Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matta Sullivana, přitažlivého kluka, kterému je něco přes dvacet, opustila Nicol už před půl rokem a on se snaží marně zapomenout, nejčastěji v náručí nějaké jiné. Ale hoďte za hlavu osudový vztah, když to prostě s jinou nejde! A tak Matt dál hledá náhradu, kde se dá, a radu u svého bratra, budoucího kněze. Jednoho dne se doví, že Nicol definitivně ztratil - zasnoubila se s jiným. Cítí, že to chce radikální řez, a protože právě začíná postní období, rozhodne se léčit svůj srdcebol odříkáním. Žádné dotyky, polibky, mazlení... žádné požitky. Naprostá sexuální zdrženlivost po dlouhých 40 dnů a 40 nocí. Matt, povoláním designér webových stránek, se už po týdnu cítí neskonale lépe a vůbec netuší, že svým rozhodnutím vyprovokoval hotovou sázkovou smršť u svých kolegů a přátel, neboť jeho spolubydlící Ryan, se s Mattovým tajemstvím "svěřil" internetu. Sázky se začnou násobit od chvíle, kdy se náš odhodlaný hrdina náhodně setká s Erikou, přitažlivou a inteligentní dívkou, která mu hned napoprvé dá najevo své sympatie. Co teď? Chtěl by s ní pořád být, držet ji za ruku, líbat... jenže o sázce už ví snad všichni a přece není srab. Nezbývá než doufat, že Erika pochopí v jak těžké je situaci. Jenže i ty nejbezvadnější holky prostě některé věci berou úplně jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

F.man 

všechny recenze uživatele

Kupodivu na teen komedii né tak hrozné. 40 dnů a 40 nocí sice trpí klasickým problémem subžánru, nedostatkem děje, ale na stopáži 90 minut to Hartnett s dobrou Sossamon utáhnou. Naopak to dobré co tenhle subžánr poskytuje - jednoduchost, svěžest a vtip to tak úplně nepostrádá, takže pohodové tři hvězdy s čistým svědomím You stupid, stupid... silly little person. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Problémem filmu je, že nedokázal využít potenciál námětu a utopil ho v rádobyvtipných scénkách a občasné nudě. Navíc i ten námět je trochu pochybný - nechápu proč to řekl spolubydlícímu a neřekl Erice. A přitom stačilo, aby to udělal naopak, jenže to by zas ten film byl o ničem :-). Hartnett místy dost přehrává, stejně tak jeho bývalka Nicol (ta je naprosto děsná), ještě že to zachraňuje Shannyn (a to rozhodně nemyslím jen její vzhled!!!!!), její taneční scéna v prádelně je asi nejlepší z celého filmu, Hartnettův spolubydlící a jeho rodiče. Závěr filmu už pak je jen naprosto prvoplánovitě a předvídatelně nastavovaná kaše. Je tady až moc náhod, který děj poposouvají dopředu a Erika je asi jedna z mála žen, co znám, která chce sex hned na začátku vztahu a vadí jí, že ho nedostane (což mi připadá trochu dost přehnaný). Asi bych měl dát 2*, ale vydržel jsem ten film už několikrát celej a vždycky jsem se u něj párkrát zasmál, tak dám průměr. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatická a do jisté míry i zábavná teenagerská slátanina. Miláček dvanáctiletých holčiček Josh Hartnett zde hraje hejska, který žije sexem a každý večer se mu oddává s jinou. Najednou mu však rupne v bedně a rozhodne se vydržet 40 dní bez sexu a věcí s ním spojených. Jeho "dobří" přátelé ho v tom samozřejmě "podporují", zejména tím, že si sázejí na den, kdy to Josh nevydrží a konečně upustí páru... Relativně dobře stravitelná oddychovka... 70% ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě tak trochu rozesmál ale taky vlastně trochu urazil. Nejsem žádnej bojovník za mužský práva ale nejsem si vědom toho že by to na mě mělo takovej vliv kdyby mi holka 40 dní a 40 nocí nedala. Jestli je tu nějakej normální kluk tak určitě uzná, že sex je výborná věc ale že by to holky vydrželi a my ne to je blbost. Proč v tom filmu teda nehraje hlavní roli holka. Protože holky nemaj erekci? Fajn uznávám že s klukem v halvní roli je to asi lepší ale znám spoustu holek co by to vzdali po dvou dnech protože sou prostě strašný nymfomanky.Čísla zašlu na požádání. No ale já bych se do toho taky radši nepouštěl protože 40 dni a nocí je dlouhá doba a já mám slabou vůli:) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Šteklivá téma v ktorej som obdivoval zrazu naplánovanú a vykonávanú výdrž sa zriecť niečoho. Ja si väčšinou nedávam veľké predsavzatia, lebo mi to dlho nevydrží, musím si dať to isté predsavzatie viackrát a až potom sa mi to podarí. Film bol občas sexy, občas zvláštny najmä s tými kamarátmi a ženami, ale vtipné to až tak veľmi nebolo. Romantický príbeh tam byť nemusel, to bol len typický hollywoodsky ťah. Myslím si, že to bol obyčajný americký teenagerský film s dobrým hercom v hlavnej úlohe, ale nič viac, nič menej, len mal škandálnu tému pre staršiu generáciu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Film je v Malajzii pre obscénnosť zakázaný. (Arsenal83)
  • Všimli jste si kameramana v odrazu ve skle autobusu, když hlavní představitelé seděli na zadních sedadlech? (don corleone)

Reklama

Reklama