Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

otík 

všechny recenze uživatele

Brilantní komedie na závažné téma, kterým není nic jiného než krize rodiny. Když se v jednom zapadlém britském městečku uspořádá šampionát kadeřníků, vyplavou na povrch nejen podvrhy a opravdové charaktery, ale také nejedna bolest, kterou je nutno přeměnit v radost. To vše dokázali autoři zabalit do jemného humoru a vznikl jeden z nejlepších britských snímků roku 2001. ()

Lina 

všechny recenze uživatele

Námět zpracovaný s trochou nadsázky z neobvyklého prostředí. Samozřejmě že nabarvené ovce jsou nesmysl, ale ani Láska nebeská, ve které také hráli Alan Rickman a Bill Nighy, se všem nedržela reality. Obsazení se podařilo a je vidět, že režisér věděl, co dělá. Humor i city dávkoval velice přesně a herci mu v tom hodně pomohli. ()

Reklama

lepo 

všechny recenze uživatele

Britská vlna zo začiatku milénia nabrala poriadne tempo. Filmy - https://www.csfd.cz/film/43677-laska-nebeska/ https://www.csfd.cz/film/7700-podfu-c-k/ https://www.csfd.cz/film/178905-dobry-rocnik/ alebo https://www.csfd.cz/film/321916-grandhotel-budapest/ a mnoho ďaľších potvrdili neskutočnú živelnosť v súčasnej tvorbe. Ako laik, som sa v tomto filme dozvedel, aká šialenica sa dá va vyrobiť pri úprave účesu. Klasické britské ostrovné obsadenie , Bill Nighy, Allan Rickman sú zárukov kvality. Škoda len, že nás rozvedený manželský sympatický pár Alan a Sheila v reálnom svete už bohužial opustili. Obaja patrili medzi mojich top. R.I.P ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skôr úsmevná vzťahová limonáda, ako čistokrvná komédia. Navyše s temnejšími momentami, ktoré sa vo fabuli, čiže v budúcnosti, k lepšiemu neobrátia. Podobných príjemných jednohubiek poznáme z Británie viac, Dohola si ale ako väčšinu z nich medzi televízne opakovačky nezaradím. Jedine, že by som sa pridal na staré kolená ku kaderníkom. Výživné hviezdne obsadenie predsa len sľubovalo viac, ako renováciu rodinných vzťahov a súťaž, kde je výsledok každému divákovi známy ešte pred jej začiatkom. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná "tragi"komedie o kadeřnické souteži, ale nesoucí se v pohodové britské atmosféře (tu pro mně představuje skvělý moderátor Warren Clarke alias ošklivější z dvojice Dalziel a Pascoe). Na hodinu a půl prodloužená verze pořadu Vypadáš skvěle. Pro kadeřníky a kadeřnice povinnost, pro ostatní..............................trochu nuda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama