Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V den své plánované popravy se odsouzený sériový vrah setkává se svým psychiatrem. Během sezení vězeň prohlásí, že je démon a uvádí, že než jejich čas skončí, psychiatr sám spáchá tři vraždy. (geofre)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco schránka, pokud má věci zrovna pod kontrolou, chce žít, zlý parazit vyhlíží její smrt a chce jít o hostitele dál. Zřejmě proto se tam tak často mluví o Carpenterovi.. Až na jednu noční grilovačku se jedná o konverzační christian drama, které řeší všudypřítomné dobro a zlo, či chcete-li Boha a Ďábla a při tom se snahou neurazit přemítá, jak pod různou optikou mohou být tyto pojmy relativní. Nač to všechno ale balit do teologie, když stačilo říct, že my všichni jsme jen ignorantské pytle masa.. Dva nové poznatky jsou, že se Flanery přihlásil do klubu vězeňských chameleonů k Nortonovi a že poslední jídlo odsouzeného k smrti se musí vejít do 25 dolarů. To by Kašpárek s Forejtem nedali.. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Oční bulva vařená, mozek už se škvaří! Mysl peklu zavřená, ďáblův úklad zmaří?“ Ha! Peklo zamrzlo! Jedině to by vysvětlovalo, proč démon Nefarious, s ďábelským tikem v oku a s grimasami, že by i Eli Wallach coby Tuco záviděl, při své teologické disputaci klouzal (!) jen po povrchu, místo aby šel víc do hloubky a otevřel PEKELNÉ OKÉNKO: [][] Co ani náš farář neví: 1) Co bylo dřív? Božská slepice nebo vesmírné vejce? 2) Má Bůh svobodnou vůli? Nebo prostě MUSÍ být imrvére hodný a nemohl by nikdy ani ukrást čokoládu v sámošce, natož zprznit jeptišku, i kdyby stokrát chtěl? 3) Dtto ďábel. Má svobodnou vůli? MOHL by se např. nechat pokřtít? A MOHL by tu nebohou jeptišku před chlípným vousáčem bránit? 4) Nebo oba, ten na obláčku i rohatej, se MUSÍ chovat jedině tak, jak jim diktuje Vatikán? [][] Tu 1) už vím. Kolega Nefarious mi u piva prozradil, že Bůh a Satan spolu pekli už dávno před Velkým třeskem. Hegelovská dialektika a nudné šermování ocasy, pekelným a ateistickým. V závěru grilování spravedlnosti, pečeným masem vonící. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Anotace zní dobře, ale už po chvíli mi bylo jasné, že druhý Fallen se bohužel konat nebude. A nakonec se nekonala ani chytrá konverzačka s nějakým tím metafyzickým ocasem, na kterou to ještě nějakou dobu vypadalo. Namísto toho nás totiž čeká konverzačka křesťansky věroučná, takový popkulturní katechismus v obalu mysteriózního thrilleru. Tuhle misionářskou blamáž jsem prokoukl ještě v prvním poločasu, ale dorazil jsem to. A vzpomínal na mé dřívější hovory s několika katolíky či jehovisty. Stále stejná židovsko-křesťanská písnička, nic nového pod Sluncem. O Bohu a Ďáblu, o Dobru a Zlu, o lidské svobodné vůli mezi nimi atd. Víte třeba, proč má údajný Ďábel údajně tak velkou moc nad světem? No protože v něho lidi nevěří, to dá přece rozum. No a dojde i na povídání o Jéžíškovi, tedy "tesaři", a na ty věci okolo, takže někdy po polovině jsem si otevřel na mobilu jewely a dokoukal (nebo spíš doposlouchal) tuhle naivní dualistickou agitku už jen ze setrvačnosti. Jediná zajímavá scéna z celého filmu byla závěrečná naturalistická exekuce na elektrickém křesle, předcházející polopatickému epilogu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Docela slušné konverzační drama na malém prostoru s lehkým nádechem thrilleru. Potenciál obrovský a je škoda, že do velké míry nenaplněný. Má to fakt dobré nápady a silné momenty, ale celkově tomu schází trošku promakanější a hlavně celistvější děj. Přesto jsem neměl problém zůstat očima na obrazovce a dokoukat film do konce. Líbilo se mi, že si film poměrně dlouho nechává otevřených více vrátek a moc hezky si hraje s diváky. Nechybí špetka humoru a celkově je film hezkým zpestřením na poli hororů, který však nejspíš nesedne každému.  [70 %] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Démonická konverzačka, v ktorej odznie veľa pravdy. Kto čaká horor, bude absolútne sklamaný, do tohto žánru film nezapadá, aj keď tie dialógy sú také hororové. Film je rozporuplný a preto je tu určité publikum, ktoré osloví, iní to hodia do koša, pretože napríklad scéna, v ktorej démon presne zosumarizuje vraždenie detí v útrobách „matiek“ a iné liberálne kultúrne "výdobytky", to musí neomarxistickému degenerátovi vyvolať takú penu v ústach, že by z nej mohli naplniť hasiaci prístroj. Škoda len, že film nebol ešte údernejší. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Sean Patrick Flanery v rozhovore vysvetlil, že scenár bol tak dobre napísaný, že z jeho strany nebola potrebná žiadna improvizácia, okrem „možno dvoch slabík“. (Arsenal83)
  • Podľa rozhovoru s vatikánským exorcistom otcom Garym Thomasom ide o realisticky najpresnejší film o démonickom posadnutí, aký kedy videl. (Arsenal83)
  • Jordan Belfi vysvetlil, že film považoval za štúdiu postavy a že jeho úlohou bolo hrať rolu publika. (Arsenal83)

Reklama

Reklama