Reklama

Reklama

Biohazard

  • USA Dead Space
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírný záchranář Steve Krieger (Singer) se svým robotem Tinpanem zareaguje na tísňové volání z laboratoře na planetě Phaebon. Místním vědcům se vymknul z rukou experiment se smrtelně nebezpečným virem a ten zmutoval do vražedného monstra... Debut režiséra Freda Galla. Ten upoutal svým studentským filmem pozornost Rogera Cormana, který mu zaprodukoval tento film a nechal ho do něj použít trikové záběry ze svého opusu magnum, space opery SADOR, VLÁDCE VESMÍRU. (choze)

(více)

Recenze (17)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Chudák Mark Singer, tohle si Dar - pán šelem a hrdina V JAKO VÍTĚZSTVÍ opravdu nezasloužil (jak vtipně poznamenal jeden z recenzentů - In space, no one can hear your career scream). Neomylným indikátorem shitovosti jsou hned na začátku filmu zrecyklované záběry z Cormanova SADORA VLÁDCE VESMÍRU - zahlédl jsem je už ve dvou filmech (tenhle je třetí) a oba byly otřesně špatné. Na téhle céčkové kopii VETŘELCE, která si může podat ruce s de Coteauovými CREEPOZOIDS není co pochválit, je to prostoduchá dementní amatéřina od začátku až do konce, jak napoví hned úvodní scéna připomínající úvodní scénu CREEPOZOIDS. Dialogy mezi Singerem a jeho robotem asi měly být jiskřivě vtipné, no nepovedlo se a ostatní dialogy se až moc vyžívají v rádoby vědecké hantýrce. Triky a masky nestojí za nic a navíc jakmile se začne něco dít, třeba monstrum na někoho zaútočí, můžete si být jistí, že to bude natočeno/sestříháno tak, že uvidíte kulový. Děs, běs, hnus a hlavně nuda. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bryan Cranston musel upsat svou duši ďáblu, protože zatímco snad všichni ostatní tvůrci tohoto filmu museli nutně zaznamenat kariérní propad, jeho hvězda dodnes vesele stoupá. Biohazard je totální vesmírný trash, který se ještě snaží svézt na popularitě Cameronových Vetřelců a hodně opožděně i Star Wars. Takové snímky mohou být často velmi zábavné (třeba Matteiův Terminator II je totálně k popukání), ale musím říct, že Biohazard už je na té pomyslné hranici totálního odpadu a zábavný ani tak moc není. Navíc jde prakticky o remake o devět let staršího sci-fi Zakázaný svět (aka Mutant), který ač je taky šíleným béčkem, je o parník zábavnější. Je mi docela líto, že jsem prošvihl projekci tohoto snímku na Festivalu otrlého diváka, vynalézavý živý dabing by byl jistě nutnou přidanou hodnotou k jinak velmi nicotnému zážitku. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Silně nepovedená kopírka Vetřelce s Beastmastrem v hlavní roli... Nebudem si nic povídat o silně nepovedených a čistě amaterských speciálních efektech, otřesném výkonu všech zůčastněných (od herců až po režiséra) a naprosto debilním scénáři, ale zmíním věc, která mě zaujala nejvíce... Určitě to chce taky poměrně velkou dávku talentu, natočit 66-ti minutový film takovým způsobem, aby se zdál dvě hodiny dlouhý... A takového talentu má Gallo na rozdávání... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné, že takéto vesmírne béčko vzniklo 12 rokov po Votrelcovi. Dej aj vizuál pôsobia, ako by bol film nakrútený skôr 12 rokov pred ním. Pokiaľ sme spoločne s postavami a monštrom v lodi, je to aspoň previnilá zábava so slušnou atmosférou, avšak akonáhle vyjdeme von, kde je dýchateľný kyslík a svieti slnko, či pardon hviezda, aj ako tak budovaná atmosféra je v čudu. Bohužiaľ sú zle nakrútené aj akčné scény, "votrelec" je nemotorný a vo finále úplne statický. Malým bonusom pre súčasného diváka je mladý Bryan Cranston. Ale nehovorím, že nie som zvedavý na Gallov Starquest II :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Sice to nebylo zrovna nic extra ale nějak extra špatné mi to taky nepřišlo, takový laciný televizní kravina s cool příšerou. Singer není dobrý herec a to co předvádí tady je celkem k smíchu stejně jako ostatní herci kteří snad byly režisérovy kamarádi. Navíc ty kecy kteří kecaly vědátoři mi přišly strašně srandovní. Nicméně masky a loutky mi přišly podařenéa správně béčkové, a díky tomu dávám filmu 2 silnější *. Jenom se člověk musí odprostit od toho že film je prostě až moc hloupej. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže pán herec Votrelec bol v tom čase asi vyťažený ( chystal sa na tretie pokračovanie ), museli sa tvorcovia poobzerať po inom xenomorphovi. Stal sa ním akýsi klon draka a samotného Aliena, nevyzerajúci dvakrát presvedčivo. Dostal za domácu úlohu pozrieť si prvých dvoch VOTRELCOV, aby vedel do čoho pôjde a akú majú jeho šéfovia o tom všetkom predstavu. Výsledok je presne tým, čo sa iba z takejto spolupráce mohlo vyliahnuť. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Chci remake! Byť i tohle jest remake Mutanta z 82. A ze Singerem! Ne tam s TÍM. A od zase od Cormana. Jsem rád, že při reparátu po 26 letech, jsem se mnohem více bavil, než tenkráte. Ale tak to je ve spoustě př. Co bylo kdysi nic+moc, je dnes waw, nebo aspoň příjemné a naopak. A i když nechápu (snad krom obligátního důvodu, že musel bráti v té době cokoli) co poňouklo stále stejného v čemkoli (což je myšleno jako kompliment) Marka ´V´ Singera, aby to vzal. Ale jsem rád, že i tímto dílkem, kde jsou vědkyně neobvykle krásné (to je vždy podezřelé a nevěstí to nic dobrého (zvláště když zřejmě všechny pod svrchní vrstvou, nosí zřejmě lesklý modrý a uplý spandex) takže jim ty doktoráty nevěříte ani omylem;) a ve výzkumné stanici je na mnoha místech buď prudké nepříjemné světlo, které svítí přímo do kamery=tudíž do očí (podobnou kokotinu, ještě navíc v šíleném stroboskop efektu předvedl Scott v Alienovi), nebo poněkud zahuleno, takže jsou všichni jakoby v mlze (jako ty gorily) u mě zůstal stabilní a neměnný a tak to mám rád. Je bezesporu, že hl. díky němu se to dá v klidu snésti, zvláště když má prakticky stejné oblečení, pózy, včetně občasných rukavic jako právě ve ´V´ . Takže to pro mne bylo chvílemi takový Mike Donovan in Space.:) Jasně, on už ve vesmíru byl, ale ne takto. Sequenci venku, nebrat. Jednak nic neuvidíte a taky to díky těm skalám připomíná STTOS. Až na ten ouplný konec, ten jsem moc nepobral. Takže...buď se poletí domů (tedy předpokl. že na Zemi) nebo na vesmírnou stanici, jak chce vel.Krieger. To už se ale žel, nikdy nedovíme, esli si ta móc pěkná svlečna (zde doslova) v páře, prosadila svou...ale to už je jiný příběh. Dobrou noc, děti. Pozn. celý tento text jest z 90% zcela nový a pochází z 10.6.2021 Žel, jak to jednou napíšete, zůstává stále a nesmyslně staré datum. ()

ra1n 

všechny recenze uživatele

Skvělá "choreografie" akčních scén připomínající to nejhorší ze sci-fi béček padesátých let včetně legendárního zápasu Bély Lugosiho s chobotnicí. Marc Singer šplhající na skálu. Vrh kancelářským křeslem. 4½ ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pekna sci-fi z vesmiru, ale mou pozornost si bohuzel neudrzela. Na ukraceni dlouhe chvile ok, pro silnejsi divacky zazitek asi ne... 2+ ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Len krôčik od odpadu. Toto by bolo slabučké céčko-déčko aj v osemdesiatych rokoch a nie na začiatku deväťdesiatych preboha. Chudák Singer a rovnako Cranston mohol začínať v úplne iných filmoch. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ďalšia rádobyvotrelecká "pecka" z počatku 90-tych rokov. Všetko už tak nejak tradične začína zbytočnou vesmírnou bitkou vystrihnutou z filmu Sador Vládca Vesmíru a potom musí vesmírny frajer so svojim verným robotom zachrániť blbých vedcov čo stvorili mutujúci vírus ktorý sa vyvinie do podoby tradičného monštra. V prvej polovici prevláda štandardné drístanie a trocha povinnej romantiky, v tej druhej sa potom našťastie stupňujú útoky príšery. Kým je ešte malá tak vždy na niekoho skočí, ocicmá a potom zasa vypáli von oknom a keď vyrastie tak obvykle len stojí, máva klepetami a robí - "UÁÁÁ-UÁÁÁ", z čoho sa nepripravený divák určite pokadí. Nájde sa aj nejaká ta brutalitka ako napr. odtrhnutie hlavy, ale hodnotienie kvôli tomu závratne stúpať nebude. Nula nápadov, herecké výkony na úrovni Pinokia a ubíjajúca debilná makovosť, ale samotná kreatúra sa dá zniesť. ()

klaravytisk 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola výborná sci-fi, keby som sa pozerala na filmy podľa hodnotenia, nikdy by som sa nedostala k takému snímke. Je to síce lacné, to áno, ale veľmi, veľmi zábavné. ()

70s80s90s 

všechny recenze uživatele

Marc Singer sa vzdy snazi, a o to to vie byt este horsie. Z pistole strielajuci od pasa, ako cowboy vo westerne. Vtipne, ako vsetky herecke vykony. Prisera ujde, ako vo vacsine podobnych trash scifi. Z nostalgie 2* ()

Reklama

Reklama