Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majora Jenkinse, velitele akční vojenské jednotky Strike Commando ve Vietnamu, unesou teroristé a požadují za jeho propuštění 10 miliónů dolarů v diamantech. Po jeho stopách se vydává nejlepší muž komanda Michael Ransom. Na dobrodružné misi potkává odvážnou Rosannu a ve spolupráci se CIA se mu podaří zničit drogový kartel, se kterým má jeho velitel Jenkins až příliš podezřelé kontakty. (RetroMan)

(více)

Recenze (2)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Michael Ransom ako americký bastard elitných jednotiek opäť valcuje Filipíny a všetko živé, čo si zaslúži zomrieť. Úlohy RAMBA sa tentokrát zhostil Brent Huff, ktorý nahrádza Reba Browna. Bruno Mattei ako hlava pomazaná diriguje pokračovanie svojho akčne-groteskného záseku z pred roka rovnakým dych berúcim spôsobom. Div(i)ákovi nezostáva nič iné ako si nastaviť úsmev od ucha k uchu a prstom si klepať na čelo. Bruno opäť valcuje! ### Špecifický štýl práce Bruna Matteia by som prirovnal ku školáckej vášni malého chlapca z prvého stupňa. V 5A, kde sedia šprti ako John McTiernan, Steven Spielberg, George P. Cosmatos a iní, vznikajú trháky ako PREDATOR, RAIDERS OF THE LOST ARK a RAMBO: FIRST BLOOD PART II. Lenže vždy usmievavý a vynaliezavý Bruno z 5C je iného rangu. Svoje domáce filmové úlohy rieši štýlom – zoberiem čo sa dá od kolegov, sem tam niečo vyslovene ukradnem a opíšem, ...a mám to. Pani učiteľka sa snáď nebude hnevať. A my tiež nie. Touto formou vzniká TRAPPOLA DIABOLICA (STRIKE COMMANDO 2) a asi trištvrte filmografie Bruna Matteia. Objektívne jeho filmy ako celok nestoja za veľa, rozhodujúci je váš zmysel pre humor. Na ten môj sa Bruno triafa veľmi často. ### STRIKE COMMANDO 2 t.j. ďalší z rady podmanivých rip-offov, ktorý sa môže pochváliť dnes už legendárnymi scénami. Proste čistý akčný mind-fuck. PS – Bruno ukazuje, že napríklad také neskôr vydané HORÚCE STRELY (Hot Shots! Part Deux) majú ešte svoje hluché miesta čo sa paródie týka. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Další opus magnum Bruna Matteie a jeho plagiátorství. Ne už tak podařená kopie Ramba 2 a první části příběhu Strike Commanda. Jedna akční scéna sice střídá druhou (stejná kopie scény, ve které se Sly vypořádává s osádkou lodi), ale originalitou se režisér příliš nezabývá. Hvězdou je zde Brent Huff, další ze sbírky drsných mužů pokleslého herectví s nepřesvědčivým výkonem. Akce se střídá s humornými pasážemi, které mi však přišli natolik suché, že jsem se ani nepobavil nad vykradením scény z Indiana Jonese, ve které sličná Rosanna překonává v pití otylého štamgasta, kdesi uprostřed filipínské džungle (cílem hry nebylo, kdo první odpadne, ale kdo první krkne). Tentokrát se Brunovi zalíbily i jiné filmy, které se snažil napodobit (např. Honba za diamantem a Americký ninja). Možná by to byly dobré akční filmy 80.let, nebýt toho, že už jste některé scény viděly v jiných lepších filmech s jinými lepšími herci a lépe natočené. ()

Reklama

Reklama