Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Nick Parker je za války ve Vietnamu zraněn, výbuch mu ošklivě poškodí oči. Polomrtvý se plazí pryč z bojiště, pak se ale chytí do pytlácké pasti. Když se probere, zjistí, že se nachází ve vesnici a že místní obyvatelé mu již ošetřili jeho zranění. Oči mu však vyléčit nedokázali, takže je Nick slepý. Ve vesnici se ho ujme muž, který ho učí, jak žít bez zraku, a naučí ho i bojovat s mečem. Nick nevidí, ale slyší veškerý pohyb kolem sebe. Po dvaceti letech strávených u domorodých obyvatel se Nick vrací domů do USA... Jako první se vypraví navštívit svého přítele z války, Franka Devereauxe. Když dorazí na jeho starou adresu, najde tam pouze Frankova syna Billyho a Frankovu bývalou manželku Lynn. Ta Nickovi řekne, že ji Frank opustil a žije teď v Renu, kde se živí jako chemik. Během rozhovoru přijdou do domu dva policisté a shánějí se po Billym, který je zrovna někde venku. Do domu také vpadne muž, který očividně jako policista nevypadá a dokonce se začne chovat násilně. Jedná se o zabijáka, Slega z Rena, kterého jeho šéf poslal, aby přivedl Billyho. Potřebují totiž jeho otce Franka donutit, aby pro ně vyráběl drogy. V domě se náhle objevuje Billy. Sleg ho ihned chytne a hodí ho zem, Billy je pádem omráčen. Pak Sleg nelítostně střelí Lynn. Nick už toho má dost. Z kusu klacku, který používá jako slepeckou hůl, vytáhne meč, nejprve zabije oba policisty, pak zraní i Slega. Tomu se však skokem z okna podaří utéci. Když mu záhy Lynn umírá v náručí, donutí Nicka, aby jí slíbil, že se postará o Billyho Nick a Billy vyrážejí za Frankem do Rena a cestou se skamarádí. Když pak dorazí do Frankova domu, čeká je nemilé překvapení. Dva mafiáni už tam na ně čekají, zajmou je i s Frankovou přítelkyní Annie, která se k tomu připletla a odvážejí je ke svému šéfovi, Mac Creadymu, majiteli kasina. Při cestě se všem třem podaří uprchnout. Schovají se u Annieiny přítelkyně. Nick se pak vypraví osvobodit Franka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi z filmov, ktory som v mladosti zral, ale dnes ma uz nebavia. Pritom obsadenie je skvele. Hauer sa snazi, Brandon Call patril k mojim oblubenym detskym hviezdam a stale je sympaťák a Shô Kosugi v zaverecnom duely s Hauerom predvedie asi najlepsi vykon vo svojej kariere. Lenze vsetko ostatne za vela nestoji. Asi najviac mi vadil prizemny a dost trapny humor, ktoremu su podriadene skoro vsetky postavy vidlackych zaporakov. Zapletka pocas ktorej sa má postupne Hauer skamaratit s Brandonom Callom prilis nefunguje (takze dojatie na konci filmu sa u mna nedostavilo) a akcne sceny su, s výnimkou spominaneho skveleho duelu, podpriemerne. Pokial vas zaujal pribeh o neznicitelnom slepom samurajovi, tak si radsej pustite jedno z mnoha povodnych japonskych spracovani. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akčná klasika z rodu - jedinec proti presile, ktorá má slušné ako akčné, tak odľahčené pasáže. Povedal by som, že po BLADE RUNNEROVI a JASTRABEJ ŽENE je to najvydarenejšia Hauerova postava. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Akční komedie. Rotger Hauer se smalým synkem postarají o pár humorných zaležitostí. Je to oddychové béčko. PANE PÁRKER! JE TU NĚKDO S KÝM VÁS CHCI SEZNÁMIT. OOO TO BUDE JISTĚ SKVĚLEJ CHLAPÍK, V POSLEDNÍ DOBĚ SE MĚ TOTIŽ VŠICHNI SNAŽEJ ODDĚLAT. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ked uz slepec ako drsny ochranca prav obycajneho obyvatelstva, tak rozhodne si vyberiem Kitana a jeho film Zatoichi. Tuto srajdu som nedopozeral, nedalo sa pre prisernu nudu. 30 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nová projekce,ale ani po ní neumim vysvělit,jak se mezi thrillery a akční krimi vtěsnalo do Noyceho filmografie tohle ztřeštěný,ani ne moc dobře zahraný dílko.Hauer je tady strnulej,vůbec se mu to nedaří,a hlavně nedokázal do filmu dostat to,co je v názvu.Spíš salbej průměr.40%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Béčkový námět (původně dobový a čistě japonský), vůbec ale ne špatný (když už nic, tak je minimálně zábavný). S tím si rezonuje i obsazení a pár příjemných nápadů (řezačka v kukuřičném lánu, slepé řízení během automobilové honičky). Hauer je ve své roli skutečně přesný, záporáckého bosse hraje Noble Willingham (podobnou roli si střihl i v o 2 roky pozdějším POSLEDNÍM SKAUTOVI) a jako speciální překvapení v závěrečném souboji na ostří katany naskočí Shô Kosugi (rok před tím zametl v ČERNÉM ORLOVI s Van Dammem). Nebýt toho, že se ve filmu klasicky ochomýtá otravné děcko (s vrcholně otravným, pozdějším představitelem J.T.ho ze sitcomu KROK ZA KROKEM, Brandonem Callem) a řeší filozofie věčného odpouštění, dokázal bych si představit, že hodnotím i líp... Jde o první americký film Australana Phillipa Noyce, který ve stejném roce (a tedy ještě za rodnou Austrálii) natočil i výborné ÚPLNÉ BEZVĚTŘÍ. II Scénář: Charles Robert Carner, Ryôzô Kasahara (původní scénář). Hudba: J. Peter Robinson. 65% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Příjemný, místy odlehčený akční thriller. Neurazí, ale stačí vidět jednou. Hauer byl v roli slepce docela přesvědčivý. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Režisér jakoby se inspiroval v zapomenutém japonském snímku Slepá Oiči (ve filmotéce CSFD jsem tento film nenašel, resp. ne pod tímto názvem, pod kterým si jej pamatuji), která měla tak vycvičený sluch, že dokázala zachytit i letící šíp. Zasadil jej ale do jiné doby. Nicméně děj je tak překombinovaný a chvílema přitažený za vlasy, že jej to sráží na úroveň béčkových akčních filmů. ()

Ad4mson 

všechny recenze uživatele

V podstatě dokonalý film co se týče dodržování pravidel poctivého béčka. Slepá zuřivost si na nic nehraje. Za to Rutger Hauer hraje slepce vskutku brilantně. A závěrečná scéna je na snímek tohoto typu až nevěřícně dojemná. Může za to i výborný soundtrack, který provází celý film. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Takovej Zatoichi made in U.S.A. Slepej určitě,zuřivej ani trochu.O nějakým herectví se mluvit moc nedá,dialogy 90'kově přiblblý,ale Hauer byl sympatickej.Škoda,že jediná solidnější akce je až v závěru na diskoplace a pak 5-ti minutovka s masterem Sho Kosugim..bejt tam takovejch libovek víc(+ víc krve),byl by to epésní akčňák. ()

Artard 

všechny recenze uživatele

Klasické Hollywoodske akčné Bčko z 80. rokov v kombinácii so Zatoichim. Ale určite by sa na to lepšie pozeralo, bez tých light pedofilných scén. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Hauer hraje amerického žoldnéře, který přijde ve Vietnamu o zrak, naučí se ale bojové umění nevidomých, které po dvaceti letech použije v boji proti výrobcům drog.Dá se na to koukat. ()

Leoric

všechny recenze uživatele

Béčko jako bič, ale příjemná vzpomínka na dětství, tzn. vyhrabávání kazet ze strýcova archivu:) Nick Parker mi přišel jako děsný frajer, slepec s tak dobře vycvičenými smysly, že kromě boje slepeckou holí se skrytým ostřím zvládne levou zadní řídit i auto:) ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Hlavního hrdinu Vietnamská válka připraví o zrak. Má však štěstí, protože se ho ujmou místní domorodci a zasvěcují jej do nevidomé životaschopnosti. A ještě je donucen porcovat jim ovoce rovnou za letu. Po dvaceti letech tréninku je však připraven zařadit se zpět do společnosti… a hlavně se pomocí slepecké hole dokáže vyhnout hovnu. I když aligátora si se psem ještě plete. Při své pouti se sbližuje s otravným capartem z Kroku za krokem a postupně zjišťuje, že až tak otravný není. Do toho všeho ještě stíhá likvidovat zástupy mafiánů. Akční komedie, ve které skoro padesátiletý Rutger Hauer (od tohoto roku přešel čistě na béčka… později už na céčka a výš), procházející se s walkmanem, v puberťácké rudé kšiltovce a pedofilním kabátě, kosí nepřátele mečem s takovým umem, že by proti němu nejspíš neměla šanci Nevěsta ani Bill. Co víc si přát… možná přidat na brutalitce. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Na slepýho to nebylo špatný. Jenomže ten perořízek kulku nezastaví!" Vítejte ve světě Nicka Parkera, je slepý a není si s ním radno zahrávat. Rutger Hauer v roli slepého bojovníka je naprosto vyníkající. Svou roli si vychutnává, srší humorem a dokazuje, jak je skvělý nedoceněný ( akční ) herec. Ve filmu je několik originálních akčních scén, např. řízení  auta (zde dodávky) slepcem, ještě dávno před Vůní ženy a Slídily ("Jo, asi bych si měl obnovit řidičák!"), masakrozní naháněnou v kukuřičném poli či souboj se známým "ninjou" Sho Kosugim. Charismatického Hauera zde dabuje hodící se Petr Pospíchal. Zaujme i obsazení vedlejších rolí záporáků. Tenhle podle mě silně nedoceněný kult, já prostě miluju! "Vidíte ho,... já nic nevidím ! Tak to jste v mým světě!!" ()

Reklama

Reklama