporučuju rozhovor s režisérem, zaručeně se vám po něm bude chtít běžet natáčet s kamarády amatérský horor. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Byly časy, kdy Eli nebyl úplně v prdeli, aneb vítejte v Horečce srubové noci.. Hujer ze třídy Quentina Tarantina bezesporu zaslouží pochvalu za to, že nevraždí nějaký hillbilly v lacláčích, jehož sestra a matka jsou jedna a tatáž osoba, za originalitu některých scén (holení, osahávání pod dekou, harmonika) a taky za vynechání tradičních klišé šablon podobně laděných snímků, kdy první seznamovací půle je jen chozením kolem horké kaše za účelem budování nějakého vztahu na ose divák - ústřední charaktery. Tady kolem ní sice chodí taky, ale ta bohatá paleta vulgární mluvy, sobectví a buranismu mi přišla oproti jiným snímkům přirozenější. Co vám mám povídat, já měl vlastně celou dobu lehký úsměv na rtu a podpořil ho i scénář, který je místy primitivní jako výzbroj pygmejského bojovníka (kopí a tříštivé mango). A dejte už konečně někdo Dennisovi ty lívance! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Skupinka teenagerů se vydává na super úchvatný výlet, aby si užili prázdniny, na které jen tak nezapomenou. Už takhle krátký popis děje stačí, aby si divák řekl, že to bude další klasický slasher horor. Naštěstí zas takové klišé se nekoná. Mladou krev tentokrát nevraždí bestiální zabiják s maskou, pilou, nožem nebo nějakým jiným ostrým předmětem, ale celkem stylově VIRUS. Ano, to tady skutečně nebylo. Bohužel je to jediný světlý bod scénáře. Jinak je to rutina. Jeden se nakazí, pak další a další a další... až nakonec dospějeme k celkem zajímavé pointě. Herecké výkony jsou celkem ucházející, i když co bysme asi čekali od neznámých(zřejmě začátečníků)herců. Prostředí strhnout dokáže a spolu se zajímavou kamerou se nabízí zajímavá podívaná, kterou podtrhuje velmi nadaný režisér, který dokázal vše ukočírovat s přehledem a připravil si tak půdu pro hitovku HOSTEL. Film je to sice slušný, ale stačí se podívat jednou, na víc to prostě nemá. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama