Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (16)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pavoučí horory za celých více jak sto let kinematografie spočítáme na prstech jedné, s přimhouřením oka na dvou rukách. A jsem rád, že mezi ně nově patří tato francouzská arachno-jízda. Zážitek z ní je ale silně závislý na míře vaší arachnofobie, protože není o líbivých postavách ani hezké přírodě. Odehrává se naopak v paneláku na sociálním francouzském sídlišti a její hrdinové jsou rebelští kšeftaři a výrostci, na kterých přežití vám začne záležet nejdříve v poslední čtvrtině filmu. Onen panelák je ovšem okrouhlá designová pecka se vzorem pavučiny, pavouků je čím dál víc a vypadají jako živí (ve francouzské žánrovce mladých nadšenců!), a nejedna scéna vám intenzitou děsu zadělá na zadržený dech a husí kůži. Čtvrtá hvězda platí pro kino zážitek s dobrým ozvučením. [Sitges FF] ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Špatné to není, ale pro mě to nepřekonalo devadesátkovou klasiku. Potenciál filmu je v autentičnosti a civilnosti pařížského předměstí a sociálního kontextu architektonicky ikonického obytného souboru Les Arènes Place Picasso určeného pro sociální bydlení. Nicméně tenhle potenciál se ztrácí tlačením na pilu a tohle žádné Smrtelné zlo, ani Rec není. PS: Teď čtu, že režisér má dělat spin-off ke Smrtelnému zlu... my o vlku... :) ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vermines jsou takovou Arachnofobií na francouzský způsob. Dostanete poměrně netradiční a ne zrovna sympatické postavy, špinavé prostředí chudinského činžáku a velmi omezenou dávku humoru, ale k tomu taky solidní akci, velmi nevybíravý pavoučí teror a několik scén, z nichž se budete v sedačce kinosálu hodně nepříjemně ošívat. Film používá v mnoha scénách reálné potvory, a když už přejde do počítačově generovaných efektů, není to vůbec poznat, takže ten realistický vizuál v tom pro divácký efekt dělá mnoho. Ono těch kvalitních pavoučích hororů historicky asi zas tolik nebude, tenhle se mezi ně ale může v klidu počítat. [Sitges 2023] ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Uf... to vám byla panečku intenzivní podívaná. Takhle jsem se v sedačce už dlouho nekroutil. Vermines je instantní klasika, kterou okamžitě stavím na absolutní vrchol subžánru pavoučího hororu hned po bok nesmrtelné klasiky Arachnofobie. Tvůrcům se povedlo namíchat ideální mix praktických efektů, CGI a živých pavouků, který v tomto podání skvěle fungoval. Pokud máte extrémní fobii z pavouků, tak vás film rozhodně nenechá v klidu a doručí vám doslova fyzický zážitek. Že něco takového přijde zrovna z Francie jsem opravdu nečekal, a už tuplem ne, že s něčím takovým přijde debutant. Od Vanička čekám do budoucna velké věci. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Jediná horší věc, než najít v bytě pavouka, je ztratit v bytě pavouka. Přesně taková událost ve filmu dospěje k zamoření celého činžáku jedovatými pokoutníky (nebo co to bylo) od sklepa až na půdu, kde se stále noví pavouci rozmnožují překvapivou rychlostí a pokaždé jsou výrazně větší než ti předchozí, v čemž snímek v závěru mírně koketuje až se sci-fi. Realistické prostředí sídlištního paneláku a svěží přístup schopného mladého filmaře plného energie je přesně to, co žánr pavoučího hororu potřeboval. Po delším rozjezdu s představováním postav začne být akce pořádně intenzivní a neustále se stupňuje, přičemž zvlášť pro lidi, kteří se pavouků štítí, budou některé scény za hranicí únosnosti. Ošívat se budou každopádně všichni. Nejlepší pavoučí horor od Arachnofobie z roku 1990. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama