Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlídací pes Buck si žije pohádkovým životem v Kalifornii. Jednoho dne jej ale ukradnou obchodníci se psy a míří s ním na Aljašku, kde se právě rozbíhá Zlatá horečka. Psi k zapřažení do saní tu mají obrovskou cenu. Jen díky své houževnatosti a síle dokáže Buck přežít v drsném prostředí mezi krutými lidmi. Největší dobrodružství jeho života právě začíná! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (24)

tahit 

všechny recenze uživatele

Jak jen vyjádřit své pocity? Svým námětem a zpracováním asi nejlepší filmová verze Volání divočiny, prostě opravdu víc londonovská, alespoň mě oslovila víc. A není zcela náhodou, že na prvním místě zde je v hlavní roli především pes Buck a tím vyzdvihuje už tak skvělý příběh. Tak nějak je to i v knize. A ne jako třeba v této verzi, kde hraje pes Buck vyloženě druhé housle. http://www.csfd.cz/film/19957-hlas-divociny/ kdo má rád děj s atmosférou drsného a divokého severu, který zobrazuje zlatou horečku na Yukonu, bude určitě potěšen. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film, který se věnuje klasické látce o psovi Buckovi, jehož příběh byl již nespočetněkrát zpracován. Tentokrát je však v popředí právě pes, což je velkým kladem proti jiným počinům, kde Buck pouze sekunduje nebo doplňuje hlavní, lidské hrdiny. Volání divočiny Petera Svatka upoutá i vypravěčem či nádhernou přírodou. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tím, že je na svět kolem pohlíženo důsledně očima psa, se povedlo natočit verzi, která snad nejvíce ctí způsob vyprávění Jacka Londona. Navíc se přidaly krásné záběry kanadské přírody a věrně nasnímaný drsný život tehdejšího severu. Jen snad koemntář mohl být méně patetický. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné a citlivé zpracování příběhu psa Bucka, hrdiny slavné knihy Jacka Londona. Film se dost věrně drží své literární předlohy a to, co tady nejde tak úplně popsat slovy, je nahrazeno krásnými záběry drsné severské přírody. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Sprievodný komentár akoby nahovoril sám Jack London plus neskutočný predstaviteľ Bucka. Čo viac si priať? Prvotriedne dobrodružstvo a tentokrát je dobre, že len televízne, pretože v celej svojej skromnosti pôsobí o to úprimnejšie. Môj ani nie šesťročný potomok sa ani nezavrtel, len občas fňukol a na druhý deň skoro o ničom inom nerozprával. Hm... to aby som dvíhol hodnotenie. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Děkuji Kanaďanům. Tohle je skutečně Volání divočiny. Tohle je skutečně Jack London. Věrná adaptace mé oblíbené knížky, v níž hlavním hrdinou je skutečně pes. Jelikož se jedná o mou srdeční záležitost, neváhám sáhnout po nejvyšším hodnocení. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Kdybych to hodnotila v pubertě, určitě by to za čtyři hvězdičky bylo. Úžasní psi a I toho Rutgera jsem se v polovině dočkala, včetně krásně čtených úryvků z knihy. Ale teď si zkrátka nemohu pomoci, Hlas divočiny s Chartonem Hestonem mi přijde lepší. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Těchto londonovských filmů je více, ale ne zrovna moc jich je povedených. Tento patří mezi ty zdařilejší. Příběh o přežití v drsné divočině. Moc hezky odvyprávěné. Krásné záběry přírody. Knihu jsem nikdy nečetl, ale věřím, že doba hrála spíše k verzi otrockého převyprávění, takže se děj asi moc lišit nemohl... Spokojenost! ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Příběh psa Bucka, jeden z nejznámějších románů Jacka Londona, patrně velmi věrný předloze. Aljaška má krásnou divokou přírodu a je to tu krásně vyobrazené. 80% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný televizní snímek na motivy snad nejslavnějšího příběhu z období tzv. zlaté horečky od  Jacka Londona. Tvůrci se tentokrát zaměřili na psa Bucka a tak celá dějová linka sleduje především jeho veškeré počínání, jeho myšlenky a statečnost. Vznikl nádherný rodinný snímek, který potěší především milovníky psů a děti. Žádné nervy drásající drama, žádná přemíra násilí. Vynikající kamera nasnímala nádherné scenérie, což podpořilo vytvoření kouzelné aljašské dobrodružné romantiky ve velmi dobře napsaném scénáři. Tohle se vskutku povedlo. ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Příjemný a dosti povedený dobrodružný film pro celou rodinu. Budou se bavit jak děti tak i dospělí. Velmi věrně je zde zobrazeno dobývání Alijašky a zlatá horečka. Ke konci si připravte kapesníky. Dávám 70%!!!!! ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Značně věrný přepis knihy. Možná až příliš. Bohužel můj dojem není příliš poztivní: přišlo mi to toporné a bez jiskry. Představiteli psa Bucka jsem jeho drsnost opravdu věřit nemohl... ()

chiara 

všechny recenze uživatele

Pekny rodinny film natoceny podla slavneho romanu Jack Londona - Volanie divociny. Vo filme je hlavny hrdina pes Buck, ktoreho unesu zo slnecnej Kalifornie do zasnezeneho Yukonu, kde ma pocas zlatej horucky pomahat zlatokopom. Od istej smrti ho oslobodi samotar John Thorthon (Hauer) a kedze to Bucka stale viac tiahne do divociny, tak mu dava John slobodu. ()

retrix 

všechny recenze uživatele

Zpracování slavné knihy mně nepřišlo až nějak bombastické. Neslané nemastné, žádné emoce, jen strohý děj natočený z pohledu Bucka. London kladl důraz na zvýraznění individualit hlavních postav, což v tomto filmu není moc vidět. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Klasický film o Buckovi, který dovede stále zaujmout. Jeho příběh jsem sledoval už jako malý kluk a rád jsem se podíval i na toto novější zpracování. 3+ ()

Reklama

Reklama