Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Pro mě slušné překvapení. Líbilo se mi to. Na začátku jsem se bál, že přijde vraždící maniak a stane se z toho první díl Pátku třináctého. On ale nepřišel. Choroba byla chvílemi řádně nechutná. Často kritizujete, jak mohlo tu holku napadnout oholit si nohy. Na to se dá říci jedině to, že asi příliš neznáte chování některých žen :-). Je fakt, že leckteré scény působily nevěrohodně. Slovu směšně bych se ale raději vyhnul. Snímek provází řada velmi dobrých nápadů, z nichž bych vypíchnul hlavně kopajícího srnce a pád jednoho z kluků do vody. Rovněž nesmím opomenout, že jsem se čas od času o jednu postavu strachoval. Hudba rozhodně není špatná. Herci mírně podprůměrní, ale neměl jsem s nimi žádný větší problém. Nejvíce mi ale dojem z filmu zkazil kousající chlapec (nepochopil jsem jeho účel) a trojice velmi drsných chlapů pronásledující jednoho z hrdinů. Každopádně Eliho Rotha nezatracuji a docela se těším na kritizovaný Hostel... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Aj po tretom zhliadnutí u mňa tento film dokázal vyvolať zimomriavky aj smiech. Áno, scenár je suchý, ale to v žiadnom prípade nekazí atmosféru (hlavne v nočnej domácnosti). Čo by ste čakali od rozpočtu 1.5 mil.$? Pustiť cez noc, zapnúť sluchátka na vysoký stupeň, ponoriť myseľ do deja. And here we go.. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Eli Roth se opět projednou vyznamenal. Tenhle chlapík se neztratí a uživí. Jeho filmy jsou přesně v tom, čemu lidé v médiích říkají pokraj hnusu a tak se na ně bude dívat pořád dost hlupáků a naivků. Jinak všichni ostatní normální lidi tomu říkají blábol. Nelogickej, předimenzovanej blábol. Vlastně se dá říct, že je to jen kopie, neboli remake, některýho ze starších horrorů na téma "mladí v chatě smrti". No, nápad na jakousi nemoc rozežírající tělo je dobrej. Jen kdyby byl nějak vysvětlenej, aspoň třeba záběr na emzáckou loď zarytou do bahna. Ale ne. Virus nevzniká sám od sebe, rozhodně ne takhle nebezpečnej. A to je sakra nebezpečnej virus, když zabije člověka během dvou dní. Ebola to zvládne za týden. No nic, toto nechme stranou. Jinak postavy jsou upřímně řečeno trapnotinky. Hlupáci, kteří pobíhají po lese od jedné usedlosti ke druhé, ale vypadnout směrem k městu je nenapadne. Jednu hvězdičku dávám za konec filmu, který si přece jen trošku dělá srandu z ostatních tohoto žánru, kde je nebezpečí zažehnáno a jen čeká na další malou skupinku. A druhou za scénu osahávání. Ta má jako jediná nápad (nebo jsem žádnou podobnou ještě nikde jinde neviděl) a švuňk a nečekaný zakončení. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Poměrně pěkně podchycené téma s nulovými až zápornými hereckými výkony, přehnaně samoúčelnou nechutností a zbytečně debilním překombinovaným koncem. U dvou lekaček mi ztuhl úsměv a jednou jsem málem vrhl. IMHO je blbost dotáčet po sedmdesáti minutách pěkně vygradovaného a ukončeného příběhu další materiál, jen aby diváci měli za své prachy poctivou hodinu a půl ať to stojí co to stojí. Mít to menší rozpočet, být točené na digitál a nechat hrát trochu míň vyhulené a víc afektované herce, mohla to být totální pecka jako kdysi Blair Witch. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Netuším, prečo Eli Roth robí dokumenty o histórii hororov, netuším, prečo je ako tvorca hororov tak oslavovaný, niektorými považovaný za vizionára, netuším, prečo Cabin Fever zožal relatívny úspech a chválu, tuším ale, že ak sú na celom filme najlepšie prsia Ceriny Vincent a scéna, v ktorej prstuje počas sexu svojho chalana do zadku, zrejme je niečo špatne. Aby však všetko bolo fér – prostredie lesov Severnej Karolíny je nádherné, eskapády Jamesa DeBella ako Berta bavili, je tu napätie a vizuál nevyzerá lacno, maskéri odviedli kus dobrej roboty. Radšej dve silné hviezdy ako tri slabé z ľútosti. A ten pes zasraný skarhaný... (x) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Zvukár John Neff prežil skutočný útok mäsožravých baktérií, ktorými sa nakazil v nemocnici počas menšieho chirurgického zákroku. Trvalo 13 dní nepretržitej a intenzívnej medicínskej starostlivosti, kým sa podarilo zachrániť jeho život. (misterz)
  • Film si svou premiéru odbyl v roce 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Původně se ale neměl na festivalu vůbec objevit. Colin Geddes, jenž měl na starosti půlnoční sekci, ho ovšem zařadil do programu i přes oficiální odmítnutí. Nakonec se Cabin Fever stal filmem s nejvyšším ziskem, a to i přesto, že byl promítán jako závěrečný snímek festivalu. (virus10)
  • Během natáčení jedné opravdu krvavé scény se Rider Strong rozhodl jít do lesa na čerstvý vzduch. Pokrytý umělou krví však narazil na skupinu 35 školaček, které byly na školním výletě. Rider je pořádně vyděsil, jejich zděšení však ustalo, když ho poznaly. Byl tehdy hvězdou seriálu Boy Meets World (od r. 1993) a malé fanynky ho pronásledovaly až k chatě, kde se natáčelo. (SHI-SHA)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama