Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1946, Idah Parsons. Dcéra bohatých rodičov sa zúčastní večierku, kde sa stane obeťou brutálneho znásilnenia. Pred ešte horším osudom ju zachránia jej psy, ktoré spravia s násilníkom krátky proces. Následne sa Ida rozhodne odísť na opustený ostrov, kde sa jej narodí znetvorené dieťa. O takmer 40 rokov neskôr sa skupinka tínedžerov vracia na ostrov, kde trávia prázdniny. Stratia však kontrolu nad loďkou a úplne ju zdemolujú na pobrežných skalách Psieho ostrova. Keďže počuli reči o istej žene, bývajúcej na ostrove so svojími psami, rozhodnú sa ostrov preskúmať a pohľadať pomoc. Klopú však na nesprávne dvere, tu nebýva žiadna Matka Tereza... (beso74)

(více)

Recenze (16)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bohužel, já prostě na ty staré horrory nejsem. Nechápu, proč na to koukám, asi čekám, že mně něco ohromí. Ale čekám marně. Ty staré horrory jsou bez napětí, bez špetky strachu, vidíme amatérské herecké výkony, krev všelijaké barvy, jen né červené a když je ve filmu nějaká obluda, tak nejde vidět. A navíc i když horrory z 80. a 90. let vycházejí na BLU RAY, je to děsná kvalita. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výlet na lodi se pro partičku teenagerů stane noční můrou, když se po jejím výbuchu ocitnou na malém pustém ostrově. Štěstí trosečníků však netrvá dlouho, jelikož od samého začátku je zpoza křovin a stromů cosi sleduje... Další ze zástupců klasických slasherů, kterých se počátkem 80. let vyrojilo jako hub po dešti. Humongous ze všeho nejvíc připomíná Pátek třináctého a Antropophagus. Tichý ostrov, rozlehlé lesy, ne tak opuštěný dům a mladé oběti, co jsou v tomhle prostředí neustále sledováni degenerovaným zabijákem, který si navíc doma schovává svojí uschlou matinku. Atmosféru to má dobrou, jen té hluboké tmy, v níž nejde nic vidět, je až příliš. Každopádně v pohodě vyvražďovačka, něco jako The Slayer. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ostrovní slasher obsahuje všechna klišé, která fanoušek hororu zná. Úvod nabídne hned dvě drsné scény - znásilnění a roztrhání psy. Přenesení v čase o 36 let a sledujeme skupinu mladých lidí, co se vydá na moře. Stačí jen tma, mlha, trosečník a frajeřina jednoho z bratrů a většina má o násilný odchod ze světa postaráno. Naháněčky, hovadské chování postav a nezničitelné zlo jsou přesně tím, co dnes spíše pobaví. Přesto se najdou i napínavé scény - jeden by neřekl, jaký nervák může být sbírání borůvek. Nechybí ani kostra v domě, zvířecí mršiny a temný sklep. Žánrově průměrné, ale já se, jak už bylo zmíněno, pobavil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Vydarená vykrádačka Piatku trinásteho. Vo všetkých ohľadoch kvalitné remeslo. Film má skvelú atmosféru a dej, ktorý postupne odhaľuje škrepy z tajomstva, ktoré ukrýva neobývaný ostrov. Pravdaže nie je to prvá liga, ale v rámci možností i v porovnaní s inými dobovými slashermi je to jednoznačne silný nadpriemer. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Právom zabudnutý slasher zahalený do tmy mixuje nízky rozpočet, ktorý sa za tlmenú žiaru mesiaca snaží ukryť pred okom diváka. Zmeska povedomých scén a lá FRIDAY THE 13TH a iných..., sa v celku brutálnom úvode retrospektívne odštartuje v roku 1946. V deň, ktorý je pre iných sviatkom práce sa pre mladú Idu stáva nočnou morou. Vzniká monštrum. ### Sterilné spracovanie nevybočujúce z rady podobných filmov muselo časom proste zapadnúť prachom, respektíve tmou. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděno na youtube. Po úspěchu Halloweenu se mnozí režiséři rozhodli svést se po Carpentově vlně a pracovat s jeho načatým stylem. Minimum osvětlení a psychopat v pozadí. Tak nějak jako Vrah z Rosemary nebo Pekelná noc. Příběh začíná velmi krátkým a nijak ukázaným znásilněným,kdy útočnníka skoro na kusy roztrahjí dívčiny psy a dívka muže ještě dodělá pěstí. Tak tohle se nám nabízí hned v pěti minutách filmu a pak tu máme typické později,tentokrát o 36 let později. Parta mladých lid vyjede na lodi, v noci vytáhnou nějakého muže na člunu a tím vše začíná. Jeden z výletníků,který není v partě oblíbený přebere vedení lodi a při souboji s ním dojde k nehodě a loď vybouchne a z nich se stávají trosečníci na jednom malém ostrově a máte tu horor. Nebezpečný psychopat. Začátkem 80.let se horrům skutečně dařilo. Obdobně jak VRAH ROSMERY nebo PEKELNÁ NOC,tak i Humongous má pár nočních scén. Však podstatně méně. Ale tady jsou i denní,ale v nočních scén se k nim přistupuje téměr bez osvětlení,tak vidíme málo,ale to co máme vidět vidíme. Rozdíl mezi zmiňovanými filmy a tímhle je absence gore,jen záblesk něčeho a to je vše,kdo ví jestli zásluhy cenzury nebo úmyslu režiséra. Dále je tu další odkaz na PSYCHO. Kostra v bytě,ale ne každej psychouš vyděl psycho,tak já by si svého milovaného také vystavil. Napichování na háky,že by TEXASKÝ MASAKR MOTOROVOU PILOU. Navíc je tu obdobný konec ve stylu PÁTEK 13.ÉHO ČÁST 2. Tedy s části převléknutí za mrtvou matku a mluvení s psychopatem. Dále nás doprovází zajimavý hudební motiv,který se rozvíjí až ve druhé půli ve stylu italských hudebníků,přesto,že je hudba živá a svižná do některých scén mi jaksi nepasovala,samozřejmě netvrdím,že mám hudební vkus nebo vkus na filmy. Rozhodně je to o něco lépe zpracovaný než chudší Lyncheův pokus s HROU NA VRAHA z roku 1980. Vrahova vyzáš a chování je vyjímečná stejně jako v MADMAN. Důvod zabijení nebo kdo za vraždamy stojí se postupně dozvídáme z příběhu,ale já vám to nebudu prozrarazovat. Snad jen napovím. Co se může stát,když někoho znásilníte? ()

giallo 

všechny recenze uživatele

S klidnou rukou na srdci můžu napsat, že pokud jste neviděli Pátek třináctého, Vraha Rosemary nebo původní Halloween, tak raději volte jeden z těchto kultovních a léty prověřených kousků. Humongous je totiž jen velmi špatně vylouhovaný extrakt z těchto slasherů. Nejzdařilejší část filmu (úvod) tvůrci čitelně okopírovali z Vraha Rosemary a ve zbyteku filmu si vystačili už jen se svojí nulovou invencí a upachtěnou nudou. Bohužel, nic víc a nic míň... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkme dobrá napodobenina Pátku 13. Film sice není nijak extra pátku podobný ale ten konec z toho pořádně smrdí. Každopádně je to hloupoučký slasher kterých je milion, ale nějakým způsobem si mě dokázal uchytit. Vražd je pomálu a maska vraha, nebo spíše make-up je nic moc. Hlavně ta spálenina na konci je strašná. Ale má to atmosféru a ten dům byl parádní. Ale i přes to je to prostě až moc obyčejný a hloupý na to abych dal větší hodnocení, ale pokud máte rádi slashery a nic jiného Vám nejde do ruky tak to zkuste. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mám síce radšej ráznejšie ( rozumej explicitnejšie gore ) kúsky zo žánru slasher, ale tento sa môže pochváliť vynikajúcou atmosférickou formálnou stránkou. Čo to mi to pripomenulo kultovku THE PROWLER (81). Toto je jeden z ambicióznejších počinov v tomto odvetví hororu ( čo zrejme robí aj krajina vzniku ) a jeden z tých, ktorý mierne vytŕčajú. Takže pochvala. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Film má atraktívny príbeh, dobrú atmosféru, sympatických hercov a na začiatku iskrí erotikou. Má však aj pomalý rozbeh a vyznačuje sa opatrným prístupom. Hlavné monštrum, nechcený produkt znásilnenia, netvor z ostrova vždy strašne zabručí, schmatne obeť a zmizne. Po celý film mu do tváre nevidno. Obraz bol na môj vkus tmavý. Trocha svetla a hneď by to bolo lepšie! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok zavoňal erotikou aj drsnosťou.Potom sa dlho dlho nič nedialo,aby som bol presný dialo ale nič zaujímave. Príbeh nieje ničím výnimočný,lebo v jednej chvíli to vyzerá ako Antropophagus a v inej zas piatok 13.Ale aby som bol úprimný na tieto dva filmy sa vobec nechytá a myslím si,že je to smutne,lebo keď idete niečo okopírovať a aj tak potom zistite,že je to na piču. Antropophagus mal atmosféru a piatok 13 vraždy a tento filmový zázrak sa zmohol len na tmu a v tom lepšom prípade na šero.Lebo tma bola hlavnou súčasťou tohoto filmu a nemusíte byť ani nejak bystrí aby ste pochopili,že tma zo sebou nesie zlú viditeľnosť a tu nebolo naozaj skoro nič vidieť a keby aj bolo tak sa to dialo mimo záber.Jediné čo film trocha ovláda je atmosféra opusteného ostrova,tá jediná vo filme ako tak fungovala. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Když to řeknu blbě (ale pravdivě), tak jediná zajímavá scéna je ta znásilňovačka na úvod. Pak je tu nezáživný tlachání a brázdění vod a prakticky nic, co bysme potřebovali doopravdy vědět až do doby, než dojde k uvíznutí na ostrově. Nenechte se zmást popisem, je mnohem dobrodružnější než celý film. Pro mě to bohužel byla jedna velká nuda a to jsem se snažil vcítit do atmosféry. Efekty jsem nezaznamenal snad žádný ... Jedinej rozdíl mezi živými a následně mrtvými návštěvníky ostrova bylo pár čmáranců krve po jejich obličeji. Samotný mutant mi pak přišel jako "medvědí Ivánek" z Mrazíka, protože s ním sdílí jak vzhled, tak zvukový projev. Když mi tahle souvislost došla, závěr filmu jsem si s úsměvem nakonec i užil. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci kanadský slasher, ktorý mi trošičku pripomínal niečo medzi Friday the 13th a Anthropophagousom, mínus lahôdkového gore oboch filmov. Gore scény v uncut verzii sú asi len dva, sú skvelé, ale o tom ten film nie je. Super zalesnené prostredie "opusteného" ostrova, postupné zisťovanie, čo sa pred rokmi stalo, blúdenie starým domom a parádne namaskovaný killer, skrytý v tieňoch, ktorý mi asi najviac pripomínal Jasona z Piatku dvojky. Blúdenie ostrovom, vrátane elektronickej hudby zasa pripomenie parádneho Anthropophagousa, ale všetky prirovnania treba brať s rezervou, film má vlastnú "príchuť" ranných 80's slasherov a nič nekopíruje. Film je veľmi tmavý ale kudos tvorcom, nočné scény zvládli veľmi dobre a ešte filmu pridali na atmosfére. Možno trošku menej známy, ale parádny atmosferický slasher. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No a první blbý slasher v roce 1982 je za mnou a ani to (moc) nebolelo. Humungus není úplně amtársky natočený, jenže zaprvé je to neskutečná nuda a zadruhé je to moc tmavé. Monstrum v podstatě neuvidíte, vraždy jsou buď mimo záběr nebo nezáživné a závěrečný souboj je neskutečná nuda. Hlavní hrdinové jsou neskuteční kreténi se sebevražednými sklony - napadlo by Vás vracet se pro sirky do domu, kde žije něco co zabilo Vaše přátele? K tomu nepadnoucí bluesová hudba a vlastně i ten název je vykradený z Mad Maxe 2. Ruce pryč. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání,je pravda,že jsem viděl nespočet hororů 80 a 90 let,ale v dnešní době opravdu zaujme jen pár vyvolených a ty musíme hledat velmi podrobně.Prostě dnešní doba je jiná a jsou kladeny daleko větší nároky na film a zvláště pro fandy horroru. ()

Reklama

Reklama