Reklama

Reklama

Krimi komedie o tom, jak propašovat balkánským podsvětím mrtvou babičku. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře natočená málo známá Road Movie. Kombinace humoru a dramatu je sladěná úplně dokonale. Válka, mafiáni, mrtvá bába v koberci, chlazení piva v rakvi, cestování napříč Balkánem a Ital co musí splnit slib zaručej hodinu a půl dobrý zábavy. PS:Ať mluví kdo chce jakym jazykem, stejně si navzájem rozumíme. (Ale že by tolik lidí umělo italsky Darkovi nesežeru. Z práce znám pravej opak, hehe.) ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora psal zase někdo, kdo z filmu viděl sotva úvodní titulky. Mrtvá babička pečlivě zabalená v koberci byla původně sice určena k propašování, ale záhy je kýmsi ukradena. A protože Trendafil s manželkou si neví rady, zavolají přítele svého otce. Najde se nakonec jen ten koberec... Není úplně fér tohle nazývat komedií, protože je to pouze vyobrazení kruté reality Balkánu. Střelba, mrtvoly, krev, drogy, prostituce, prodej dětí na orgány, to všechno se zde nachází v nejryzejší podobě. 95% ()

Reklama

flu 

všechny recenze uživatele

Bal-Can-Can měl zřejmě být jakýmsi černohumorným podobenstvím o stavu mysli post-Jugoslávského (mikro)světa. Ale vůbec se mu to nepovedlo. Nemíním komentovat neexistující scénář, mizernou výpravu či zoufale přehrávající herce. Konec konců i amatérské pásmo skečů může být zábavné. Humor (či jeho absence) je však paradoxně největším kamenem úrazu tohohle filmu. Není černý, nekorektní ani sarkastický. Většinou prostě není. A pokud ano, tak vesměs jen hloupý a prvoplánový. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se tenhle snímek netvářil, že by mě chtěl nadchnout. Ale od přestřelky u stolu neuvěřitelně zbalkánštěl. Balkánské filmy mají tu vlastnost, že jejich "humor" nepůsobí jen jako rozmar cynického autora, ale jako krutá výpověď o něčem, co se někde skutečně děje. Chladit pivo v rakvi ještě není to nejhorší. ()

kerberos38 

všechny recenze uživatele

Snímek má klasický nádech ex-jugoslávských fimů, které jsou pověstné černým humorem. Makedonský film, který po dlouhé době oslovil srdce tamního diváka (včetně mně jakožto rodilého Makedonce). Film se snaží vypořádat s událostmi z lokálního konfliktu, který proběhl v roce 2001. Road-movie s nádechem jugoslávského bratrstvý i nenávisti, plný ambivalentních zápletek, národních stereotipů a černého humoru. Drama, komedie, satira v jednom balení. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama