Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matta Sullivana, přitažlivého kluka, kterému je něco přes dvacet, opustila Nicol už před půl rokem a on se snaží marně zapomenout, nejčastěji v náručí nějaké jiné. Ale hoďte za hlavu osudový vztah, když to prostě s jinou nejde! A tak Matt dál hledá náhradu, kde se dá, a radu u svého bratra, budoucího kněze. Jednoho dne se doví, že Nicol definitivně ztratil - zasnoubila se s jiným. Cítí, že to chce radikální řez, a protože právě začíná postní období, rozhodne se léčit svůj srdcebol odříkáním. Žádné dotyky, polibky, mazlení... žádné požitky. Naprostá sexuální zdrženlivost po dlouhých 40 dnů a 40 nocí. Matt, povoláním designér webových stránek, se už po týdnu cítí neskonale lépe a vůbec netuší, že svým rozhodnutím vyprovokoval hotovou sázkovou smršť u svých kolegů a přátel, neboť jeho spolubydlící Ryan, se s Mattovým tajemstvím "svěřil" internetu. Sázky se začnou násobit od chvíle, kdy se náš odhodlaný hrdina náhodně setká s Erikou, přitažlivou a inteligentní dívkou, která mu hned napoprvé dá najevo své sympatie. Co teď? Chtěl by s ní pořád být, držet ji za ruku, líbat... jenže o sázce už ví snad všichni a přece není srab. Nezbývá než doufat, že Erika pochopí v jak těžké je situaci. Jenže i ty nejbezvadnější holky prostě některé věci berou úplně jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já jsem se u téhle komedie výborně bavil (což zřejmě dokazuje, že mě ještě neopustila puberta), a pokud dokážete ignorovat různé "náhody" bez kterých by žádný koukatelný příběh nevznikl (přece jen je to romantická komedie, že), měli byste na tom být stejně. Hartnett je výborný (i když komiku obstarává spíš jeho okolí) a s postupem času ho začnete i trochu litovat, když uvidíte jaké klacky mu nejen osud, ale hlavně kolegové a přátelé, házejí pod nohy, jen aby vyhráli sázku. A troufám si říct, že až po zhlédnutí tohoto filmu pochopíte, co to je předstíraný orgasmus... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Psychoanalytická komedie pro teenagery se slušným potenciálem, ale jestli komediálním... ? Kvůli převaze nevtipných scén s nadrženým trotlíkem Hartnettem bohužel nadmíru otravná záležitost. Být film devadesátiminutovým statickým záběrem na Shannyn Sossamon (ne nutně svlečenou, ne nutně oblečenou), má smysl. 40% Zajímavé komentáře: Lennnnna, danoo ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tedy myslel jsem si, že to bude MNOHEM horší. Podle mě by si ale tvůrci měli vybrat, jestli to bude prasárnička anebo romantická komedie, dost to osciluje. Zaujaly mě (ZZAASSEE) fórky v druhém plánu -i když těch tady moc není- jako třeba název péčka In-Diana-Jones. Nicméně vím, jak podobné filmy přestat točit. Stačilo by, aby se hlavní hrdina hned na začátku filmu přestěhoval...nebo aspoň pošopunul postel ;-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jestliže si pod subžánrem teenegerská komedie představím tenhle film, pak to ještě není tak strašné. Trocha romantiky, trocha humoru (ne zas tak pokleslého), trocha hezkých tvářiček, trocha ideálů a také trochu více v tomhle žánru neodmyslitelné erotiky... Tenhle film přesně ví, co chce a dosahuje toho... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejhorší co se komedii může stát, že je nudná. A to je přesně tenhle případ sice tam jsou světlý momenty ale ty to bohužel nezachráněj. Jinak Josh Hartnett ale umí hrát, což je dobře. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. Big Blue Sea ,2. Bad Dreams (Remix) ,3. Spank My Booty ,4. Loves Me Like a Rock ,5. New SensationTurn Off the Lights ,6. Talking 'bout My Baby ,7. Overload ,8. Chemistry ,9. Anthem ,10. Strange Condition ,11. Neil's Blues, ()

tron 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná komédia, ktorá je jemne šteklivá, háklivá a štipľavá, ale dopláca na nudný scenár a nezaujímavých hercov (okrem snaživého Josha Hartnetta). ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatné. Ale je opravdu škoda, že takový námět nebyl využit jinak. Nicméně jsem se celkem dobře bavil a zajímalo mě, jak to dopadne (i když to je místy předvídatelné, jako vétšina teenagerovských filmů). Ta třetí hvězdička je za výbornou květinovou scénu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Poměrně, ale jen poměrně příjemná komedie, která po mě shazujících recenzích ani moc nezklamala. Chybou bylo ale obsazení Joshe Harnetta - tenhle velmi slušný dramatický herec v sobě totiž nemá ani špetku komediálního talentu a tak je jeho výkon jen tím nejstarším ksichtovým přehráváním. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Komedie to je veskrze příjemná, ale trochu o ničem. Nicméně Josh Hartnett je v hlavní roli pohodovej a Shannyn Sossamon krásná a milá, takže i když to neni nějakej nehorázně zábavnej film, tak se u toho dá docela příjemně strávit hodinu a půl a dokáže to v některých momentech i pobavit ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vždycky je lepší moci, ale nechtít, než chtít a nemít s kým, nebo nedej Bože s čím.. Kdyby se Joshík s kastrolovým účesem po deseti minutách filmu (eja)kulantně vyjádřil v prádelně do pračky (náhražka aviváže?), mohlo by 40 dní a 40 polucí v poklidu skončit. Konverzační soft porno plné dětských vtipů, erekcí a šablonovité romantické linie aneb další produkt americké fascinace sexem při bohorovném přehlížení vražd a zabíjení v jiných typech filmů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Teenagerských komedií o mladistvých, kteří se potýkají se sexuálními a vztahovými problémy, už bylo natočeno nespočetně. Tato se liší v tom, že Josh Hartnett se zde bude snažit o věci přesně opačné, než jak je v těchto filmech zvykem. Komedie o sexu, ve které hlavní hrdina nesmí provozovat sex, ani nic s tím spojené. Jeho hýřivý styl ho přiměl k radikálnímu řešení v podobě celibátu. Josh je hezký kluk a Shannyn Sossamon půvabná žena. Spolu jim to sluší, a když se poznají, začne jít do "tuhého":) Film přináší svěží prvek v podobě námětu, ale jinak se ničím nevyjímá z plejády podobných děl. Ač by se při něm mohlo zdát, že přímo volá po nemravnostech, braku a přemrštěných vulgaritách, tak se poměrně slušně drží v únosných, a v rámci možností, i vkusných mezích. Sexuální, nadržené, vtipné a hezké. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Taktika se opět vyplatila. Nečekat nic, dostanete slušnou zábavu a relativně povedený obraz mladíka, který již 40 dní abstinuje...tedy 39 ale to je jedno. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 17 000 000 $ Otvárací Víkend: 12 229 529 $ (v 2 229 Kinách) Tržby USA: 37 950 822 $ Tržby ČR a SR spolu: 598 016 $ Tržby Celosvetovo: 95 146 283 $Čakal som viac,oveľa viac humoru.Strašne priemerné a nápad pre teeage komédie bol tak super,úplne nevyžité. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Po slabšim rozjezdu se z toho vyklubala velice přijemná a vtipná komedie, u který jsem se docela dost pobavil. Asi to šlo natočit lépe, ale mě to bohatě stačilo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladík Matt Sullivan sa rozhodne žiť "40 dní a 40 nocí" v celibáte, aby tak zabudol na svoju starú lásku Nicole, ktorá ho opustila. Takže: Žiaden sex. Žiadne sexuálne dôvernosti, hladenie, boskávanie. Žiadne lízanie a maznanie. Nič takého. A ani žiadna masturbácia. Podarí sa mu splniť tento záväzok, čo na seba zobral? Mne sa to len horko ťažko podarilo dopozerať až do konca. Pretože film s tak hlúpym scenárom som už dlho nevidel. Pokiaľ však myslíte viacej svojim pohlavím ako rozumom, tak by sa vám to mohlo páčiť. * ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak ohodnotit tento snímek? Viděl jsem ho kdysi dávno (tuším že v létě 2002) v kině, a to dokonce dvakrát. A pak až tento týden na Markíze. Změnil se nějak můj pohled na film, když jsem už o pět let starší? Vždyť tehdy mi bylo pouhých 15 let. Ano, trochu se mé nazírání na film změnilo. Ubral jsem jednu hvězdičku, takže tam zbyly tři, což je furt pěkné číslo. Komedie mám rád, tahle je navíc svým způsobem originální, místy i vtipná a co je hlavní, dá se na ní koukat. Herecké výkony jsou v normě, taktéž režie se povedla, scénář mírně nadprůměrný, takže tři hvězdičky jsou tím správným odrazem filmu. Jak už jsem napsal, komedie miluji, a pokud nejsou extrémně zvrtané, dávám průměrné hodnocení, takže tři hvězdičky a nazdar... ()

Reklama

Reklama