Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina dobrovolných žoldáků získává kontrakt na akci, která má vést ke svržení krutého diktátora jedné země střední Afriky. Jejich úkolem je vysvobodit vážně nemocného vůdce opozice. Během akce ovšem dojde k dohodě mezi diktátorem a zadavatelem úkolu a komando je ponecháno na pospas vlastnímu osudu... (Vapet Production)

Recenze (71)

johnsnow 

všechny recenze uživatele

nadpriemrný akčniak s relatívne slušnou akciou ale nebyť známych tvárí v obsadení, bolo by to čistokrvné B-čko. No ono to síce je aj tak ale má to aspoň A-čkové momenty a ja dávam silné 4*. Záver v lietadle ma prekvapil. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Slabota... dej odohrávajúci sa v Londýne, by ešte ako tak ušiel... ale africké dobrodružstvo už bolo naivné klišé. Herecké hviezdy nepovznesú tento snímok do filmového neba. Zbytočne riešiť akciu v Afrike... bola taká aká bola.. naivná a miestami až detinská, typické pre väčšinu "vojnových" filmov zo 70. rokov. ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Mě paradoxně víc bavila první hodina, než začala akce. A tu střílečku na konci jsem musel vzít rychloposunem, byla nekonečná. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Trošku mimo zájem běžné filmové distribuce, ale opravdu milé překvapení! Navíc minimálně tři páni herci pohromadě - to také není málo. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Celkem nezáživný film, s ne příliš přesvědčivými hereckými výkony. Vojenskou tématiku tohoto typu rozhodně nemusím. ()

raininface 

všechny recenze uživatele

Trochu operetní akčňák: stárnoucí hvězdy drobnými krůčky pobíhají mezi svištícími kulkami a kosí přitom (pokud se jim podaří zvednout samopal) hromady zlých černochů, kteří jim jako na porážku vbíhají do rány. Ale jo, snažili se staříci... ()

DrsnSpas 

všechny recenze uživatele

Takova klasika ze 70-tych let. Pro mladasy odchovane na Aliens ci Black Hawk Down mistama trochu nuda.. Ale pecka diky hereckemu obsazeni a hlavne velke diky za poselstvi ze ani po 40-ce zivot nekonci! :-) ()

trulda 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to tak 3a1/2*, ale byl to jeden z prvních akčních a zároveň válečných filmů, co jsem někdy v půlce osmdesátek viděl, proto zaokrouhluji nahoru. ()

topol999 

všechny recenze uživatele

Vynikající film s velkou fůrou hereckých hvězd. Upřímně jsem si tenhle film stáhl proto, abych zhlédl herectví S. Grangera, kterého jsem znal jen jako Old Surehanda. Musím říct, že herecky je na tom celkem slušně, a to, že tu hraje R. Moore (pro mě nejlepší J. Bond), je jen třešnička na dortu. První polovina filmu byla spíše příběhová, ta druhá naopak akční. Nejprve jsem si říkal, že snad z komanda nezemře ani jeden voják, pak to ale šlo s mrtvolami velice svižně.... Rozhovory mezi poručíkem a prezidentem měly svou hloubku a humánní rozměr.... Nakonec i super dabing, zejména hlavní čtveřice.... "Tak dělej žer!! Dvacet minut mě budeš nenávidět.... Jooo.... Super skok, tam kde jsem měl koule, mám teď paty". Hláškující Roger, klasika :) 90% ()

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama