Reklama

Reklama

Nejsme andělé aneb Potíže s miminkem. Chcete dobýt nedobytnou tvrz „správného muže“? Chcete obrátit jeho pohled na sebe? Chcete vyvolat jeho úsměv? Chcete ho ponížit? Chcete ho pošlapat? Nevíte jak? V tom vám možná pomůže tento film !!! (IMAGO Video)

Recenze (19)

Ony 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Velmi bizarní úlet, jehož aktéři, zdá se, měli tentokrát v žilách víc než jen horkou balkánskou krev... Závěje kokainu, móda počátku 90. let jakoby přešlechtěná v luxusním skleníku, na první pohled bezchybné herecké obsazení (obzvlášť čert Srđan Todorović je úžasný) - Srđan Dragojević zkrátka rozjel svůj absolventský film o nešťastně těhotném osmnáctiletém děvčeti a duši jeho svůdce skutečně ve velkém. Pro neuvěřitelnou koncentraci úchylného humoru se určitě vyplatí vidět vícekrát. A taky jsem moc zvědavá na toto! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Konzervatívny náhľad na rodinu v objatí so syndrómami doby. Machistické "pojebem každú, čo sa okolo mňa šuchne" spoločne s mužsky vystatovačným "nemám pred kefovačkou problém zároveň vypiť litre chlastu a vyhúliť nejké tie megajointy" sa strieda so snahou o nápravu nenapraviteľného sukničkára a jeho nahnania do chomúta okuliarnatého dievčaťa, s ktorou splodil dieťa. Do toho bizaréria neskorých 80. a skorých 90. rokov 20. storočia s pár vtipnými momentami. Celkovo to však bolo viac nesúrodé ako humorné. Užívateľ giblma uviedol istú paralelu s rytmikálom totalitného veku "Kouř" pričom výstižne poznamenal, že juhoslovanský variant pracuje viac s popkultúrnymi vzorcami ako so sociálnou kritikou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nevkus postkomunistických 90tych rokov zosobnený v jednom absurdnom filme. Absurdita na kvadrát, v ktorej príbeh a postavy unikajú kamsi do vzduchoprázdna. Tento film sa zrejme dá iba milovať alebo nenávidieť. Ja mám bližšie k tomu druhému. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Plytká, vulgární a místy až primitivní komedie o svedené dívce, která chce za každou cenu ulovit známého povaleče a sukničkáře za manžela. Bohužel jsem se vlastně ani jednou nezasmál, nešlo to. Jen jsem se divil, jak dobré hodnocení tento film na csfd má (k 1.10.13: 78%). Vydržel jsem se dívat jen čistě ze zvědavosti, abych se seznámil se srbským filmem... ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie uvedená v samém závěru sobotního promítacího dne na LFM 2012 mi absolutně nesedla. Ale připouštím, že určitou roli v nepřijetí snímku sehrála i má únava z náročného festivalového programu. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Děvkař Nikola zbouchne obrýlenou naivku Marinu. Její kámoška Buba převezme iniciativu a rozhodne se, že Nikolu přiměje se do Mariny zamilovat. Vše pozorují anděl s čertem, pro něž je zápletka předmětem sázky. Film vzniknl těsně před odtržením Slovinska od Jugošky před první fází války. Možná i proto byl poměrně úspěšný za hranicemi (filmový svět je k politické situaci dost solidární), nicméně nejpopulárnější je samozřejmě na Balkáně, kde má kultovní statut. Dost mi připomínal náš Kouř, ne sockritickým bacgroundem, ale prací s popkulturou. Stylizované večírky u bazénu, hudební čísla nadpřirozené dvojice, okouzlování znalostí Sartera a Hendrixe... Výtvarná stylizace je výrazná, těží z estetiky raných devadesátek, je vyhnaná na maximum a nejen ta mě naprosto okouzlila! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia o belehradskom sukničkárovi Nikolovi, ktorého hraje Nikola Kojo a plejáde ďalších postáv hraných úžasnými hercami a herečkami ako Branka Katić, Srdjan Todorović, Miki Manojlović a inými. Už len šnupanie kokaínu, skok samovraha a postavy anjela a čerta vás presvedčia, že to nebude obvyklá vec. Vnuknutie možnej budúcnosti a očakávané dieťa zmenia bláznivý život Nikolovi, no tých absurdít je tam toľko, že sa to dá nazvať Absurdistanom, vlastne vzhľadom na to, že pre nich to boli vojnové časy aj s moslimami, ten "stan" by sa tam pre nich ani nehodil. Móda 80. a začiatku 90. rokov, bláznivé hudobné a farebné kombinácie, šmykľavka v dome, inak to nie je zlý nápad, auto podobné legendárnemu hadraplánu, vtipkovanie o Kusturicových cigánskych filmoch, hipisák na pláži a otehotnenie na záver, to je šialené a vtipné. No ja som mal s tým celým, akýsi problém, možno to bolo už únavou, ale je tam veľa scénok a dialógov bez duchých, celé to bolo akési zvláštne a zvláštne zapletené, občas nudné, aj keď mám juhoslovanské filmy veľmi v obľube, tento som si neobľúbil. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak trochu "jiná" romantická komedie, která je díky bizarním snovým sekvencím, mile pošahaným figurkám, ujetému humoru a kýčovitému prostředí konce osmdesátých let, výborná v maličkostech, ale v celkovém provedení jí to ujíždí trochu do nudy. Mimochodem, ten anděl vypadal jako Boy George zkříženej s depešákem. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

takto ulítlý a neotřelý film jsem už dlouho neviděl a dokonce i jeho pokračování po 13letech si drží svou úroveň. Tuto "jedničku" bych hodnotil na hezké čtyři hvězdičky. Sice má své chybičky jak bývá u prvotin zvykem, ale zaujal mě režisérský zápal a nápaditý scénáristický styl, barevnost a originálnost. I přes pár hluchých momentů dokáže nečekaně překvapit diváka a vrátit ho do děje. Trochu mě připomínal styl českých "Rebelové" a trošku "Diskopříběh" říznutý americkou Pomádou, a to vše servírováno s typickým srbochorvatským naturelem - takže se to ve výsledku nepodobá ničemu z toho ;-))) Vyzkoušejte a uvidíte! [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako celek to nepusobi uplne nejlepe, jednotlive situace jsou ovsem temer dokonale. Typicky balkanske, avsak originalni. Humor, ktery mi sedl, navic podporeny dobrou hudbou. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

V domovine mimoriadne populárna komédia s večnou tematikou, ktorá aj dnes osloví nadsadenou 90tkovou krikľavosťou. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tento film zraje jako víno. Po čase a několikátém shlédnutí jsem přidal pátou hvězdu. Pouštěl jsem jej nedávno několika lidem s tím, že jsem jim řekl, že je to romantická komedie. Ženy s touto charakteristikou posléze velmi nesouhlasily. Ale já si stále myslím, že JE to romatická komedie. Jenže balkánská a v tom je možná ta potíž.... ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Chachá, to byla úchylárna. Už od chvíle, kdy si Srdjan jakožto Ďábel šňupnul kokainu jsem tušil, že to bude dobrý. Anděl a Ďábel hrajou hru, kde lidem připravujou osudy. Těhotná šedá myška, místní lovec bab, kamarádka od těhule, Anďěl s Ďáblem a další postavičky vás pobavěj po celou dobu. K tomu plejáda předních srbskejch herců. Nadprůměrná komedie, kterou by mělo vidět víc lidí. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Zvláštní ale moc se mi to líbilo. Bylo to vlastně takové, jaké jsem si to představovala, snad to bylo jen vtipnější, než jsem čekala. Nijak originální příběh ale v zajímavém, neotřelém pojetí. Je to bláznivé a divoké, ale vůbec ne trapné nebo vulgární, nakonec i docela romantické. Skvělá hudba, výborní herci, roztomilé a sympatické postavy. Má to úžasné tempo a opravdu jsem se od srdce zasmála. Okouzlilo mě to tak, že jsem se na to musela hned podívat znovu. A rozhodně to nebylo naposled. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Kterak ten největší ochlasta,zhulenec a kurevník z jugošky do chomoutu přišel.Jak kdybych se díval na Rockyho kterýho dobývá Adriana legálně i těžce nelegálně.V půlce se to sice zvrhne troche v romantično ale vůbec to nepřekáží v ději.Chlast vpřed,zpátky ni krok.Bomba ()

Dashiella 

všechny recenze uživatele

Milujem Dragojevičov štýl, toto je niečo, čo mi nevadí ani sekundu, stále sa smejem a možno to tak na niekoho pôsobí, ale pre mňa nulový patetizmus v jeho filmoch ()

Polda99 

všechny recenze uživatele

Nápaditý vtipný film Srdjana Dragojeviče, ze kterého počátek devadesátých let úplně dýchá a není to jen hudbou a oblečením, které mají postavy na sobě, ale celkovým vyzněním filmu a jeho stylizací. Na filmu musím ocenit především typicky balkánský smysl pro humor a míchání žánrů, kdy se ve filmu mísí jak vážná témata, tak humorné scény spolu s fantaskními výjevy. K tomu přední herecká trojice Nikola Kojo - Branka Katic - Milena Pavlovič si svoje role naprosto užívají, což je vidět v každém záběru. ()

Reklama

Reklama