Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (141)

Maverick 

všechny recenze uživatele

Výborný a jak napsal Columbus naprosto nenápadný anglický film. Nečekal jsem od něho moc a byl jsem příjemně překvapen. Líbila se mi hlavně role Joshe Harnetta, který zahrál opět dobře. Celkově měl film nečekaně rychlý spád a děj se nevlekl. To se mi líbí, když je pořád na co se dívat. Smekám před kadeřníky. ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že v tomhle filmu "hrál" Josh Harnett, kterého opravdu nemám rád a zaměřím se na skutečně unikátní sestřihy s vrcholným na závěr, tak se film vejde do 3*. ()

JSSVLVKMK 

všechny recenze uživatele

Skvěle představený britský černý humor v podání tak skvělých herců jako je Alan Rickman jsem dlouho neviděla! Herecké pózy a hlavně boj mezi Rickmanem a Nighym dodává filmu grády, které vyšvihly tento film na plný počet bodů! A nemluvě o námětu kadeřnické soutěži, kde se představily spíše v hlavní roli kadeřníci ze zákulisí než samotní herci! Celkově ale tento film působí příjemně a odpočinkově, přestože v sobě nese nádech jak komedie, tak dramatu! Zaujal mě a rozhodně na dno do odpadu kinematografie nepatří! ()

Alchemilla 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy jsou nadhodnocené, ale Dohola je příjemný, dobře zahraný film s neotřelým námětem. Bohužel scénář je nedotažený a režie nijaká, ale ty účesy ... a Alan Rickman ... 70% ()

Lucka07 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s hezkým příběhem v zajímavém prostředí mezi vlasovými kreacemi. Doporučuji k odpolednímu čaji :-), hlavně těm, kdo mají rádi herce Alana Rickmana. ()

leto.sk 

všechny recenze uživatele

Ako odpočinková komédia by to snád bolo ono, snáď len bez zbytočných scén plných pátosu(na rakovinu umierajúca Shally) a možno menej pozlátka(ale to zrejme ku kaderníkom patrí), takže také, no, slabá trojka,,, ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, která přinesla pár světlých momentů. Hodně se mi líbila scéna, kde hlavní hrdinové upravují účes mrtvole v márnici. Celkově však humor trochu pokulhává, pravda je, že jsem od filmu očekával víc. Ikdyž se jedná o poměrně originální námět, tak mě soutěž kadeřníků nijak význmamně nebavila. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele

Film mě velmi mile a příjemně překvapil. Několikrát rozplakal, a několikrát pobavil. Účesy jsou tedy šílené, ale to je vedlejší. Film si ráda někdy pustím znovu. ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Miluji britský humor a tahle komedie ho má. Je hořkosladká, trochu romantická, scénář je průhledný, bohužel má hodně pomalé a nevyrovnané tempo, ale skvélé výkony herců to doženou. Je tu jako v každém pořádném britském filmu spousta neočekávaných a vtipných situací, i když celou dobu víte, kam tahle loď míří.. Škoda hlavně tempa a málo propracovaného scénáře, tenhle film mohl být ještě dál :-(( ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Je tem pár dobrých nápadů a dobří herci, ale na víc, než milou komedii, která neurazí to nevytáhne. Anglický humor mám rád, ale tady ho nebylo dost. 70%. ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu,navzdory obsazení Alana Rickmana,jsem si myslela,že mě jako film sám o sobě bavit nebude. Pustila jsme si ho s nízkým očekáváním a možná díky tomu jsem byla tak spokojená. Jedná se o obyčejný příjemný příběh o kadeřnické soutěži,kde proti sobě stojí už zmiňovaný Alan Rickman a Bill Nighy..oba hrají velmi dobře. Ani Josh Hartnett se neztratil a i jeho scénky mě bavily. Dojem možná trochu kazí český dabing,který v tomhle filmu není moc dobrý. Jinak se mi film líbil. ()

005 

všechny recenze uživatele

Premiéru jsem nestihl. Nevadí. I po těch letech je to příjemná komedie se skvělým hereckým obsazením. Hlavně pánská sestava. Nejlepší postavu si zde střihnul Hugh Bonneville. ()

ricardo2803 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že tento snímek poněkud zapadnul a přijde mi to jako veliká škoda. Už kvůli A.Rickmanovi a B. Nighymu. Oba dva předvedli krásné představení dvou dávných soupeřů. Pamatuji se, že jsem na film v době jeho uvedení šel 3x během jednoho týdne. Barvení vlasů v márnici nemělo chybu. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

I když je to další varace na rakovinu, jedná se o milý, oddechový snímek - neošúchaný humor, píše někdo zdola. Kadeřnická rodina se dá nakonec dohromady, bez ohledu na sexuální orientaci a dokonce se rozroste o další členku. Jsou to Alan RickmanNatasha RichardsonRachel GriffithsRachael Leigh CookJosh Hartnett,  ,Je zde i Bill Nighy či hustokrutopřísněj školník z Bradavic David Bradley . PODRUHÉ 14-7-23 stále špica. Pár věcí nejasných, např. jak mohlo stačil 45 minut na přípravu Sandry do motýlího kostýmu apod. Ale, come off it, film je to nadprůměrný. ()

Reklama

Reklama