Reklama

Reklama

"O"

  • Česko Othello (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Moderní shakespearovský příběh o vášni, žárlivosti, zradě a basketbalu.
Odin je jediný černý student na jižanské škole a nejlepší hráč basketbalového týmu, který si vysloužil přezdívku Oiz. Chodí s nejhezčí dívkou na škole Desi, a má partu dobrých přátel, alespoň si to myslí. Neví, že jeho nejlepší přítel Hugo na něj dlouho žárlí a potají připravuje plán své pomsty. Jeho součástí jsou i Roger, který šíleně miluje Desi, Michael, kterého Hugo svými intrikami vyžene z týmu, a Emily, Hugova dívka a Desina nejlepší kamarádka. Hugo se nezastaví opravdu před ničím, aby naplnil svůj hrůzný plán, na konci kterého bude vražda. (SPI Film)

(více)

Recenze (51)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film, na kterém jsme v pražském kině týden po premieře seděly 2 - slovy dvě, přestože šel půl roku po Pearl Harboru (..a jeho premiera v USA prý byla odložena kvůli jakési středoškolské střílečce....) a mezi ženskou částí filmových fanoušků se začala pomalu a jistě zvedat vlna obliby Joshe Hartnetta. Nebylo to špatné, i když Martin Sheen v roli Hugova otce hrál zbytečně hystericky, a děj občas ve snaze být věren předloze v současných reáliích dost zaskřípal, ale Josh byl slušný, Mekhi Phifer ještě lepší. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zpracování kvalitní předlohy bude dobré, i kdyby ho tvůrci umístili třeba do domova důchodců. Díky tomu můžeme být rádi, že snímek nemá příznaky "teenagerského filmu." ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Zajímavá adaptace Shakespearova Othella z prostředí americké střední školy - filmu vévodí především zdařilé herecké výkony, obzvláště překvapuje Josh Hartnett. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na tenhle snímek jsem měl docela zálusk, těšil jsem se, viděl jsem - a nemohu hodnotit nijak zvlášť pozitivně. Obyčejná teenagerská podívaná, která se nemůže srovnávat (namátkou) třeba s Dostojevskou teen verzí ZLOČINU A TRESTU. Opravdu dobrá je ale hudba Jeffa Danny, která by si ale zasloužila mnohem lepší film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Opět Shakespeare. Opět moderní. Po Luhrmannově Romeo and Juliet opět zdařilý. Motivace postav je zřejmá a srozumitelná, nenávist a žárlivost pochopitelná. Okoukané prostředí střední školy pak drží nad vodou především herecké výkony – Julia Stiles je krásná a přesvědčivá, černošská naděje Mekhi Phifer bravurně zvládla přerod úspěšné basketballové modly v nevyrovnanou a žárlivou trosku a pro Joshe Hartnetta jde o další příjemnou (vedle Wicker Park) proměnu. Příjemné, ovšem nikterak oslňující. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Moderní shakespearovský příběh o vášni, žárlivosti, zradě a basketbalu. Zajímavý pokus o zmodernizování klasiky se vydařil. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja si vlastne ani neviem predstaviť, že by moderná variácia shakespearovskej klasiky, umiestnená na strednú školu, mohla dopadnúť lepšie. Z toho pre mňa plynie poučenie, že to možno nie je úplne najlepší nápad. Film je to totiž stále iba mierne nadpriemerný. Ale ak už majú teenageri chodiť do kina na filmy zo strednej školy (resp. ich pozerať v televízii), tak sa jedná o určite lepšiu voľbu, ako tony tanečných filmov a komédií. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Perfektné prevedenie klasiky do teen formy podobne ako u VEĽMI NEBEZBEČNÝCH ZNÁMOSTÍ. Film stojí hlavne na skvelých hercoch... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná variace na Shakespearova Othella z prostředí střední školy. Nečekejte, žádné veršované dialogy ale příběh o tom kam člověka zavede žárlivost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Shakespearův Othello převedený do současné střední školy. Americké. Úspěšný mladý Afroameričan je skvělý basketbalista. Jeho spolužák, syn ředitele, je ťunťa v pozadí. Žárlivost, touha po slávě a vraždy tak mají otevřené dveře. DVD: V bonusech sice není na obale oznámená fotogalerie, ale jinak jsou zde trailery, vystřižené scény bez možnosti výběru, jež mají 9 minut, rozhovory s herci a titulky výrobce DVD. Kromě nich vše v angličtině, 4:3 a bez české podpory. DS: JL: Film 2/4, Bonusy 2/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Jedni považují tuhle "teen" variaci slavného Shakespearova Othella za prznění klenotu největšího dramatika všech dob, druzí za velmi názornou ukázku geniální nadčasovosti Shakespearových her. Já se bez dlouhého rozmýšlení přikláním na stranu té druhé části publika. Mrazivý příběh lidské závisti a chorobné žárlivosti je i v moderním kabátě velice působivý. Joshi Hartnettovi jsem věřil každé slovo a skvělý výkon podali i Mekhi Phifer a Julia Stiles. Tenhle update renesanční klasiky v mých očích rozhodně nebyl šlápnutím vedle. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Až kupodivu zajímavě podané a obzvlášť, na tenhle typ filmu, taky překvapivě velice dobře zahrané. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme som dospel k záveru, že Shakespeare písal telenovely. Dej, ktorý svojou stupiditou prekonáva aj Manuelu a neuveriteľné dialógy (najmä v závere). Herci boli síce trochu lepší ako tí telenoveloví, ale tá hviezdička je hlavne za tých pár pesničiek, čo vo filme odzneli. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Hrozně předvídatelné, herecky odfláknuté a celkově ne příliš dobře natočené. Nechalo mě to úplně chladnou - bez emocí. Jediné, co to pro mě zachraňovalo byl hezounký "ksichtík" Joshe Hartnetta. Pokud Vám, ale ani ten nic neříká, tak se na to snad ani nedívejte. 35% ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Slušná Shakespearovská adaptace zasazená do prostředí americké střední školy. Nejlepší je Hartnett - kdo by řekl, že tak pěkná tvář (dle mé sestry!) umí také hrát (a dobře). Zatim jeho nejlepší herecký výkon kariéry. Škoda, že ti naši idioti přetransoformovali jeho jinak hluboký hlas na mňoukající kočku. Mimo jiné ukázali pánové Hartnett a Phifer, jak se hraje basket. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek zachcující nesmrtelný příběh- nebo alespoň jednu stále a vždy pravdivou myšlenku. A to, že žárlivost je proklatě silná věc. To, že se vše odehrává na střední škole dodává příběhu ještě více té všudypřítomnosti a prostosti celého problému...Myslím tím, jakoby jste slyšeli "jsem žárlivost a přede mnou se neschováte". A to co se vážně hodně povedlo jsou herci- ti byli téměř všichni skvělí. ----"I always wanted to live like a hawk. I know you're not supposed to be jealous of anything, but..."---- ()

Reklama

Reklama