Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osm dnů před mírovým jednáním prezidentů Reagana a Gorbačova v Reykjavíku, zjistí ruská atomová ponorka K-219, nacházející tajně v západní části Atlantského oceánu, že ji sleduje americká ponorka. Kapitán Britanov přikáže obrátit o 360 stupňů a vyhnout se nepřátelské lodi. Vinou turbulence způsobené tímto manévrem však sonar americké ponorky Aurora ztratí signál a obě ponorky se srazí. Na sovětské ponorce dojde k explozi a následný požár, který může způsobit explozi jaderného reaktoru. Ta by zničila celé východní pobřeží Spojených Států. Ve snaze zabránit katastrofě, nařídí kapitán ruské ponorky vynoření na hladinu, což značně překvapí a znepokojí amerického kapitána. Ten chápe, že se ruská ponorka ocitla v potížích, přesto je mu každý manévr podezřelý, a proto vyhlásí bojovou pohotovost. Aurora a její posádka je připravena na útok. Útok, který by byl začátkem totální války. Britanov ponoří ponorku s otevřenými torpédomety, aby mohl nabrat vodu k uhašení požáru. Přes tuto riskantní operaci se rozezní alarm signalizující hrozící nebezpečí exploze reaktoru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu podstatně později než jsem film viděl, takže už nemohu docela přesně vystihnout to, co bych chtěl, ale pamatuji se, že šlo o celkem zajímavou podívanou. Abych ale neokomentoval tento snímek jen tak suše, pročetl jsem si nějaké komentáře a postupně si začal vybavovat, že jde o snímek natočený na základě skutečné události, že Rusové jsou velmi pěkně vylíčeni a propůjčím si ještě závěr monologova komentáře - velice lidský. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne ako Malarkey pise, toto moze byt tak akurat film na sobotnajsie odpoludnie, ked vonku leje, je to tam same blato a cloveku sa nechce ani z domu vyjst. Rutger Hauer film pekne taha, a v ramci ponorkovych filmov slusny priemer, len chcelo to viac zo superenia USA- ZSSR nez ze 1 ponorka sleduje druhu, nasledne na jednej z nich vznikol poziar, ktory moze mat dalekosiahle nicive nasledky. Hauer vsak nebol hlavnou hviezdou, tou bol pre mna skor Max Von Sydow /Hodina Vlka, Det Sjunde Inseglet/. 50 % ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Kvalitní realistické drama o několika dnech, které mohly otřást nejen hradem, ale celým světem. Každá jaderná ponorka totiž nese takovou zásobu atomových hlavic, že dokáže zničit celý svět. A co víc, jelikož každá ze střel má dolet přibližně pět tisíc kilometrů, může ponorka rozpoutat poslední zúčtování z jakéhokoliv místa na naší planetě. A to si pište, že jakmile by vzlítla první raketa, nejen že by Reaganovo a Gorbačovovo jednání ztroskotalo, ale za pár okamžiků by se přidaly veškeré automatické obranné systémy USA a následně po napadení automaty z USA systémy všech ostatních zemí. Opět byly misky vah na hranici. Naštěstí tam byl kapitán Britanov, aka Rutger Hauer v jedné ze svých kvalitnějších rolí z devadesátých let představující zoufalého, odhodlaného a schopného kapitána ponorky, kterému jeho americký protějšek tentokrát nesahá ani po pupek (což je v americkém filmu nezvyklé). Charaktery Rusů jsou zde vykresleni velice dobře. Žádní hrdinové, ale obyčejní lidé, kteří se snaží co nejlépe sloužit vlasti a zároveň se nezpronevěřit našemu světu jako celku. Srovnání s K-19 se nejde ubránit. Oba jsou to kvalitní ponorková dramata, ale tento je civilnější a méně hrdinský a patetický. Přesto velice lidský. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ide síce o pomerne neznámy televízny film, ale s hviezdnym obsadením a vypovedajúci o jednej veľmi zvláštnej udalosti, o ktorej som predtým vôbec nepočul. V podstate ide o taký podvodný Černobyľ, i keď bez samotnej tragédie, keďže v takom prípade by sme o celej veci všetci vedeli a tak ani túto informáciu nepovažujem za spoiler. V oboch ponorkách prebieha napínavý súboj s časom, herci hrajú slušne a hodina a pol utečie veľmi rýchlo. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracované válečné drama odehrávající se za Studené války. Ve skutečnost asi taky stačilo málo a celá planeta možná mohla být vejpůl. Ale naštěstí se tak nestalo a 3. světová nevypukla...Ale přespříliš dobře to zase neskončilo, se skutečností že v Atlantském oceánu (a pravděpodobně nejen tam) leží tuny atomových raket a jaderných reaktorů se asi nedá nic dělat. No asi takhle - mějme na paměti, že bouchnout to může kdykoliv a poslední vůle je v tomto případě asi zbytečná... Snímek byl napínavý, prostředí ponorek a oceánu věrohodné, herecké výkony však ničím zvláštním nevynikaly, konec byl na můj vkus až moc melodramatický. Hned od začátku scény, kdy jeden z mladých námořníku zachraňuje svět, bylo jasné že umře. Takže prodlužování scény s deaktivací reaktoru bylo dost zbytečné. Ale zajímavé i koukatelné to bylo, i s přihlédnutí nato, že téma Studené války není zase až tak často uplatňované na stříbrném plátně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se odehrává v říjnu roku 1986. (Leopard105)

Reklama

Reklama