Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (141)

5150 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dal tenhle filmeček po 20-ti letech znovu a i dnes se jednalo o velmi pohodovou podívanou ve společnosti skvělé herecké sestavy. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Stylová britská komedie s retro nádechem, originálním námětem a milým humorem. Především Bill NIghy se do své role vžil způsobem, že si každý jeho výstup musíte užít. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Kvůli Rickmanovi, námětu a prostě kvůli tomu, že tenhle film je o něčem a má víc dějových línií. Já prostě mám rád britské filmy! ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Čekala bych méně dramatu a více komedie.. Bohužel jsem se ani jednou nezasmála, jen párkrát lehce pousmála. Převažovaly dramatické scény a scény o stříhání vlasů (ty mě bavily jednoznačně nejvíc!).. Ten vtip mi tam ale hodně chyběl, škoda.. I proto jsem po celou dobu přemýšlela, zda dám 2 nebo 3*.. Pro tu vyšší možnost jsem se nakonec rozhodla proto, že ve třech hlavních mužských rolích se objevili mí tři oblíbenci (byli samozřejmě všichni skvělí, nejvíc Rickman!) a ten závěrečný "účes" a styling byly úchvatné! :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to skvělá komedie. Jsou zde momenty, kdy jsem si říkal, že je to až zbytečně vykonstruované tak, aby zde za každou cenu byly emoce. Pak jsou zde ale momenty, které jsme si s přítelkyní prostě užili a bavili jsme se. Finále je jedním z nich. To se prostě povedlo a vizuálně je výtvor opravdu nádherný. Mimochodem, Josh Hartnett má opravdu strašný anglický přízvuk. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se podařilo natočit svěží film, který má spád, výborný scénář a může se chlubit velmi kvalitními hereckými výkony, jimž vévodí duo Rickman – Nighy. Povedlo se prostě namíchat směs, která má chuť a říz. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nějakým způsobem zaujal. Nevím zda to bylo tématem - kadeřnická soutěž nebo dějem, který je vtipný, zajímavý, kreativní a zároveň i dojemný. U filmu jsem se zasmála, žasla jsem i jsem si pobrečela. Byla jsem zatraceně ráda, když jsem zjistila, že ve filmu hraje Alan Rickman společně s Natashou Richardson. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ale vcelku slušná britská komédia v ktorej sa záhadne objavuje dosť veľa hereckých hviezd (Rickman, Nighy, Hartnett) na jednom mieste.... ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nenáročná anglická komédia, so skvelými hercami. Bizarné účesy, tetovanie, farbenie, "tréningy v márnici" .. hihi ... skrátka dobrá oddychovka. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Brilantní komedie na závažné téma, kterým není nic jiného než krize rodiny. Když se v jednom zapadlém britském městečku uspořádá šampionát kadeřníků, vyplavou na povrch nejen podvrhy a opravdové charaktery, ale také nejedna bolest, kterou je nutno přeměnit v radost. To vše dokázali autoři zabalit do jemného humoru a vznikl jeden z nejlepších britských snímků roku 2001. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Koukám je to koprodukce USA-Velká Británie-Německo, vypadá ale jako typický Irský film, což je plusem jelikož já jejich filmy rád. V první řadě příjemný zážitek, místy laciný - místy vypadá že přece jenom více. Herecky vynikající, Nighy také ve své kůži, nemám víc co dodat. ()

Columbus 

všechny recenze uživatele

Naprosto nenapadny anglicky film, ktery me hodne bavil. Od teto chvile chovam k holicum a kadernikum nezmernou uctu, nejen proto, ze si je nechci rozhnevat, aby moje hlava nebyla jako koleno :) ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Povedena komedie v ktere se nezapre scenar od autora scenare k filmu Do naha! Je to takova pohodovka na prijemny a klidny vecerni pokoukani. Co se tyce hercu tak prijemne prekvapil Alan Rickman i pro me neprilis znama Natasha Richardson. Heidi Klum zminovat nebudu protoze to neni proste herecka, ale sexy bohyne =) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato zábavná, svižná, oddechová komedie mi už párkrát zpříjemnila volné odpoledne. Má všechno, co je k tomu zapotřebí – neotřelý i když místy trošku smutný příběh s vtipnou nápaditou zápletkou, opepřenou britským černým humorem i trochou romantiky, a velmi slušné herecké obsazení. Prostředí kadeřnické soutěže, do něhož je příběh zasazen, je originální a účesové kreace jsou kouzelné hlavně pro ženy. Alan Rickman je ve své roli tak přesvědčivý, že bych se od něho klidně nechala ostříhat i když to není profesionál. ()

Reklama

Reklama