Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (141)

jadran90 

všechny recenze uživatele

Chcete jen přistřihnout konečky nebo vypadat jako Nefertiti? Začalo to jako nudná atrakce pro blbé. Postupem času už ale zájem rostl a finále je skutečným vyvrcholením. Celé předchozí souvětí platí jak pro holičskou soutěž, tak pro film. Nevěřil bych, že při větě "Táta bude stříhat" mi může naskočit husí kůže. Anglický humor funguje, ať jde o barvení ovcí nebo nebožtíků. Pokus o vážné téma stejně jako postupné odhalování nepříjemné minulosti hrdinů jsem přežil. Proč by se nemohla dát rodina dohromady alespoň kvůli soutěži, když toho díky dávné zradě nebyla doteď schopná? K nejsvižnějším částem patří samotné kadeřnické zápolení. Člověk je až šokován, co jde s vlasy vytvořit. Nejlepší je stejně sledovat špičkování Rickmana s Nighym, dvou kadeřnických mistrů. Ostatní už dnes přece jen působí příliš nevýrazně, ať je to Hartnett, režie nebo hudba. Film mě inspiroval k návštěvě holiče, takže má vlastně i výchovný charakter.:-D ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, ze které je cítit ta britskost hlavně v námětu, který mi přijde neotřelý a zajímavý. O mistrovství v kadeřničení se filmy moc netočí. Tady je to bezva zpestření, které přináší řadu zábavných figurek v čele s Billem Nighym. Nicméně abych se zase úplně nerozplýval, tak ta zápletka o tom, že jsou všichni rozhádaní už 10 let a pak se jen díky této soutěži a nemoci jedné z hlavních postav opět udobří a jsou jedna velká rodina už jsme viděli několikrát a asi kdyby to nenapsal Beaufoy a nehrál hlavní roli Rickman tak by to bylo úplně nesnesitelné. Takže vesměs nadprůměr ale objektivně řečeno u Britů vždy čekám víc. 70% ()

Honsik 

všechny recenze uživatele

Pro tento druh filmů jsou v mém případě 3 hvězdy vlastně jedna velká výhra. A proč? Vše je jedno velké klišé, sladká americká pohádečka, u které jen kroutím hlavou. Seděli všichni režiséři amerických komedií v jedné lavici? A co scénáristi? Opisovali od sebe úvod, stať i závěr? Hlavní předmět byl Otřelost forever? No nic. Film Blow Dry zas tak hrozný není. Nelíbil se mi Josh Hartnett, ten tam měl fakt divnou roli. Mirek Dušín na pěst. Když se film tvářil jako komedie, byl vtipnej, když se tvářil jako drama, byl to kýč, předraženej kýč, chlapi deme pryč, to všechno kolem nás je taky jenom kýč! A když se tvářil jako Roman Tyčka, slaďák, doják, tak to byl vopruz největšího kalibru, kokotina, lesbian song. Co se mi líbilo? Stříhání dobrovolníků a taky suprovej moderátor soutěže. Jo a to obarvení ovcí muselo dát sakra práci:-) ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Nečekaně fajn věc. Alan Rickman je úžasnej a vůbec je to celý vtipný a dobře se na to kouká. A ani Hartnett mi nevadil. Prima ! ()

subic 

všechny recenze uživatele

Film je postavený vyloženě na hvězdném obsazení, jistota Alan Rickman, další sázka na jistotu Bill Nighy a k nim vycházející hvězdička Josh Hartnett. A aby toho nebylo málo, tak pro zkrášlení i modelka Heidi Klum v nejlepší formě. Příběh tam je, ale zpracování je skutečně jak z 80ých let. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná "tragi"komedie o kadeřnické souteži, ale nesoucí se v pohodové britské atmosféře (tu pro mně představuje skvělý moderátor Warren Clarke alias ošklivější z dvojice Dalziel a Pascoe). Na hodinu a půl prodloužená verze pořadu Vypadáš skvěle. Pro kadeřníky a kadeřnice povinnost, pro ostatní..............................trochu nuda. ()

CrazmydRed 

všechny recenze uživatele

Vrchol trapnosti! Jednu hviezdičku dávam iba za zaujímavé vlasové kreácie a Billa Nighyho. Už nedám na sprosté romantické sračky zabalané do pozlátky s menom Alan Rickman či Bill Nighy. ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie. Vtipné, svižné, zajímavé. Alan Rickman jako vždy vynikající, samozřejmě ještě s Billem Nighym. ()

Lina 

všechny recenze uživatele

Námět zpracovaný s trochou nadsázky z neobvyklého prostředí. Samozřejmě že nabarvené ovce jsou nesmysl, ale ani Láska nebeská, ve které také hráli Alan Rickman a Bill Nighy, se všem nedržela reality. Obsazení se podařilo a je vidět, že režisér věděl, co dělá. Humor i city dávkoval velice přesně a herci mu v tom hodně pomohli. ()

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kde vidíte zahrát Alana Rickmana nejen proradného profesora Snejpa, ale také pořádného umělce, jehož konečný účes byl cool. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Velice, velice silný 4 hvězdy. Perfektní komedie, nezvyklé prostředí, výtečný casting s velmi dobrými hereckými výkony. Co by však člověk čekal od hereček a herců typu Richardsonové, Griffithsové, Leigh Cookové, Harrisové, Rickmana, Hartnetta (překvapivě dobrý), Nighyho, Clarka i dalších. Celkem významnou roli zde má i Heidi Klumová - a vůbec nedopadla špatně. Doopravdy škoda že Richardsonová, Rickman a Clarke už nic dalšího nenatočí. Vřele doporučuji. ()

lepo 

všechny recenze uživatele

Britská vlna zo začiatku milénia nabrala poriadne tempo. Filmy - https://www.csfd.cz/film/43677-laska-nebeska/ https://www.csfd.cz/film/7700-podfu-c-k/ https://www.csfd.cz/film/178905-dobry-rocnik/ alebo https://www.csfd.cz/film/321916-grandhotel-budapest/ a mnoho ďaľších potvrdili neskutočnú živelnosť v súčasnej tvorbe. Ako laik, som sa v tomto filme dozvedel, aká šialenica sa dá va vyrobiť pri úprave účesu. Klasické britské ostrovné obsadenie , Bill Nighy, Allan Rickman sú zárukov kvality. Škoda len, že nás rozvedený manželský sympatický pár Alan a Sheila v reálnom svete už bohužial opustili. Obaja patrili medzi mojich top. R.I.P ()

Reklama

Reklama