Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Palmer je spisovatel, který při praní svých napínavých příběhů často využívá někdejších medicínských zkušeností. Při oslavě vydání nové knihy dostane podivný dárek ozdobně zabalenou krabičku obsahující lidskou kost. Palmer si s hrůzou uvědomí, že vrah, který ho terorizoval před dvaceti lety, se znovu objevil. Když podobný balíček dostane také Palmerův syn Peter a po něm další, do případu, jenž děsí celé město, se vloží policie. Vyšetřování se ujme půvabná, inteligentní Sharon. Neznámý zločinec však ve svém morbidním díle pokračuje. Po první umučené oběti se dalším cílem jeho vražedného útoku má stát právě ona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde spíše o krimi thriller nežli čistokrevný horor, ležel mi tento kousek dlouho v hlavě. Naposledy jsem jej viděl, ještě když jsem chodil do školy a od té doby ne a ne si vzpomenout jak se jmenuje až dnes. Samozřejmě díky velké radě a pomoci při mém pátrání. Nejde ani tak o to, že by šlo o bůhvíjak úžasnou podívanou, je to dost průměrná záležitost, ale tady pracovala především nostalgie a matné vzpomínky. Místy se tu objeví lehce mrazivá atmosféra skloubená s nemilosrdným záporákem, který svým obětem vytahuje kosti z těla zaživa a rád prodlužuje jejich trápení. Větší část filmu však připomíná spíše klasickou detektivku, ne příliš záživnou, ve které se hodně řeší rodinné vztahy hlavního hrdiny (který taky nebyl zrovna neviňátko). Rutger Hauer se však své role zhostil poměrně dobře a slušně ho doplňovala i Barbara Williams. Té mi bylo až líto při scéně s kočkou a mrtvolou. Věc, která mi nejvíce utkvěla v paměti, bylo pátrání podle stylu šití mrtvol. Každý patolog má svůj osobitý způsob a tuhle práci mohou skutečně dělat jen silné povahy. Škoda, že márnice a pitevna nebyly ve filmu více využity. Konec mohl být taky lépe vygradovaný. Závěr mi přišel totiž dost narychlo splácaný a ne zas tolik záživný. Ale tak to je úhel pohledu, jak se na to každý podívá. 50% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když pomineme, že z Hauera někdo vykostil veškeré charisma, tak se to i dá. Celkem to uteče a dvě scény skoro i obsahují stopové množství mrazivé atmosféry. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Viem, kde chodia na tie scenáre - v ríši priemerných nočných môr. Ale kde chodia na tie názvy... Solídnejšia snímka stojaca na niekoľkých príjemne naturalistických momentoch. Rutger Hauer to nekazí. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No půlky tu nejsou, takže se budu držet jedné hvězdičky. Já horory píšu už hezkých pár let a tenhle nenabízí nic nového. Zpracování není vyloženě špatné, jenže na to aby se mohl vyrovnat konkurenci mu chybý o dost lepší scénář a víc napínavosti. Zkrátka televizní zábava na pozdní večery při měsíčku od které nečekáte nic jiného, než jen že vám zabije čas co zbývá k usnutí a nebo jako letmý návod pro budoucího patologa. ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Patológ napíše na základe skutočných udalostí knihu o nikdy nepolapenom vykosťovačovi. Ten sa urazí, že spoznal sám seba a zopakuje si lekcie z anatómie na niekoľkých štatistoch. Statočný spisovateľ ale príde na to, kto je vrahom. Nuda a klišé v zbytočnom filme. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Horor určite nie, no vyslovene márny tento snímok o sériovom vrahovi nie je. Hauer nepatrí do kategórie áčkových, filmových "player-ov", no v rámci možností to zvláda, pričom "Bone Daddy" je stále lepšou voľbou, ako tie dodrbané, nízko-rozpočtové, TV-snímky podľa skutočnosti. Na jeden krát sa to dalo zvládnuť. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nic originálního, snad jen chvilkama nepříjemná atmosféra a pár opravdu chutnejch scén z pitevny a pracoviště vykostovače. Takové silnější dvě hvězdičky. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Horor pod tímhle rozhodně nehledejte. Spíš je to krimi/thriller vyloženě TV ražení. Film "vykošťenej" o větší porci napětí, atmosféry i lepší herecký výkony. Jeden z nejslabších hereckých výkonů Rutgera Hauera. Hodně slabý 2hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost. Film který se pokouší být něco víc než vůbec může být. Je to škoda protože jde vidět že Hauer se snaží a kdyby režisér nebyl tak vykostěný(did you see what I did there?:-)) tak by to mohla být sice hloupá ale zábavná kravinka. Takhle to je nudná kravina která je taky naprosto k smíchu. Hlavně když se objevuje vrah nebo ty "vážné" scény s nalezením kostí je naprosto k smíchu. Škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vidím, že zde málo známý film, který já už ale znám spoustu let, ještě z VHS půjčovny. A zároveň i film trochu podceněný: 48%. A přitom už jen jeho název musí u každého zvídavého děcka i dospělého vyvolat horečnatou zvědavost (dávám v tomhle případě výjimečně přednost názvu českému) - Vykosťovač, jak sladce to zní uším ctiteli braku a kolik poučné zábavy pak takový film slibuje! A kolik konkrétních lidí bych jen já osobně viděl rád Vykosťovačem pečlivě vykostěných, pochopitelně zaživa... Občas si tak v duchu říkám, při kontaktu s nějakou hodně nepříjemnou osobou: "Ty bys, příteli, potřeboval malinko vykostit..." Och, jak sladké je oddávat se takovému něžnému a romantickému snění... Skvělý Hauer i jeho hezká policejní kolegyně, několik roztomilých vykosťovacích detailů, ale na druhou stranu banální scénář se slabým koncem, potenciál námětu i postavy Vykosťovače hodně nevyužitý a zpracování pouze ve stylu kanadského TV filmu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj ked uznam, ze scenar je vykosteny od vsetkych zaujimavych momentov, stale ide o srajdu bez amosfery a len s podpriemernou reziou Mario Azzopardiho. 5 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mám ještě někde nahrané na vhs, ted jsem si to stáhnul a není to vůbec špatné. Vrah co po síti brutálně a pomalu vraždí své oběti. Sem tam pošle nákou tu kostičku poldům aby měli co na práci. Mrazivá atmosféra, která pěkně graduje. Slušný snímek. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku typický, mírně podprůměrný produkt televizní sausage machine. Známá tvář pana Rutgera, kdysi dávno mého Vlámského oblíbence z toho udělala jakž takž koukatelnou záležitost i když za vlastní zápletku by si scénarista zasloužil vykostit - 45 % ()

Reklama

Reklama