Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (141)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Shelly má rakovinu a ví, že brzy zemře. Ještě před smrtí by však chtěla být mezi svými blízkými a vytvořit rodinu ve složení jeden taťka, dvě mamky a jeden synek. Kadeřnický šampionát, který právě zavítal do jejich provinčního městečka, může být šancí pro naplnění jejího snu. A tak se domácí tým (prozatím bez taťky Phila) pouští do nerovného souboje s kadeřnickými celebritami. Finále se blíží a tak musí přijít chvíle, kdy mezi soutěžící ladně vplouvá bývalý šampión Phil, aby na hlavě současné partnerky své bývalé ženy vytvořil něco, co si bude svět pamatovat. Vyzouvá si boty, ukazuje nůžky vytetované na chodidle, nasazuje pronikavý pohled a po prvním cvaknutí zlatých nůžek je jasné, kdo je skutečným mistrem. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Když se to umí, i z kadeřnického souboje se dá udělat napínavý, příjemný a emocemi naplněný příběh. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Pribeh je v podstate prostinky a predvidatelny, ale to velke kouzlo spatruju v tom, ze se odehrava pri kadernickem sampionatu. To je velmi originalni a nic podobneho jsem jeste nevidela. Je uzasne sledovat vytvareni vsech tech neuveritelnych ucesu, u kterych se budete jak smat (u panskeho strihu), tak brecet dojetim (u vecerniho ucesu) a zirat s otevrenou pusou (u celkoveho vzhledu). Navic divat se na mistry Alana Rickmana a Billa Nighyho v jednom filmu je proste zazitek sam o sobe. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nenedchne, neurazí, naštěstí nejde o žádnou ztřeštěnost, ale zázraky taky nečekejte. Působí na mě jako Penelope, byť je o něčem naprosto jiném. Mimochodem chvíli mi trvalo, než jsem v postarším kadeřníkovi poznal Hanse ze Smartonosné pasti. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem měla pocit "nedořečenosti". Můžou za to ne úplně povedené emocionální scény. Celou dobu jsem čekala na tu jednu velkou, silnou, pocity nadupanou scénu Rickmana a Richardsonovou - a ono nic. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skôr úsmevná vzťahová limonáda, ako čistokrvná komédia. Navyše s temnejšími momentami, ktoré sa vo fabuli, čiže v budúcnosti, k lepšiemu neobrátia. Podobných príjemných jednohubiek poznáme z Británie viac, Dohola si ale ako väčšinu z nich medzi televízne opakovačky nezaradím. Jedine, že by som sa pridal na staré kolená ku kaderníkom. Výživné hviezdne obsadenie predsa len sľubovalo viac, ako renováciu rodinných vzťahov a súťaž, kde je výsledok každému divákovi známy ešte pred jej začiatkom. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Skvělý herci, skvělý námět(i když poměrně jednoduchý), super humor a příjemná délka. To dělá tímto filmem film na který se rád pokaždé podívám. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut je vám jasné, jak to všechno dopadne. Ikdyž v tomto případě se nejedná o závažný problém, protože po většinu času se budete bavit. A to především díky skvělému hereckému obsazení, které musím jedině pochválit. Díky krátké stopáži je konec dříve, než se stihnete ostříhat, takže zbyde trochu času pro inspiraci...:-) Co třeba model Sandra? :-) 70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný anglický filmeček, který má lepší obsazení, než scénář. Rickman, Richardson, Griffiths i Nighy jsou skvělí, ale možná to chtělo alespoň jednu trochu silnější scénu, na kterou bych si vzpomněl i za pár dní. Zajímavé samozřejmě byly i předvedené kadeřnické kreace (soutěžících i jejich „obětí“). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad britské humorné oddychovky, která je plná známých tváří, vtipných momentů a v tomto případě i nádherných účesů, nad nimiž se mi chvílemi zastavil dech. Alan Rickman je sympaťák a navíc má nezapomenutelný hlas, Rachael Leigh Cook je roztomilá a Natasha Richardson s Rachel Griffiths tvořily perfektní dvojku. I když se dalo hodně dopředu odhadnout, jak to všechno vlastně dopadne, tak i přesto se mi to v celkovém vyznění líbilo. Zkrátka takový ten typ snímku, u kterého stačí vypnout a nechat se unášet na kudrlinkách typického britského humoru. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Celkově spíš tak 3/4*. Velice zajímavá a zároveň romantická komedie se skvělým obsazením. Rozhodně zajímavé byly různorodé účesy a jejich rozmanité barvy nebo všemožné styly různých kadeřnických salónů. Nikdy bych netušila, že lze natočit tak dobrý film o česání vlasů. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné no vďaka Alanovi Rickmanovi a Billovi Nighymu mimoriadne nadštandarný obyčajný film. Hlavný príbeh možno nie je originálny, mňa však očarili tie krásne spracované príbehy na pozadí. Proste presne na niečo také som dnes mala chuť a dostala som ešte oveľa viac ako som chcela. Zase som si raz spomenula, prečo tak milujem britskú tvorbu. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Nějakým závratným způsobem se mi to líbilo a videl jsem to dokonce dvakrát. Je to rozkošně anglické a i přes ty chyby (jaký film opravdu má) je to roztomilé a hlavně od začátku až do konce "Rickmanovské"...(sem tam klišé, ale v tomhle filmu mi to nijak zvlášt nevadilo - oddychovka) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Účesy fajn ale údajné modelky už, příběh nebyl špatný ale neoslovil dvakrát hodně, pohodová chvíle. ()

Reklama

Reklama