Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matta Sullivana, přitažlivého kluka, kterému je něco přes dvacet, opustila Nicol už před půl rokem a on se snaží marně zapomenout, nejčastěji v náručí nějaké jiné. Ale hoďte za hlavu osudový vztah, když to prostě s jinou nejde! A tak Matt dál hledá náhradu, kde se dá, a radu u svého bratra, budoucího kněze. Jednoho dne se doví, že Nicol definitivně ztratil - zasnoubila se s jiným. Cítí, že to chce radikální řez, a protože právě začíná postní období, rozhodne se léčit svůj srdcebol odříkáním. Žádné dotyky, polibky, mazlení... žádné požitky. Naprostá sexuální zdrženlivost po dlouhých 40 dnů a 40 nocí. Matt, povoláním designér webových stránek, se už po týdnu cítí neskonale lépe a vůbec netuší, že svým rozhodnutím vyprovokoval hotovou sázkovou smršť u svých kolegů a přátel, neboť jeho spolubydlící Ryan, se s Mattovým tajemstvím "svěřil" internetu. Sázky se začnou násobit od chvíle, kdy se náš odhodlaný hrdina náhodně setká s Erikou, přitažlivou a inteligentní dívkou, která mu hned napoprvé dá najevo své sympatie. Co teď? Chtěl by s ní pořád být, držet ji za ruku, líbat... jenže o sázce už ví snad všichni a přece není srab. Nezbývá než doufat, že Erika pochopí v jak těžké je situaci. Jenže i ty nejbezvadnější holky prostě některé věci berou úplně jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (256)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě tak trochu rozesmál ale taky vlastně trochu urazil. Nejsem žádnej bojovník za mužský práva ale nejsem si vědom toho že by to na mě mělo takovej vliv kdyby mi holka 40 dní a 40 nocí nedala. Jestli je tu nějakej normální kluk tak určitě uzná, že sex je výborná věc ale že by to holky vydrželi a my ne to je blbost. Proč v tom filmu teda nehraje hlavní roli holka. Protože holky nemaj erekci? Fajn uznávám že s klukem v halvní roli je to asi lepší ale znám spoustu holek co by to vzdali po dvou dnech protože sou prostě strašný nymfomanky.Čísla zašlu na požádání. No ale já bych se do toho taky radši nepouštěl protože 40 dni a nocí je dlouhá doba a já mám slabou vůli:) ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Jedna nebo dvě hvězdy, ono je to v případě tohohle filmu asi opravdu jedno. To co bylo v Prci, Prci, Pricičky 1 a 2 dotaženo až do úplného a hlavně mnohdy humorného konce, je v tomhle filmu povětšinou jen chabě naznačeno a tak to působí asi tak humorně jako královna Alžběta na poštovní známce. Né, že by se člověk u tohohle filmu zas nezasmál, ale přeci jen je to méně než by jste od komedie očekávali a navíc jako jednotlivé gegy to sice občas ještě působí i směšně, ale zařazené do kontextu celého filmu to tak k popukání rozhodně není. Otevřeně se přiznám, že Josh Hartnett, rozhodně není můj oblíbený herec a kromně něj tu nevystupuje nikdo a nijak vymečný co se jména či výkonu týče, takže po herecké stránce to pro mě bylo utrpení. Nemít lístky na tohle promítaní díky nejmenované značce cigaret zdarma, asi bych si ještě teď mlátil hlavou o zeď za co, že jsem za to utratil své peníze. Takže pokud se hodláte vypravit na tenhle film do kina za své, klidně si tu jednu hvězdičku z hodnocení ještě odeberte, třeba vás to přesvědčí, že jsou to vyhozené peníze!!! ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie pro teenagery - pro nikoho jiného. 1) Film jako sníh z bílků - svižná klipová forma obaluje hloupé a ještě hloupější dialogy, všude se to lepí, ale vypadá to efektně, vlastně stačí jen párkrát zatočit šlehačem a "dílo" je hotovo, všichni si líznou, ale nikdo se nenají._____ 2) Takže to bude jedna hvězdička za pěkné a přitažlivé kluky a další za hezké pohledy na ulice San Franciska a další americké reálie. Zcela určitě je to víc, než si dílo zaslouží, ale nejsem škrob a dávám vysoké zpropitné. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

40 dní a 40 nocí je typická americká komédia, ktorá sa môže pochváliť originálnou zápletkou, ktorá volá po všakovakých vtipoch a trapasoch a ktorá je následne zabitá romantickou dejovou líniou. Líniou, v ktorej je dievča v podaní Shannyn Shossamon konfrontované z problémami, ktoré v skutočnom svete akosi prestávajú dávať zmysel, ale aj tak je to človek, ktorý sa dokáže pajediť aj celé týždne aby potom zo sekundy na sekundu odpustilo. Tým chcem, len povedať, že romantická línia tu absolútne nefunguje a uberá filmu na komickosti. Hartnett v období kedy vyzeral skôr ako homosexuál ako lámač ženských sŕdc. Film dokáže pobaviť, ale len na malú chvíľu a len raz. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Teenagerských komedií o mladistvých, kteří se potýkají se sexuálními a vztahovými problémy, už bylo natočeno nespočetně. Tato se liší v tom, že Josh Hartnett se zde bude snažit o věci přesně opačné, než jak je v těchto filmech zvykem. Komedie o sexu, ve které hlavní hrdina nesmí provozovat sex, ani nic s tím spojené. Jeho hýřivý styl ho přiměl k radikálnímu řešení v podobě celibátu. Josh je hezký kluk a Shannyn Sossamon půvabná žena. Spolu jim to sluší, a když se poznají, začne jít do "tuhého":) Film přináší svěží prvek v podobě námětu, ale jinak se ničím nevyjímá z plejády podobných děl. Ač by se při něm mohlo zdát, že přímo volá po nemravnostech, braku a přemrštěných vulgaritách, tak se poměrně slušně drží v únosných, a v rámci možností, i vkusných mezích. Sexuální, nadržené, vtipné a hezké. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal hlavne vo Vancouveri, ale niektoré scény boli nakrútené aj na niektorých miestach v San Franciscu. Film sa natáčal od 1. októbra do decembra 2000. (Arsenal83)
  • Všimli jste si kameramana v odrazu ve skle autobusu, když hlavní představitelé seděli na zadních sedadlech? (don corleone)

Reklama

Reklama