Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za deštivé, nevlídné listopadové noci pomalu usíná malé jihofrancouzské město. Všude už je tma, jen v domě advokáta Loursata probleskuje okenicemi světlo. Loursat však nepracuje. Už 18 let. Ode dne, kdy mu uprchala žena s milencem jen pije. Alkohol a knihy jsou mu vším a pro ně zanedbává i svou mladou dceru Nicolu. Právě, když se chce opět ponořit do alkoholového deliria zaslechne výstřel a v podkroví domu se pak záhy najde mrtvola mladého muže s prostřelenou lebkou. Kdo je tento mladý muž? Kdo ho zabil? A jak je do případu zapleten on sám a jeho dcera? (kwietitze)

(více)

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

StaryMach film přesně vystihl. Dodávám jen, že opilecký advokát se vzmuží a převezme obhajobu nesprávně obviněného milého své dcery a uspěje... ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky snímaný úvod přejde v nudnou detektivku a ta v nudné soudní drama s nepřesvědčivou obžalobou měšťácké společnosti. Scénář a dialogy napsal Henri-Georges Clouzot podle Simenona. Film byl těsně po válce ve své vlasti zakázán jako antisemitský; klíčovou postavu, vrstevníky opovrhovaného syna obchodníka z východu, pro obnovenou premiéru po pár letech přejmenovali z Ephraima na Amédéea. ()

Reklama

Reklama